גלשתי לי הערב לתומי ונתקלתי בשרשור הזה
אז בטח כבר עשיתם את ההחלטות שלכם אבל הייתי רוצה להביע את עמדתי.

ראשית, אני חברת סגל בחוג למתמטיקה, כמובן בעלת דוקטורט ואחרי פוסט באוניברסיטת ivy league בארה"ב. ולכן אני אומרת לך פה חד וחלק שעצם הקושי עם גאומטיריה לא מעיד דבר וחצי דבר על יכולותיה או הצלחתה של ביתך בתור מדענית או מתמטיקאית.
אני אגיד עוד משהו. כל אחד נתקל באיזהשהו שלב בקושי במתמטיקה. השאלה היא מה עושים כשנתקלים בקושי כזה - האם ההתמודדות היא התעקשות ולמידה או הרמת ידיים. מניסיוני הרב כתלמידה, סטודנטית, ומרצה זה השלב שמבדיל בין מי שיש לו בטחון במתמטיקה לבין מי שבעתיד יגדיר את עצמו בתור "מתמטיקה זה לא בשבילי".
אני יכולה לתת את ניסיוני האישי: בכיתה ז קיבלתי במבחן במתמטיקה 70. הייתי בשוק. פתאום הבנתי שיש משהו שאני לא מבינה, אבל לא באמת ידעתי מהו. לקחתי את הספר של בני גורן וקראתי אותו. פתאום הבנתי שיש עוד משאבים שאפשר להשתמש בהם מלבד השיעורים בכיתה. לא ויתרתי. הבנתי. והיום אני חוקרת בתחום.

אני אגיד לך עוד משהו. גאומטריה של המישור זה אולי אחד המקצועות בתיכון הכי דומים למתמטיקה עיונית שלומדים באוניברסיטה. וזה מאוד הגיוני שהיא נתקלת בקשיים, אבל אם היא תתמיד היא תגלה שעוד ילדים נתקלים בקשיים בשלב הזה. ואולי היא תהיה כמוני - היחידה בכיתה שהצליחה תרגיל עם בנייה מיוחדת ויצירתית. גאומטריה של המישור זאת פנינה והשג חסר תקדים של האנושות בכלל. יש לה יופי מיוחד במינו ואני מקוה שביתך מגלה ועוד תגלה את היופי הזה (שבא לאחר קושי וזיעה, ולא בלי מאמץ).

ודבר אחרון. אתם בטח כבר החלטתם אם היא תשתתף או לא בתוכנית.
אינני מכירה את התוכנית הספציפית הזאת, אני מכירה באוניברסיטה שלנו תוכנית לתלמידי תיכון שעושים במקביל לתיכון תואר במדעי המחשב.
באופן כללי אני לא בעד ואני אסביר מדוע -
מדובר בתוכניות שנלמדות *במקביל* ללמודים בתיכון. כלומר תמיד כזה יש לו רק חלק קטן מהזמן שיש לסטודנט רגיל באוניברסיטה ללמוד את הקורסים. אז נכון, אפשר לחרוק שיניים בשביל האתגר ולעשות שמיניות באויר כדי לעשות הכל במקביל.
אבל - איפה פה הכיף? בשבילי, אחת התקופות הכי יפות בחיים היתה תחילת התואר הראשון והקורסים הראשונים שפתחו בפני עולם יפיפה של ידע ופילוסופיה. היה סופר קשה וסופר כיף. האם לביתך תהיה אותה חויה? האם לא תשלל ממנה האפשרות להעמיק ממש ולהנות מהחומר הפילוסופי הזה - פאר המחשבה המודרנית?
אני רואה את התלמידים המוכשרים שלומדים בתוכנית אצלנו והאמת שאני קצת מרחמת עליהם. גם בגלל הלחצים תחתם הם נתונים וגם כי נראה לי שהלימוד הזה הוא לא נכון. ובנוסף, נראה לי על גבול הלא בריא להיות בלימודים מ8 בבוקר עד 10 בלילה, לרוב בישיבה פאסיבית בהרצאות.

מקוה שבכל זאת תקראי את מה שכתבתי בעיקר בנושא הגאומטריה של המישור.