תכנית רעים

חפירו

New member
תכנית רעים

שלום. שמי אודי ואני מנהל את תכנית רעים. ראשית, אני מתנצל בפני אלו שכתבו שממש לא רציתי לדבר איתם בטלפון. לא הייתה ליכוונה כזו ואני מתנצל שכך הייתה החוויה. שנית, אני רוצה לציין שפתיחה של קבוצה היא הליך שיכול לקחת לעיתים זמן, הן בגלל עניינים בירוקרטיים והן בגלל הזמן שנדרש לגיוס חברים לקבוצה. מבחינה תקציבית לא ניתן לפתוח קבוצה עד שיהיה מס' מינימלי של משתתפים. להלן מיפוי של הקבוצות ברחבי הארץ: נהריה- ישנה קבוצה אחת לבני 20+ ומתוכננת לקום קבוצה נוספת לבני נוער כרמיאל- ישנה קבוה אחת לבני נוער ועתידה להיפתח קבוצה לגילאי 20+ חיפה- ישנה קבוצה אחת לבני 17-23, ועתידה להיפתח קבוצה לגילאים מבוגרים יותר נתניה- ישנן שתי קבוצות, אחת לגילאי 20+ והשנייה לגילאי 30+ הרצליה- פועלת קבוצה אחת לבני 20+ קריית אונו- פועלות זתי קבוצות 20+, קבוצת נוער אחת וקבוצה לגילאי 30+ ראשון לציון- פועלת קבוצה לגילאי 30+, לגילאי 20+ ולבני נוער רחובות- פועלת קבוצה אחת לגילאי 17-24 מודיעין- פועלת קבוצה אחת לגילאי 20-30 ירושלים- פועלת קבוצת 20+, קבוצת 30+ ועתידה להיפתח שוב קבוצת נוער בקרוב תיפתחנה קבוצות נוספות בערים נוספות. לגבי הנאמר אודות רצונם של המתנס"ים לקבל בשעריהם את חברי הקבוצה, אני מעוניין לתקן את הנאמר, עפ"י מה שאני רואה בשטח, שיתוף הפעולה עם המתנס"ים פורה וחיובי, ישנה דרישה גדולה מקרב המתנס"ים לפתוח אצלם קבוצות וגם חברי הקבוצות מציינים בדרך כלל שביעות רצון מהאירוח שהמתנ"ס מעניק להם. לשאלות ופרטים נוספים ניתן לפנות אליי במחלקה לנכים ואוכלוסיות מיוחדות ב"חברה למתנסי"ם". אני אשמח לדבר.

יותר פרטים לא יזיקו

טלפונים של הרכזים בכול האזורים הליך ההרשמה הליך פתיחת קבוצה חדשה, מתנסים שכעת מנסים לגבש קבוצה

עץ ועצה

New member
תכנית "רעים"

שלום אבא של סער. תודה על הפנייה. להלן הפרטים שביקשת: באיזור הרצליה- מתנ"ס נווה ישראל- 099554784- הרכזת יעל אור ביישוב יפיע- מתנ"ס יפיע-046020136- הרכזת רואנד סלימאן בירושלים- מרכז תרבות העמים לנוער- הרכזים יונת דבורקין ואודי ברנשטיין-025664144 מודיעין- מתנ"ס מודיעין- 089702210- הרכז מיכאל קרש נתניה- מתנ"ס נאות הרצל- 098625059- הרכז אליעד וייסמן קריית אונו- מתנ"ס ע"ש הנרי סטיל- 035351721-הרכזות שירי דגני ויפעת קליין כרמיאל- 049580444- הרכזת רומה רובינשטיין ראשון לציון- 039615133- הרכזים ערן גל ומורן רחובות- 089469005- הרכזת מיכל היימן חיפה- מתנ"ס לאו בק- הרכזת נטע רוסו- 048300505 נהריה- בית ראסל-049822991-הרכז אורי רגב הליך ההרשמה מתבצע באופן הבא: יש ליצור קשר עם המתנ"ס הרלוונטי, שם יפנו לרכז התכנית, ייערך אינטייק של חצי שעה עם המועמד לקבוצה והמנחה שלה ובסיומו יוחלט אם המועמד מתאים או לא. פגישת ההיכרות עם המנחה נועדה לבדוק אם המעוניין מתאים למרקם של הקבוצה ואם הקבוצה יכולה לתת לו מענה מתאים. אם הוא נמצא מתאים הוא נכנס כבר שבוע לאחר מכן. הליך פתיחה של קבוצה חדשה: כידוע לכולנו, מדובר על היצע וביקוש. אם ישנם הורים או חברים המעוניינים שתיפתח קבוצה באיזור שלהם, כדאי שיפנו למתנ"ס באיזור מגוריהם. הביקוש גורם, בדרך כלל למתנ"ס לפנות אלינו ולפעול יחד להקמה של קבוצה. חשוב מאד שכל המעוניין יפנה למתנ"ס באיזור שלו. רק כאשר המתנ"ס מאתר צורך כזה בקהילה, הוא פועל להקמה של קבוצה. אם הוא לא יודע על צורך כזה אין מבחינתו סיבה לפתוח. כעת, ישנם מס' מתנס"ים המנסים לגייס קבוצה: בנהריה, מודיעין, ירושלים, הרצליה,ראשון לציון, מנסים לגייס משתתפים על מנת לפתוח קבוצת נוער. בחיפה מנסים לגייס חברים לקבוצת מבוגרים. נזכיר, כי הקבוצות ברובן מקבלות כל הזמן חברים חדשים כך שבעצם ניתן לפנות בכל עת לקבוצה.חלק מהקבוצות זקוקות ממש למשתתפים כדי להמשיך להתקיים. ניתן בכל עניין אחר, לפנות למחלקה לנכים ואוכלוסיות מיוחדות של החברה למתנס"ים בטלפון- 097641534

רק תפו

New member
טעות- ברחובות יש 3 קב' רעים

הקב' שהזכרת פועלת כבר כמה שנים, בתי נמצאת שנה שלישית בקב' רעים . כיום יש קב' לגלאי 11-14 זו שנה שלישית, קב' לגלאי 8-11 קב' חדשה השנה.

מקפיצה בחזרה למודעות- תוכנית רעים

למרות שמרבים הגולשים פה הם הורים לצעירים, חשוב שיכירו שקיימות קבוצות. ולגבי הכנס הקרוב- האם יש מתנדבים להרצות? אותי לא ממש רוצים שם.. הם לא אהבו את גישתי בפעם הקודמת.. כשאמרתי שאוטיזם קשור לחיסונים ושחשוב לגבש טיפול הכולל בסיס ביו רפואי, שיתוף פעיל של ההורים בטיפול, שילוב שיטות ופתיחות לגישות שונות וטיפול משותף ובאמת מקצועי. כי יש פה לא מעט אנשים שאינם מקצועיים מספיק בתחומם ומטפלים בילדינו.. למשל מרפאות בעיסוק חסרות הכשרת SI, קלינאיות חסרות נסיון במערכת ועוד.. מצער. באופן פרטי יש כמובן נשות מקצוע מעולות, אך אני מתייחסת למי שנמצאות במערכת. ואגב יש במערכת גם נשות מקצוע מעולות, מנוסות, קשובות, ידעניות וסופר רגישות. בהחלט יש.

למעלה