תכנית הנשיא

פולספגן

New member
אין לי מושג מהיכן המצאת את הפירוש הזה -

אקדמי זה משהו שקשור לאקדמיה והמילה הנרדפת היא אוניברסיטאי.

פולספגן

New member
אגב, אקדמאי פירושו בעל תואר אוניברסיטאי ואילו אקדמי זה

אוניברסיטאי.
&nbsp
האם את מבינה עכשיו את ההבדל בין שני המילים?

kramerkaren

New member
אלוהים ישמור, למה אני נותנת לך לגורר אותי לדיונים האלה...

אני. אני קרן. התכוונתי. אני התכוונתי. שעד כה מעולם לא היו לה קשיים בשום דבר לימודי. לא ברמות הרגילות הכיתתיות. לא ברמות המוגברות שלמדה. לא. אף פעם.
פתאום, בגיאומטריה מוגברת, כזו שלומדים עוד fast forward שנתיים מאיפה שהיא עכשיו בבית הספר, היא נאבקה. היא הייתה צריכה לחשוב. להתאמץ. התשובה לא קפצה לה לעין כמו שקרה עד עכשיו, אלא הייתה צריכה להתרכז, עם דף ועט, לנסות כמה פעמים עד שהיא מוצאת את התשובה. זו הכוונה שלי. לא יותר ולא פחות.

פולספגן

New member
שלי שתהיי עם היד על הדופק ואל תגרמי לה לתסכול

הנזק יכול להיות בלתי הפיך וחבל.

לא בהכרח.

תמיד הייתי מעולה המתמטיקה כולל שני תארים מהטכניון (במתמטיקה, כן?) וגיאומטריה היה לי באופן יחסי קשה יותר. ובתור בעלת ניסיון בהוראה אני יכולה גם להגיד שעבור רבים מהתלמידים זה המצב. הם מוצאים את החלק הגיאומטרי קשה יותר.
ומה שהכי מרגיז בתגובה שלך, זו הנחרצות "סימן שהיא לא מתאימה למסלול".
אני כן יכולה להגיד שאם בשלב מוקדם מאד מתגלה קושי זה יכול להצביע על
חוסר התאמה ללא קשר לנושא שבו הקושי התגלה.

פולספגן

New member
אז איך הסתדרת עם אינפי3?

שם החלק של המרחב מאוד חזק.
&nbsp
כנ"ל, עם משוואות דיפרנציאליות חלקיות.

nati6589884

New member
גם אם היא לא תצליח היא לא הפסידה כלום.

ואם היא תשקיע אני מאמין שתצליח לי אף פעם לא היה קשה במתמטיקה
להפך לא למדתי ולא השקעתי גם שהתחלתי תואר והתלתי ללמוד "חודא" אבל בסוף

פרשתי כי הבנתי שזה לא מתאים לי, אז שתנסה אם היא תצליח יופי אם לא לפחות נסיתה זה לא סוף העולם אני אומר את זה לפותחת האשכול, גם אם בתך לא תצליח אז מה.
תמיד אפשר ללמוד משהוא אחר בעייני מי שלומד מתמטיקה לתואר צריך מאוד

להתחבר, אני מאוד אוהב אבל הבנתי שהמסגרת לא מתאימה לי, אז היא יכולה
ללמוד את זה לבד בבית בשקט שלה בקצב שלה, בעייני זה הפתרון.
וזה שהיא לא מצליחה בגאומטריה זה לא אומר כלום על היכולת של בתך ממש לא.

פולספגן

New member
משהו לא מסתדר לי בתגובתך, כי חדו"א (אינפי) היינו (היינם)

קורס(י) מבוא של שנה ראשונה ואם לא עברת, את חסומה מלקחת קורסי המשך.

nati6589884

New member
חסומה?

את יודעת מי כתב לך את הודעה?: אני למדתי את זה במסגרת הלימודית.
לא הייתה לי בעיה, אבל לא התאים לי המסגרת , להיות כפוף לזמנים, יותר
להשקיע, ולא להיות חופשי ,אני חושב שאת היית צריכה לכתוב לחינוך מתמטי
ולא לי...

פולספגן

New member
כן, התייחסתי לזה שכתבת "והתלתי ללמוד "חודא" אבל בסוף"

כמובן, שיצאתי מנקודת הנחה שלמילה 'והתלתי' חסרה האות 'ח' וצריך להיות 'והתחלתי'.
כמו כן, הנחתי שבמילה "חודא" החלפ את האותיות 'ו' ו-'ד' והתכוונת ל"חדוא".
&nbsp
קורסי מבוא הם קורסים שאם לא עברת אותם, את לא יכולה ללמוד את קורסי ההמשך, עד שתעברי אותם.

nati6589884

New member
וזה לא " ,תעברי" " י " תעבור" אני לא " נקבה" אלה זכר.

