תכנית כמעט סופית

נחלולית

New member
תכנית כמעט סופית

סמויה כאן בדרך כלל, אשמח לדעותיכם המלומדות. בשעה טובה קיבלנו מהאדריכל את התוכנית הכמעט סופית של הבית, רגע לפני הגרמושקה ולפני האישור של החברה שבונה את הבתים בהרחבה שלנו (מדובר על ווריאציה של דגם שהוצע על ידי היזם בגלל הצורה של המגרש - ראה להלן) ..... הצורה המעט משונה של הבית נגזרת מהצורה של המגרש והעובדה כי נדרשים למרווח של 5 מטר בפאות החזית. הבית מיועד למשפחה עם 2 בנים (ללא אופציה). תודה למגיבים

נחלולית

New member
עוד משהו

לא כל כך ברור מהתוכנית - הבית הוא על מגרש שטוח, התמונה יחסית מוצפנת. הרחוב הוא מלמעלה והחניות הן בפינה הימנית עליונה. הסלון מונמך (חפור בתוך האדמה) לעומק של 2 מדרגות.

efratcn

New member
אהבתי את התוכנית.

מה ש*אני* הייתי עושה אחרת - מורידה את הקיר הנמוך בין הסלון לפינת האוכל (אוהבת חללים גדולים ופתוחים). מוותרת על ההנמכה של הסלון. מיותר לטעמי. בהצלחה

נחלולית

New member
הקיר הנמוך

התפקיד של הקיר הוא בעיקר מקום לתלות טלויזית LCD כי אין קיר משמעותי אחר בסלון ולא רצינו לסובב אותו כדי שתהיה תצפית על המטבח והחלל המרכזי שנוצר.

כמה שאלות:

למה להנמיך את הסלון ? (לא אהבתי) האם הקיר בין פינת האוכל לסלון הוא בגלל ההנמכה ? (נראה לי מיותר) ואם כבר מוותרים על ההנמכה - כדאי גם לקצר מאד את הקיר שמוביל לחדר ההורים למה הפתיחה של הממ"ד אינה לכיוון הסלון ? (נראה לי מתאים יותר כחדר אורחים או חדר עבודה) לא עדיף לוותר על המבואה של שרותי האורחים, להפוך את כל השטח לחלק מהשרותים ולפתוח את הדלת פנימה ? הקיר בחדר הורים - זה לטלויזיה ? הייתי מסתפקת ברהיט נאה או לכל היותר בקיר גבס. אתם זקוקים לארון שמול הממ"ד ? אם לא ממש, נראה לי שעדיף מסדרון רחב יותר. אני צריכה לסיים, אם יהיו לי עוד הערות - אמשיך מחר.

פיטנגו4

New member
הערות

השרטוט מטושטש מאד מאד מאד. בבקשה נסי לשפר קצת. 1. את פני הבאים בשביל הכניסה מקדמים 2 (שני) חלונות של שירותים, עם כל המשתמע מכך. 2. אין שום מבואת כניסה. נוחתים ישר למטבח. 3. איפה תניחו תיקים/מטריות/נעלים של הנכנסים הביתה? 4. אני לא מבינה מה זה כל הקירות הללו בחדר ההורים. אפשר הסבר? 5. אני ממש לא אוהבת לשבת או לשכב במיטה כאשר יש מאחורי חלונות. זה יוצר הרגשה לא נעימה. 6. לדעתי חדרי הילדים קטנים. זה פחות מ-9 מ"ר, אם הצלחתי לקרוא את המספור המטושטש. ממש קטן. לעומת זאת יש 4 חדרי שירותים. אחד לכל נפש בבית. 6 כיורים, לא כולל 2 נוספים במטבח... .7 יש חיבור קלוש ביותר עם החוץ. ממש חבל. יש לכם 5 מטרים מכל צד, אז למה לא מתחברים אליהם? 3 חלונות אורך דקורטיביים בדרום , מאחורי הספה, זה לא חיבור. אני הייתי מציעה להחליף מיקום בין הסלון לפינת אוכל, ולהוסיף עוד פתחים. גם יציאה יחידה מאחורי שולחן האוכל לא ממש עושה את העבודה. 8. לדעתי, זה מקרה ברור שבו מדרגות באמצע הבית מיותרות. 9. הייתי שוקלת לשנות את מיקום הכניסה לממ"ד, על מנת לחבר אותו יותר לחלל הציבורי, ואז הוא יכול לתפקד כחדר עבודה, חדר משחקים, או חדר אורחים. 10. במבנה הנוכחי, אם באים אורחים לארוחה, ואתם רוצים להרחיב את השולחן, אתם צגיעו למקרר, או שתתקעו בשולחן (אי?) בדרך.
11. ברור שעדין לא חשבתם על פיתוח חוץ, הרי 5 מטרים מכל צד זה משהו שאפשר להתעלם ממנו ולהשאיר לסוף, נכון? זה החדר הכי הכי גדול בבית שלך !!! תכנון של בית על קרקע צריך להתחיל לתכנן במחשבה על הגבולות של המגרש, ולא לשרטט קו בנין ולהתעלם מהשאר. 11. מה לא אופציה? 2 הבנים? בטח שיש אופציה ! 4 בנים! (אחד חכם, וכו').
בהצלחה

