תכנית ההתנתקות

fate spinner

New member
אני מסכים עם רוב מה שכתבת

חוץ מהעניין ההזה של "חלון הזדמנויות קצר ולכן אין ברירה אלא פשוט להתנתק". אם יש את הרצון הזה הרבה זמן הוא צריך להיות במודעות של החניכים בתנועה. להפיל דבר כזה פתאום על שכבת ההדרכה הוא שפוט לא בסדר לדעתי. מעבר לזה אני מאוד מסכים איתך. התנועה בהחלט תמשיך להיות ערכית. והיא בהחלט בתהליכים להיות יותר של הנוער. האמירה של הבחור פה מהנוע"ל ממש תמוהה לדעתי. מה פתאום התעוררתם?. לא משיקולים כלכליים?. תעשו לי טובה. היינו חלק מכם משיקולים כלכליים ועצוב לכם שעזבנו משיקולים כלכליים. אם לא היינו רואים אתכם גם קודם

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gifמממ..

לא היה במודעות?! אולי כי לא העלנו למודעות? התנועה לא הסתירה את זה.. אני יודעת שבאופן אישי אני ידעתי את זה.. ולא מאיזה מקור כלשהו שסיפר לי "סוד" או משהו.. (אני אפילו לא זוכרת מאיפה אני יודעת את זה..) ממ.. לגביי ההוא מהנוע"ל.. אני לא מכירה את הבנאדם ולא יכולה להגיד בוודאות. אבל זה ממש לא לעניין לדעתי לקטול אותו ככה על דברים שהוא אומר.. אם הוא אומר ככה, כנראה הוא חושב ככה. ואין שום סיבה לזלזל. כי מעבר לכל העניינים הכלכליים כן מעורבים פה ערכים, בכל זאת יש פה גם עוד חוץ מהכסף.. אנחנו עדיין תנועות נוער עם ערכים ומטרות ועם נוער שמאמין בערכים והמטרות הללו. אני רואה את התנועה בתהליך חיובי.. ואני לא חושבת שיהיה בוגר להפיל את התהליך הזה בגלל כעס על איך שיצאו דברים..

spraizler

New member
איך לא הסתירה?

פתאום כרעם ביום בהיר הודיעו שמתנתקים סופית מהנועל ושהתנועה הולכת להשתנות. הרכזים לא ידעו ועדכנו אותם, הגרעינרים לא ידעו ועדכנו אותם אחרי שבועיים. ואנחנו והרבה אנשים אחרים בתנועה יודעים חלקים או לא יודעים כלום. אף אחד לא חשב שזה יכול לקרות אפילו, תמיד ככה היינו מנותקים מהנועל אבל עדיין בתוכם.

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gifזה תמיד היה ידוע

שרוצים שזה יקרה.. למה זה קרה ככה פתאום?! לא יודעת. אבל מה זה כל כך משנה עכשיו? ומה רצית שיהיה? איך רצית שזה יראה? עם כמה שהתנועה שלנו אני חושבת שיש גם שיקולים שהם מעבר ליכולתנו או לאפשרותנו להחליט.. (ואני לא אומרת שאני מסכימה עם איך שהכל התנהל.. אני רק מעלה תהיה..)

fate spinner

New member
אני לא מזלזל בגלל מה שהוא אומר

הוא פשוט כבר אמר כאן את אותו דבר המון פעמים ובחר פשוט להתעלם מחלק מהתגובות. אני מצטער קשה לי להאמין שהנוע"ל מתעניין בנו מבחינה ערכית אחרי שכל כך הרבה שנים לא הסתכלו עלינו שם בכלל ורק כשאנחנו עוזבים פתאום זה נורא חשוב וזה מגיע עם כל מיני סיסמאות כאלה ואחרות. אף אחד לא מדבר על להפיל את התהליך. מעולם לא אמרתי דבר כזה. להפך אמרתי שאני מסכים עם תהליך הפילוג. פשוט לא עם הדרך שבה הוא מתבצע. לי במשך שנתיים של הדרכה אמרו שאנחנו חלק מהנוע"ל, שאנחנו לא יכולים לשנות ככה וככה כי אנחנו חלק מהנוע"ל. אמרו לי שאנחנו חטיבה עצמאית אבל לא אמרו לי שרוצים להתנתק ורק מחכים להזדמנות (אני מניח גם שהיו כמה הזדמנויות כי אנחנו מנותקים הרבה זמן) ופתאום ביום בהיר אחד אני שומע את זה מהעיתונות. אני מעורב במה שקורה בתנועה, אני לוקח חלק בפעילות ארצית. זה לא שאני סגור בקיבוץ ובמועצה שלי ולא יודע מה קורה סביבי ובכל זאת זה פשוט יום אחד הגיעה ההודעה בעיתונות. משהו כאן לא תקין לדעתי

תגובה..