לכן אני לא מבין למה את פונה עלי בלשון נקבה" יכולה".

nati6589884

New member
עכשיו הבנתי

כן יש לי שגיאות כתיב, אני התחלתי את חדוא והפסקתי באמצע.
לא עברתי לקורס המשך, זה לא כי היה קשה לי אלה הפסקתי בכלל את הלימודים.
לא נתאים לי המסגרת האקדמית, וגם כיום אני לא חושב על ללמוד באונסרסיטה.
יש כאלו שזה פשוט לא מתאים להם כמוני.

nati6589884

New member
למען האמת לא הבנתי איך התגובה הזאת קשורה למה שאני כתבתי

אני כתבתי שאם היא תשקיע ועדיין לא תצליח אז שתלמד מקצוע אחר.
וזה לא סוף העולם וזה לא אומר כלום עליה, ואת מגיבה לי משהוא אחר לגמרי...
באמת לא ברור לי.

yaelal1

New member
גלשתי לי הערב לתומי ונתקלתי בשרשור הזה

אז בטח כבר עשיתם את ההחלטות שלכם אבל הייתי רוצה להביע את עמדתי.
&nbsp
ראשית, אני חברת סגל בחוג למתמטיקה, כמובן בעלת דוקטורט ואחרי פוסט באוניברסיטת ivy league בארה"ב. ולכן אני אומרת לך פה חד וחלק שעצם הקושי עם גאומטיריה לא מעיד דבר וחצי דבר על יכולותיה או הצלחתה של ביתך בתור מדענית או מתמטיקאית.
אני אגיד עוד משהו. כל אחד נתקל באיזהשהו שלב בקושי במתמטיקה. השאלה היא מה עושים כשנתקלים בקושי כזה - האם ההתמודדות היא התעקשות ולמידה או הרמת ידיים. מניסיוני הרב כתלמידה, סטודנטית, ומרצה זה השלב שמבדיל בין מי שיש לו בטחון במתמטיקה לבין מי שבעתיד יגדיר את עצמו בתור "מתמטיקה זה לא בשבילי".
אני יכולה לתת את ניסיוני האישי: בכיתה ז קיבלתי במבחן במתמטיקה 70. הייתי בשוק. פתאום הבנתי שיש משהו שאני לא מבינה, אבל לא באמת ידעתי מהו. לקחתי את הספר של בני גורן וקראתי אותו. פתאום הבנתי שיש עוד משאבים שאפשר להשתמש בהם מלבד השיעורים בכיתה. לא ויתרתי. הבנתי. והיום אני חוקרת בתחום.
&nbsp
אני אגיד לך עוד משהו. גאומטריה של המישור זה אולי אחד המקצועות בתיכון הכי דומים למתמטיקה עיונית שלומדים באוניברסיטה. וזה מאוד הגיוני שהיא נתקלת בקשיים, אבל אם היא תתמיד היא תגלה שעוד ילדים נתקלים בקשיים בשלב הזה. ואולי היא תהיה כמוני - היחידה בכיתה שהצליחה תרגיל עם בנייה מיוחדת ויצירתית. גאומטריה של המישור זאת פנינה והשג חסר תקדים של האנושות בכלל. יש לה יופי מיוחד במינו ואני מקוה שביתך מגלה ועוד תגלה את היופי הזה (שבא לאחר קושי וזיעה, ולא בלי מאמץ).
&nbsp
ודבר אחרון. אתם בטח כבר החלטתם אם היא תשתתף או לא בתוכנית.
אינני מכירה את התוכנית הספציפית הזאת, אני מכירה באוניברסיטה שלנו תוכנית לתלמידי תיכון שעושים במקביל לתיכון תואר במדעי המחשב.
באופן כללי אני לא בעד ואני אסביר מדוע -
מדובר בתוכניות שנלמדות *במקביל* ללמודים בתיכון. כלומר תמיד כזה יש לו רק חלק קטן מהזמן שיש לסטודנט רגיל באוניברסיטה ללמוד את הקורסים. אז נכון, אפשר לחרוק שיניים בשביל האתגר ולעשות שמיניות באויר כדי לעשות הכל במקביל.
אבל - איפה פה הכיף? בשבילי, אחת התקופות הכי יפות בחיים היתה תחילת התואר הראשון והקורסים הראשונים שפתחו בפני עולם יפיפה של ידע ופילוסופיה. היה סופר קשה וסופר כיף. האם לביתך תהיה אותה חויה? האם לא תשלל ממנה האפשרות להעמיק ממש ולהנות מהחומר הפילוסופי הזה - פאר המחשבה המודרנית?
אני רואה את התלמידים המוכשרים שלומדים בתוכנית אצלנו והאמת שאני קצת מרחמת עליהם. גם בגלל הלחצים תחתם הם נתונים וגם כי נראה לי שהלימוד הזה הוא לא נכון. ובנוסף, נראה לי על גבול הלא בריא להיות בלימודים מ8 בבוקר עד 10 בלילה, לרוב בישיבה פאסיבית בהרצאות.
&nbsp
מקוה שבכל זאת תקראי את מה שכתבתי בעיקר בנושא הגאומטריה של המישור.

למעלה