תכנית פיתוח

binbal3011

New member
תכנית פיתוח

אני מתלבט בין מספר אפשרויות: יציקות בטון ביציאות לחצר: יתרונות עמיד, חזק, אפשר לרצץ מעל. חסרונות: יקר, סוגר את הגינה דק עץ: לפי חישוב של 500 ש"ח למטר (?) יוצא חצי מחיר מהיציקות בטון, למה לא לעשות אם כך דק? חסרון הטיפול? ריצוף ללא בטון: נראה הכי זול אבל הבנתי שתנודות אדמה יגרמו לסדקים. אשמח לדעתכם המלומדת

binabeetz

New member
דק עץ

דק עץ אורן בצפון עולה 350 ש"ח למ"ר + מעמ תכנס לאתר שלי, יש מפרט שלא דורש תחזוקה, בגדול התחזוקה היא לחומרי הגמר שעל הדק ולא לעץ עצמו, אם לא צובעים לא מתחזקים

binabeetz

New member
חומר לדק

החומר לעץ חדש נקרא NEW WOOD DEFENDER או בשמו הקודם SEASONITE , של חברת FLOOD מיישמים אותו בהתזה עם מרסס גינה רגיל על עץ חדש, החומר ממלא את הפורים בעץ ומשתחרר לאט, התוצאה היא שהעץ מתיבש בהדרגתיות, ויש בו פחות סידוקים ועיוותים. זה המפרט הקבוע שלי בכל העבודות, אני מגיע לעבודות שעמדו שנה ושנתיים והעץ עדיין נראה טוב, עץ שוכב כמו דקים הופך לאפור, עץ עומד כמו בפרגולות וקירות של בתי עץ הופך לחום ונשאר כך, אן התקלפות ואן דהייה כיוון שאן מה להתקלף.

binabeetz

New member
טיפול בעץ חדש

אני עובד עם עץ שעבר טיפול נגד מזיקים - אמפרגנציה, הוא מגיע לאתר מטופל ובגוון ירקרק, בסוף העבודה אני מתיז עליו את ה NEW WOOD DEFENDER וזהו. העץ באופן טבעי מאפיר/ הופך לחום ונשאר כך. מה שחשוב זה שהעץ לא ימצא במיים עומדים, אני מעדיף דוקא שמתחת לדקים לא יהיה משטח בטון, הכי טוב מחלוטה או חצץ ואם לא אז פשוט להניח את הדק על בלטות. לפרגולות יש תושבות מתכת כך שהעץ מורחק ממים עומדים בכל מקרה.

THE UNDER TAKER

New member
../images/Emo47.gif תודה !!! אתה שם את הדק על בלטות ?

קראתי באינטרנט ששמים את הדק על עמודוני בטון . או מקבעים קרש לקיר ועליו מניחים את הקונסרוקציה של הדק . כמו בטפסנות תקרה . בלטות מוצא חן בעיני .

binabeetz

New member
ביסוס דק

הבעיה המרכזית איתה צריך להתמודד בבניה של דק, במיוחד בבתים חדשים זה תזוזות קרקע. יש שתי דרכים מנוגדות - האחת לצקת עמודי בטון אבל כדי שהם לא יזוזו הם צריכים להיות עמוקים ורחבים, מגדיל עלויות ובלגן. הדרך השניה, בה אני עובד כבר שנים - יוצאת מתוך נקודת מבט הפוכה - לתת לדק לזוז עם הקרקע. אני מניח את הדק על בלטות, אני מקבע רק צלע אחת כדי לשמור על 0 עם פתחי המבנה והשאר מונח על הקרקע וזז ביחד איתה בדומה לרפסודה. אם רוצים לשדרג אפשר , לאחר פילוס הדק לשפוך למרווח בין קורות שלד הדק חצץ, החצץ זז עם הקרקע ועם התנודות כתוצאה מההליכה על הדק , הוא נדחס מתחת לקורות ומיצב אותם - עובד מצוין.

