תלבושת אחידה - כן או לא?

tamarhp

New member
תלבושת אחידה - כן או לא?

אני חושבת שהדיון הזה היה הדיון הראשון שהשתתפתי בו בפורום, כשנכנסתי, אז אני מעלה אותו שוב

לא צריך לא צריך...

יותר נחמד להסתובב בלי תלבושת אחידה לנו יש אבל אף אחד לא שם אז מה עשינו בזה? ויש את הטענה הזאת שיש תלמידים שאין להם כסף למותגים וזה? אם זאת לא חולצה אז זה המעיל המאמם של קסטרו או הג'ינס שמתחת לחצאית של פוקס שיושב עליה כל כך יפה וגם המחיר שלו כל כך יפה אז מזה משנה אם גם החולצה תהיה של טינט או רנואר?? חוצמזה לא כל כך כיף לנו ללכת עם חצאיות לבצפר אז עכשיו תתקעו לנו גם תלבושות? למה מה קרה?

תלבושת אחידה...

ברגעים אלו ממש אני נמצאת איתה... דווקא אצלינו היא לא רעה בכלל(לפחות זו של החורף-נכון לעכשיו) של הקיץ אני עוד לא יודעת.. אבל אין לי כלום נגדה...בהתחלה הייתי נגד-עכשיו ממש לא אכפת לי..זה ממילא רק לביצ'פר והיא לא נראית נורא כ"כ בסה"כ..חולצה רגילה, ואפילו מסוג טוב.

לאאא.../images/Emo15.gif

וכל הבתי ספר שעושים את זה כי"אין לכל הילדים כסף לקנות בגדים כמו לכולם" מפגרים,כי יש בתי ספר שהתלבושת יקרה בדיוק כמו הבגדים שכולם לובשים.. בכולופן אני הייתי מסתדרת הרבה יותר טוב בלי תלבושת.

מה שאת לא יודעת

זה שלילדים שאין כסף לקנות את החולצה מסבסדים להם או נותנים להם בחינם ועוד משהו זה שהילדים שאין להם כסף לא נעים להם שאנשים באים עם חולצות חדשות כל יום והם לא יכולים

maor13

New member
אמ... לא.

לפקח אני פורקת... יש לי כמה שאלות אלייך... אני די מסכים איתך... כנסי אלי לאייסיקיו 190941299. ו.. את דתיה? בבני עקיבא? ...

בעעעע לתבושת אחידעעעעעע (ה)

ב"ה לא!!! חו"ח!!!! נכון. זה פותר בעיה מסוימת של נגיד בת שאין לה כסף לקנות "מותגים" תבוא בלבוש פשוט ובת שיש לה כסף תלבש משהו מפוצץ המילה האחרונה לדוגמא בקסטרו וככה כשיש תלבושת אחידה לא מרגישים בהבדלי מעמדות! אבל אני למדתי שלוש שנים בחטיבה הדתית והלכתי עם תלבושת מזביעה חולצת פולו (צאורון וכפתורים )בצבע תכל(ץ)ת וחצאית כחולה !!! (לא להתבלבל לא למדתי בבית יעקב!) זה היה הדבר הנורא שאני זוכרת מהחטיבה הכל אהבתי שם אבל את זה לא אהבתי!!! אבל כמו לכ דבר יש פתרון פשוט גזרנו את החולצה ז"א את הצאורון ועשינו שליף ורק את הצאורון ראו אבל בתכל'ס לא לבשנות תלבושת ומעל לבשנו חולצה רגילה! ואחרי זה שעברנו לתיכון המנהלת רצתה לעשות תלבושת אחידה וזה לא כל כך הצליח לה (או שכן
) והיינו צריכות ללכת ל(פרסומת סמויה) לורד קיטש ולקנות חולצות T בשלל צבעים ... ובחורף ללכת ל(פרסומת סמויה) אופנת דומינו (מה אתם לא מכרים?????
) ולקנות סווצ'רים!!!!! לכן אני שירית (מה באמת???) לא מסכימה לתלבושות אחידות

maor13

New member
חחחחחחח!!! ../images/Emo3.gif

אני חייב להודות ש... בתור 1 שגר ברחובות, ומבין ת'שפה שלך.. (כן, שפה די משותפת..) נ------ק------ר------ע------ת------י!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מההודעה שלך......
!!! אבל ממש...
תודה על ההעלת-החיוך!!!
-מאור-

יש שפה לרחובתיים ../images/Emo4.gif סבבה אבל אתה

ב"ה לא מכיר את החטיבה כאילו לא למדת שם ולא באמי"ת .... ואני שמחה שהעלתי חיוך על פניך

דעתי בעניין...