הרעיון של החטיבה העצמאית היא באמת בישביל שתוכלו ליצור לכם את אותו התשובה לנוער ולמגזר הכפרי בארץ זה אל שהייתה הזנחה מהנוע"ל היה נתק שלא מסיבות תמיד שלנו במיוחד עם זה שהמועצות האזוריות החלו להיות מעורבים בצורה קיצונית בתהליכים שהמדריכים שלכם עוברים. התנועה איבדה את המושכות על התהליך באיזשהו שלב תבדוק מבחינה היסטוורית, אני בדקתיו וראיתי שהיה שלב שלא היה אשר לעשות כלום הנתק הפיזי תמיד היה.. הנתק הערכי ואידיאלי התעצב ע"י תנועת המושבים בגלל הפחדים שלה אז תבדקו לפני שאתם אומרים דברים. הרעיון הוא שהחטיבה העצמאית תוכל לפתח את עצמה ייחד עם כל הארץ. המושבים הם חלק מהארץ ויש להם אותה אמירה כמו שילדי העיר בקיבוץ ועיירות הפיתוח יכולים להגיד ולהיות שותפים בזה זה גדול יותר מאשר להיות נפרדים והלהיות ביחד הזה אפשרי עם קצת תיקון אז למה לא לתת הזדמנות? אתם יכולים לעצב את התנועה שלכם ! הערכים הכללים של התנועה לא סותרים שום חופש של בנאדם לעצב את הקן שלו .

fate spinner

New member
אני לא יודע אם הניתוק ההיסטורי נוצר

בגלל רצון של החטיבה או של הנוע"ל. אבל בסיכומו של דבר לא הייתה התאמה בין החטיבה לנוע"ל. העבודה במושבים ובהתיישבות החקלאים שונה שנות אור מהעבודה החינוכית בערים (ויצא לי לטעום משני העולמות). אנחנו עדיין מאמינים בשוויון עבודה וכו', אבל פשוט לא נוקטים פעילות פוליטית בנושא. תנועה יכולה להשפיע גם בהיותה א-פוליטית. אנחנו נמשיך להיות תנועה ערכית. פשוט לא כחלק מהנוע"ל. אני מאמין שאנחנו יכולים לעשות ככה יותר כי לא יהיו לנו את המגבלות של הנוע"ל שחסמו אותנו בכמה תחומים. ויהיה לנו יותר תקציב- מכך יותר קל לפעול. אז למה למצשוך אחורה??

ומתי קיבלת את הדעה הנגדית

של תנועת הבוגרים של הסתדרות הנוער העובד הכללית ולא של תנועת המושבים בארץ? למה סתמו לכם את האוזניים בכל הנוגע לשיחות עם קומונרים מהנוע"ל לבין הקומונרים אצלכם ? מתי הייתה לך הזדמנות להחליט החלטה נכונה ומגובשת על עתיד התנועה שלך? ואני מסכים איתך לגמרי לגבי הקיצבאות אבל זה לא סיבה לנתק! הערכים של שתי התנועות אומרות לפחות קצת סוציאליזם וקבוצתיות דבר אחד ידוע לנו שביחד נהיה חזקים יותר מאשר בנפרד. ולבעיית התקציבים והניתוק יש פתרון שאני יודע שהחלו לנסות לפתור ובתנועה שלי יש תחושה שבעקבות הניסיון בשנתיים האחרונות לחבר הגיע הניתוק והניתוק הגיע דווקא בסוף שנת תקציב ז"א שהכסף שנשאר לתנועה שלא השתמשה בו עובר בסוף השנה ובתחיילת שנה אזרחית חזרה למדינה. ז"א ידוע שהתנועה מוציאה הרבה כסף בתקופה הזאת. ועוד מוזר שדווקא בהסכם על הפלאפונים - אורנג'יות ידעו לבוא ולדבר שעל הניתוק לא יכלו לבוא ולדבר. מזכ"ל החטיבה או איך שתקראו לו הוא שכיר. הוא משקף את האינטרסים של המגזר ממנו הוא בא לא את האינטרסים שלכם הנוער עם הערכים! נכון ניתוק פיזי היה , רוחני גם אבל השאלה היא מה לעשות להתנתק כי זה קל יותר או להלחם לחזרה ( היסטורית הייתה גם חטיבת הקיבוצים בנוע"ל שבגלל בעיות כאלה ואחרות התאחדה ושני הצדדים צריכים לשאול את עצמם למה החטמ"ב לא התאחדה גם )

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gifלוקחים לנו את התנועה מהידיים

? לי דווקא יותר נראה שנותנים לנו אותה..

למעלה