THE UNDER TAKER

New member
מצויין ! אין לי בעיה , שיזוז כמה שהוא רוצה

תמיד אפשר להרים אותו אם הוא שוקע

נשמע כמו קרב רחוב

נניח שמסביב לדק, ומה באמצע? ולמה לא לעבוד עוד שעה שעתיים ולעשות יציקות כמו שצריך?

THE UNDER TAKER

New member
אלו המנופים הכי עתיקים בעולם . אין אמצע

מרימים רק מסביב , האמצע חייב להיות קשיח אם בנו כמו שצריך את הדק . אז הוא מתרומם . באדמה חרסתית אין לבטוח גם בעמודוני בטון . אל תדאג הדק לא ישקע כל כך מהר הוא לא כל כך כבד וגם אם כן זו לא בעיה להחזיר אותו למצב ישר .

THE UNDER TAKER

New member
אין את האופציה לרצף ללא בטון מתחת

דק לא יוצא חצי המחיר מבטון + ריצוף . הריצוף קצת יותר זול מדק , בבטון מרוצף המחיר הוא סופי בדק המחיר הוא לא סופי כי הוא דורש אחזקה . היום כל מי שיש לו נסיון מצמצם את הגינה , ריצוף זו אופציה מועדפת , אפשר על הריצוף לשים אדניות וכדים . אפשר על הבטון לבנות אדניות גדולות כמו בתמונה . דק אפשר לשלב במקום דשא סינטטי או טבעי . נותן מראה יפה לבית .

פיטנגו4

New member
סדקים

תיקון טעות: סדקים בגלל אדמה "עובדת" ניכרים דוקא בבטון. לכן עושים "תפרי התפשטות" כל 2.5 מטר. לעומת זאת במשתלבות לא רואים סדקים, אבל אם האדמה מאד עובדת רואים שקיעות. החסרון העיקרי בדק הוא הטיפול והשחיקה. אם הוא עומד בשמש הישראלית, הוא ידרוש טיפול בתדירות גבוהה. בשביל כניסה לבית לא הייתי ממליצה על דק אורן, לפחות "איפאה" (או ש"ע שמחליף אותה). אפשרוית נוספות: גרנוליט, בטון מגוון וצבוע (בומנייט), אבן פראית מסותתת. לדעתי, ריצוף החוץ צריך להשתלב עם ריצוף הפנים, בעיקר אם מדובר על רחבה הצמודה לסלון. המטרה היא אשליה של גדול וחיבור החוץ לפנים. דק כהה לא משתלב עם ריצוף קרמיקה בהיר. עם פרקט הוא משתלב מעולה. כבר הרחבתי בנושא, חפש.

הכול שטויות, אין מה לעשות

נגד אדמה עובדת זה כמו פגעי טבע אחרים. קדחתי לבניין 12 מטר והגעתי לכורכר ובכל זאת הופיעו סדקים.

פיטנגו4

New member
אנחנו מדברים על 2 דברים שונים

תפרי התפשטות בבטון קשורים גם לקור וחום עושים אותם גם כאשר האדמה לא "עובדת".

vinikdav

New member
דק מעץ למה?

יש לי דעה אחרת בהקשר לדקים מעץ. ואני מתכוון לעולם התחתון שמשתלט עליו. מה קורה מתחת לדק? יש כיסוי, יש רטיבות, יש שיירי מזון, זו חממה להתפתחות של כל מני יצורים בעולם תחתון זה. והשאלה, למה אנו צריכים זאת?

THE UNDER TAKER

New member
החלופות הן דשא ודשא סינטטי , בגלל זה

דק עדיף . העולם שייך ליצורים בעולם התחתון , הרבה לאחר שאנחנו נעלם מכאן הם ימשיכו לשלוט כאן . למה שאריות מזון ? אתה אוכל בגינה ? בשביל מה שילמתי 7000 ש"ח עבור פינת אוכל ועוד 2500 עבור דלפק שיש במטבח . מתחת לדק שמים יוטה ועל היוטה חצץ , מי ששומר על הנקיון אז גם שם יהיה נקי . חוץ מזה זה לא מפריע שיש שם קצת עלים

למעלה