לדעתי דווקא זה ממש טוב תלבושת. אני חושבת, שאם זה בי"ס טוב שרוצה לחנך עפ"י מסגרת מסויימת, עפ"י גבולות מסויימים - הוא צריך גם ליצור תלבושת. אני חושבת שצורת הלבוש זה חלק חשוב מאד בבי"ס. אני לא כ"כ מסכימה עם הקטע של העניים-עשירים, כי כמו שאמרו - יש מעילים וכו', וגם התלבושת לא זולה. אבל אני כן חושבת שהעניין של האחידות הרבה הרבה יותר טובה. חוצמזה שיש גם ת'עניין של הצניעות באיזה שהוא מקום. אם למשל יש בי"ס שעומד על תלבושת עם שרוול 3/4, אז הבנות יכולות להתרגל ל-3/4 גם בקיץ וככה לא כ"כ יפריע להן להמשיך עם זה במשך היום... בקיצור - אני חושבת שזה ממש טוב בעיקר בגלל הגבולות. בי"ס טוב צריך להציב גבולות טובים - ואחד מהם זה האחידות.

איילת כ

New member
דווקא

אם היו בנות שקנו חולצות 3/4 רק על מנת שהבית ספר לא יעירו להם, אז הם גם לבשו לעיתים נדירות את החולצות מחוץ לבית ספר. אומנם לעיתים נדירות אבל לבשו אבל עכשיו הם יקנו חולצות ולא יהיה אכפת להם מה אורך השרוול וכו'. גם ההוצאה הכספית יותר גדולה ככה צריך לקנות גם תלבושת אחידה וגם בגדים רגילים. אז מה הרווחנו בזה???

תלבושת אחידה.......

שנה שעברה הייתי צריכה לעשות חיבור בעד/ נגד תלבושת אחידה...... אני בחרתי לעשות בעד..... [פשוט היו לי יותר תירוצים.....
] עכשו כמה טיעונים שהעלתי... [אני לא זוכרת את כולם..] *יש תלמידים שבאים לבהי"ס עם בגדים יקרים וכו', יש ילדים שאין להם כסף לבגדים כאלה.. וזה יכול לגרום להם לקנא. *כאשר כולם לובשים את אותם הבגדים זה מראה על קבוצה מגובשת.... ***** אני לא כ"כ זוכרת עוד... אני אנסה להזכר....***** אני אישית לא הייתי רוצה תלבושת אחידה.........

tamarhp

New member
אני בעד

אצלנו (האמת שנאי לא יודעת אם זה עוד קיים אבל אני חושבת שכן) כל השבוע צריך לבוא עם תלבושת, ובימי שישי אפשר לבוא עם מה שרוצים. ולדעתי זה הכי טוב. ברגע שכולנו לבושים אותו דבר, זה הופך אותנו לחלק מקבוצה, חלק מדבר אחד. תנסו לחשוב על זה. בכל מקרה - כולם קונים באותם מקומות.. אצלנו בכיתה יש אפילו מין תחרות כזו - אם כמה בנות באות עם אותו בגד בדיוק, הן עושות השוואות מי השיגה אותו בזול יותר.. בכל מקרה כולם קונים באותן חנויות, וקונים אותם בגדים, אז מה זה משנה אם זה TNT או תלבושת? (אני לא מדברת על תלבושות מזוויעות שלא נעים ללכת איתן..) דבר נוסף - בית ספר זה דבר יומיומי, כל יום מחדש צריך לחשוב עלך "מה ללבוש היום ואיך להתאים צבעים ומה עוד לא לבשתי". אל תצחקו, אבל מה שקורה הוא שבנות מתחילות להתרכז הרבה יותר בתדמית החיצונית במקום בדברים אחרים. יש כאלו שהמראה החיצוני בשבילם הוא בין הדברים העיקריים. אם תהיה תלבושת אחידה, ההתמקדות תעבור מהאופנה (אל תשכחו שגם בביה"ס עצמו מעבירים חוויות על החולצה החדשה שמישהי באה איתה לכיתה או החצאית האופנתית שאני רוצה לקנות) אל מקומות יותר חשובים - כמו לימודים (בגיל הזה זה חשוב..), חברות, משפחה ועוד. ונסיים - יש כמה בנות בכיתה שלי שכמעט אף פעם לא באות אם תלבושת, ואם הן באות עם תלבושת - אומרים להן בצחווק - "מה קרה? כל הבגדים בכביסה?" או "למה באת עם פיג'מה לביצפר?". בתחילת שנה שמנו לב שפתאום הן מתחילות מדי פעם לבוא עם תלבושת.. זה היה ממש מוזר.. (הן התחילו כי המורה שלי דיברה איתן) אחרי כמה זמן המורה שלי אמרה בכיתה שאחת הבנות (היא לא ציינה שם) התקשרה אליה ואמרה לה, שמאז שהיא התחילה ללכת עם תלבושת, היא פתאום מרגישה הרבה הרבה יותר בנוח!! אז תחשבו על זה

Tzabi111

New member
אז אני מיתבייש

להיות דוד שלך
ברור שלא תילבושת אחידה
אם כבר אז בלי ביכלל
ובאמת לא זכור לי שהגשתי שונה כי לא היה לי תילבושת אחידה.... תישאלי אפילו את שמש (כפול 2) בקיצור ביגלל שבבורות דיברת (לא להיתווכח
) אני יוותר לך
וימשיך להיות דוד

למעלה