אטיוד5

Active member
השרטוט דווקא ברור מאוד מאוד מאוד

זה משהו בתוכנית הצפיה שלך. חדרי הילדים גדולים בהרבה מ 9 מ"ר. ליתר דיוק - 11.35 מ"ר. אין 4 חדרי שירותי אלא 3, אחד הוא חדר כביסה עם יציאה החוצה.דווקא יש יציאה החוצה מפינת אוכל. אין 6 כיורים. מה יהיה? אולי קודם שאת מעירה תתקיני לך תוכנה שמראה קבצי JPG כמו בנדם. לחלק מההערות דווקא הסכמתי - חלונות שירותים בכניסה, דלת ממ"ד, סלון מונמך ללא צורך. על חלק אני חלוק - הסידור של חדר האוכל טוב לדעתי, וממילא הקיר בינו לסלון הוא חצי.

פיטנגו4

New member
לי אין שום בעיה. מה יהיה? יהיה טוב!

בזכות המקצוע שלי, אתה יכול לנחש שיש לי כרטיס גראפי הכי חזק שאפשר, ומסך 22W מעולה. אני עובדת על תוכניות CAD גראפיות כבדות מאד של גנים של כמה דונאמים, וגם תוכניות הדמיה ברמה מדוייקת כולל פרטי האומי של הברגים של הספסלים שבגן, כך ש JPG זה פינאטס, יחסית. במסך שלי רואים הבדלים של עוביי קוים, של כמה מ"מ. זה "לחם" בשבילי. אין שום בעיה עם המחשב/מסך/תוכנה שלי. אין לי גם שוב בעיה עם התקנות של תוכנה. גם בזה אני "קצת" הרבה מבינה. תודה על הדאגה. אולי בגלל תפוז, אני רואה את הJPG הספציפי הזה, ואותו בלבד, בצורה מטוששת מאד. כאילו הוא עבר בסורק גרוע. אולי סתם תפוז שונא אותי, כי תפוזים לא טעים יחד עם פיטנגו
ואולי כי ממש היום שתלו בגינה שהקמתי כמה שיחי פיטנגו, ואפילו לא תפוז יחיד ...

פיטנגו4

New member
עכשיו תפוז נחמד אלי

ועכשיו הצלחתי לראות. הרבה הרבה יותר טוב מאשר בפעם הקודמת. באמת יש "רק" 3 אסלות. חדר הכביסה נראה לי כמו שירותים...

azaria

New member
אולי ההבדל הוא עם ובלי משקפיים...?

או שבאמת תפוז מתנכל לפירות אחרים. מי יודע.

אטיוד5

Active member
אז כנראה שהתוכנה שלך טובה מדי ../images/Emo13.gif

מכל מקום, זה שפעם את רואה ככה ופעם ככה - הרבה יותר סביר שזה לא מהתפוז אלא מהמחשב שלך.

פיטנגו4

New member
מהניסיון שלי עם תפוז - זה תפוז

בהתחלה, אחרי שמעלים הודעה, הוא מראה קבצים מצורפים חלקיים או פגומים. שתבין: לא ראיתי בכלל קוים ירוקים. ראיתי הכל דקיק בש"ל ומגומגם. !!! כמו שרטוט סרוק גרוע. אחרת לא הייתי מבקשת שישפרו את השרטוט. נכון?

הדברים העיקריים שקפצו לי מהתוכנית

אין בבית אמבטיה, גם אם אתם לא מהחובבים של הג'אנר, לדעתי זה ממש חובה שתהיה בבית אמבטיה אחת, לכל המרעין בישין שלא יבואו עוד בנושא המקלת- יש שתי מקלחות קטנות ואילו חדר שירותים לאורחים מרווח למדי זה לא שאני נגד שירותי אורחים, אבל לא בכל מחיר, אם קיימת בעית מטראז הייתי מעדיפה מקלחת אחת גדולה ולא מקלחת מאוד(!!) מצומצמת ושירותי אורחים, לאחד בין שני החדרים לדעתי עדיף הסידור בחדרים קצת צורם- פותחים דלת וממול יש את צד הארון ומהצד של הפתיחה יש קיר- הכניסה לחדרים קצת קלאסטרופובית הדלת נפתחת אל כל הסלון, אולי עדיף להאריך את הקיר של הנישה בכניסה ובכך ליצור אינטימיות המדרגות לסלון מאוד ארוכות ולדעתי עדיף במקרה כזה לוותר עליהן הספה פונה לכניסה, במקום שתפנה לכיוון הגינה- להשקיף על הילדים משחקים, או סתם להתענג על הגינה גם כשצופים בחדשות בסופו של דבר יש כאן תוכנית טובה במיוחד בהתחשב בכך שהכל על קומה אחת ועם קוי בניין מצומצמים שיהיה בהצלחה

