תכנית של מדרגות

DSUST

New member
תכנית של מדרגות

היי,
בתכנית בקנ"מ 1:50, כיצד אמורות להיראות מדרגות שבדיוק נחתכות בגובה בה עוברת התכנית במידה ומדובר במדרגות יצוקות מבטון על אדמה?

מצורפת תכנית (משמאל) של האיזור המדובר - הכוונה למדרגה מס' 13, כאשר משני צידיה קיר בטון המלווה את מהלך המדרגות. משהו שם נראה לי לא נכון, אבל לא ברור לי היכן הטעות.
(מצורף מימין גם חתך מקומי לשם הבהרה)

תודה רבה!

הבעיה לא רק בשרטוט החתך

(ואכן יש בעיה) אלא בתכנון.
לא תקני לעשות פחות מ3 מדרגות.
מדרגות אמורות להיות בקבוצה של 3 ומעלה.

מדרגות יחידות הן מכשול בירידה, כי לא רואים אותן, בעיקר אנשים עם משקפי מולטיפוקל (כמותי...).
ממש מרגיז אותי שאדריכלים עושים את זה... אני לוקחת את זה אישית, כאילו שמים מכשול בפני. הכי אם אבוא אליכם לקפה, אפול ביציאה...

הפתרון הוא לצרף את המדרגה הזו לשני הגרמים האחרים,
או לחלופין להוסיף שם עוד מדרגות וליצור קבוצה של 3.

DSUST

New member
זאת בדיוק הכוונה

ניתן לראות בחתך, שמדרגה מס' 13 המדוברת, היא אכן כחלק מרצף של מספר מדרגות ולא מדרגה בודדה.
אולם בסימון של מדרגה הזו בתכנית (שכפי שאמרתי - ככה"נ שגוי) היא נראית כמו מדרגה בודדה.
ועל כן הבקשה לעזרה - כיצד זה אמור להיראות, היות ומדובר ביותר ממדרגה אחת? (אך בשל הגובה בו נעשית התכנית הגרם נחתך לאחר מדרגה אחת בלבד)

בתמונת מבט על היא לא רצף

ובנוסף - מה שיש שם מסוכן ולא תקני. עצם זה שזה נמצא על הנייר, זה רע כשלעצמו.

חוצמזה, יש סתירה בין שני השרטוטים, כיוון שבחתך היא ברצף ובמבט-על היא לא.

את מה שצריך לעשות הסברתי במילים בהודעתי הקודמת.

אולי הגיע הזמן שמתכננים שלא יודעים לעשות פיתוח חוץ, יתנו את העבודה למי שכן יודע - (חלק מ)בוגרי לימודי אדריכלות נוף (אדריכלים או הנדסאים).
זו לא בושה לבזר סמכויות, זו בושה לתכנן רע בתחום שאין למתכנן יכולות.
אז או שישיג יכולת כזו בעצמו (לא דרך ניסוי וטעיה, אלא דרך לימוד) או שיפנה את הלקוח למתכנן נוף.

אני נוסעת היום אחה"צ לראות את השטויות שביצעו בפרוייקט מסויים. נזכרו לקרוא לי אחרי שביצעו וראו מה יצא.
מה שיש שם זה שילוב של אדריכל, שלא יודע לתכנן פיתוח חוץ אבל שרבט משהו שהועדה לתכנון אישרה ומבחינתו זה מספיק,
קבלן שלא קיבל תוכניות שמתאימות למצב בפועל, אבל במקום להתריע החליט לתכנן בעצמו כראות עיניו,
ולקוח תמים, ששילם כסף טוב וקיבל משהו רע...כולל מדרגות לא אחידות בגובהן ... ועכשיו צריך לחצוב ולצקת מחדש.
הפעם, לשם שינוי, זה יהיה לפי תוכניות ראויות לשמן.
לא יודעת מי ישא בעלות של התיקון, כי כל אחד יאשים מישהו אחר...
לו היו משלבים מתכנן נוף בשלב בו זה היה על הנייר - זה היה חוסך כסף, זמן, ועצבים.
חבל.

dragonia

New member
התוכנית לא שלמה

אמורים לראות את כל המדרגות, ולו רק במקווקוו, או לפחות שיהיה סימן חיתוך שיורה על כך שיש המשכיות לתוכנית... החתך גרוע - לא ככה נראות מדרגות בחתך, וחסרים הדברים שנראים במבט.
גם אם זה פרט שבא להבהיר משהו - הביצוע גרוע ביותר, ולא ברור מה הוא בא להבהיר.
זו לא תוכנית שהייתה עוברת בבית ספר לאדריכלות, ואדריכלות נוף. ואני מאמינה שגם לא בבתי הספר למהנדסים או הנדסאים.

ההקשר של הפרטים לא ברור - חלק מתוכנית גדולה? הדגמה שלך לפרט שלא היה ברור לך בתוכנית? סקיצה או הצעה. קשה לי להאמין שתוכנית כזו עברה בדיקה רשמית...

למעלה