רשר

Well-known member
מנהל
הקדימו אותי לכן רק "חלונות"

אתחיל מחדר שנה הורים יותר מדי חלונות ובעיתיים במיוחד השלישיה בגב המיטה עדיף שניים אחד מכל צד ומעל המיטה קיר פנוי לתחושת ביטחון ועיצוב, רבוי חלונות לא רק יקר אלא גם קר/חם ולבסוף חלקם נשארים סגורים תמיד, בשרותי הורים המצב הפוך רצוי חלון אחד מעל למראה או אפילו חלון אחד לכל הקיר כשחלקו המרכזי מראה קבועה והצדדים קיפ זכוכית מט, לאור שינוי חלונות מעל המיטה כדאי לשנות את הסט התואם בסלון - עדיף לדעתי שתהיה דלת ויטרינה (כמובן שבתנאי שהמפלס משתנה ל 0:00),

אטיוד5

Active member
ריבוי החלונות

זאת הקריזה האדריכלית הישראלית של השנים האחרונות. האם זה רק ענין אופנתי חולף או שיש איזו פונקציונליות נסתרת ממני? אנא הסבירו לי מדוע עדיפים שלשה חלונות צרים זה ליד זה עם מחיצת חצי בלוק עד בלוק ביניהם מאשר שני חלונות בעלי מידה "נורמלית" , פתיחה או הזזה לתוך הקיר או כנף על כנף.

נחלולית

New member
הכיריים על המשטח

התוכנית לא כוללת את כל התכנון - לא מטבח ולא תכנון סופי של חדרי אמבטיה והשירותים. הכיריים אמורים להיות על משטח העבודה בצורה קונבנציונלית. האי ישמש כשולחן אוכל ומרכז ההתרחשות של המטבח והבית (כאלו אנחנו....) וכן ישמש כמקום למגירות אחסון, סלסלות פירות/ירקות ומיקרו, בנוסף ל- 4 מקומות ישיבה.

azaria

New member
מיקרו באי?

זה אומר שחייבים להתכופף, אם המיקרו מותקן מתחת למשטח של האי - או שעל המשטח הזה יעמוד גוש מכוער. לדעתי עדיף מיקרו בגובה העיניים והידיים, כלומר היחידת ארון על הקיר. או לכל היותר על השיש באיזו פינה.

ITCHAKG

New member
מסכים עם כל אלו שדברו על

"תסמונת פצול האישיות של החלונות" בעיקר במטבח והבעייתיות עם גב המיטה בחדר שינה. והכי צורם בעין ומסריח באף זו הערתה של הקולגה פיטנגו 2 חלונות השירותים בכניסה לבית.

נחלולית

New member
תודה לעונים,../images/Emo140.gif עונה וגם שואלת לעצתכם.../images/Emo4.gif.

לגבי ממ"ד - דלת ממ"ד נפתחת החוצה ולא רצינו שבמסדרון תהיה דלת בולטת החוצה - זה מכוער ותופס נפח מהמסדרון (רואה בבית של אח שלי). הממ"ד יהיה חדר עבודה (ארון, פסנתר,שולחן, אופני כושר ואליפטיקל). לגבי חלונות שירותים ומקלחת שנמצאים סמוך לכניסה - אין ממש ברירה, היכן נמקמם? אם יש למישהו רעיון - אנו מקשיבים. לגבי חלונות מאחורי מיטת הורים: לדעתנו זה נחמד שהרוח מלטפת אותנו - החלון מערבי. הקיר באמצע חדר שינה - יהיה בגובה 1.80. מצד המיטה ישמש למסך טלויזיה מצידו השני ארון. בתכנון הראשון היה חדר ארונות נפרד אבל החלטתנו לשלב אותו בחדר בהנחה שיהיה אורירי יותר. לגבי הערות נוספות: חשבנו שסלון מונמך - יעניין את כל העסק. לגבי שירותי אורחים - הם לא רק לאורחים - גם אנו נשתמש בהם ונשמח שיהיו מרווחים. הדלת קצת מוסתרת על מנת שלא תפאר את הסלון. הארון מול הממ"ד - הוא ארון המעילים והנעליים שבשימוש יומיומי - לא יודעת איך זה אצלכם אבל אצלי - זה תופס יותר ויותר נפח משנה לשנה. אזכיר כי זה בית בהרחבה בעמק יזרעאל, לא בניה עצמית. לשמחתנו הקבלן מוכן שבתוך מעטפת הדגם נעשה מה שאנחנו רוצים. אנחנו גם שינינו את הגבולות החיצוניים בשל המגרש בעל צורת המעטפה .

למעלה