תכנית ההתנתקות

kedeman

New member
תכנית ההתנתקות

לא! פשוט לא אכפת לי שהכותרת שלי לא מקורית!!! טוב, אז מתנתקים מה יהיה הלאה? מה יהיו סימני הזיהוי החדשים שלנו חולצה? שרוך? סמל??? מה יהיו ערכי הדגל החדשים של התנועה? מה יהיו המטרות החדשות? (האם סוף סוף גם מד"צ פשוט יצליח לגשת אליהן בקלות ובלי לקחת מילון?) תשתדלו לענות ויותר מזה, תשתדלו להיות יצירתיים, מקוריים וכמה שפחות עם קשר למציאות!!!!

kedeman

New member
רעיונות ראשונים

אולי זה יתן למישהו רעיונות... ערך תנועתי ראשון - הפרטה! זה התחיל בקיבוצים, המשיך גם במושבים וללא שום ספק כיום אחד מהערכים המובילים את כל תנועת ההתיישבות! ולכן הוא הגיע גם לתנועה! ואם כבר.... אז אפשר גם לעשות מטרה בנושא... בוגר המפריט את עצמו במסגרות שיתופיות בהן הוא חי

kedeman

New member
זה לא באמת ברצינות....

אני מצטער אם זה נוגע בנקודה מציקה הכוונה היתה סרקסטית...

מיכלצי

New member
נסיון לשתף יותר פעולה

בוגר המבסס את קיומו החומרי, החברתי והתרבותי על צמחונות. לפי מטרה זו, הבוגר יטפח טוב לב וחמלה כלפי כל היצורים החיים ויאמין בערך קדושת חייהם. בוגר הרואה את הוזלת עלויות הטיולים כיסוד מרכזי בהוויה ומקיים אורחות חיים המבטאות אמונה זו. למשל, ובאופן סוציאליסטי לגמרי, ישלח כל חניך הממורמר על עלויות טיול/מפעל, הודעת SMS למתן, וכך יצטבר סכום כסף נכבד אשר יהווה את קופת הסיבסודים התנועתית.

עוף מפה

New member
לי יש משהו טוב

יש ערך חדש בתנועה שנקרא: "ערך השובה" שבו כל החניכים והבוגרים צריכים להיות באותו הגבוה כי זה לא סוציאליסטי אחרת. מי שנמוך מדי הולך עם קביים ומי שגבוה חותך לעצמו את הרגלים (מויחיחיחי) הגובה הדרוש הוא כ-173.98 סנטימטר עם אופציה לפלוס מינוס של שתיים עד שלושה סנטימטר.

מיכלצי

New member
שובה זה ערבוב של שווה וגובה

למי שלא הבין

גם לי יש רעיון...

בוגר הרואה בחיים כ- כיף גיבוש הנאה וצחוק אחד גדול מצטער על הציניות והגועל אבל דיי. לא כואב לכם על התנועה שלכם? לא כואב לכם שהיא לא כ"כ שלכם? לא מזיז לכם היסטורית השייכות לחלק ממשהו גדול ורעיוני אחר? לא אכפת לכם מהרקע ההיסטורי לפילוג ומהתוצרים? פשוט לא אכפת? לא אכפת לכם להוזיל כל ערך ולראות הכל כצחוק לא אכפת לכם שאתם נותנים את המסגרת שהיא בית שני שלכם ליידי אנשים אחרים? לא אכפת לכם מההגשמה שלכם? לא אכפת לכם מהאידיאולוגיה והערכים שלכם או שתוכלו להחשף אליהם? לא אכפת לכם שלוקחים לכם את התנועה מהיידים? חשוב לציין שזה לא בא מתקיפה אלא פשוט כבר מסוג של חוסר אונים בניסיון להבין אתכם ואני מקווה שאפאחד לא יתקוף.. :S

מיכלצי

New member
נראה לי שקצת הגזמת...

אני הולכת לדבר עם מזכ"ל התנועה על זה בשביל כתבה בעיתון ואז אני אהיה חכמה יותר. כבר 15 שנה שיש תוכניות על פירוד מהנוע"ל ו15 שנה חיכו לחלון הזדמנות שהופיע ככל הנראה עכשיו ולזמן קצר. קצר עד כדי כך שלא היה מספיק זמן לערוך את הכל בצורה מסודרת גם עם הנוער שהוא זה שמהווה את התנועה ומה שהיא. הגרעין הארצי בילה 3 שעות עם המזכ"ל כשהוא הסביר להם את המניעים והמצב. בסופו של דבר לא היה אחד שהתנגד למהלך. זאת הדרך שבה נעשה הפירוד, היא זו שבעייתית פה וקוממה לא מעט אנשים. שתי בנות מהנוע"ל היו בטוחות שהקצבה של הגרעינרים לחודש היא בערך כמו שלהם. איזה 1,200 ככה. הקצבה אצלנו במועצה היא 420. כבר כמה שנים שגרעינרים חיים על קצבה מצחיקה כשהנוע"ל מעקב העברות תקציב. אנחנו מהווים 7% מתנועות הנוער הכלליות שפועלות היום, בעוד שנגיד האיחוד החקלאי מהווים אחוז אחד. והרווח גדול יותר. היוונו כשליש מתוך הנוע"ל. תקציבית וכלכלית זה משתלם יותר. וזה תמיד השיקול שלוקח לצערי. אני אסביר משהו בקשר לשאלות שהעלית. התנועה אותה תנועה, פשוט נפרדת ועצמאית. הרווח הכלכלי יהיה גדול יותר, מה שיאפשר לה יותר ניידות בשטח ויתן יותר אמצעים. מכיוון שהנוער עדיין מהווה את התנועה והוא - הוא התנועה, (הסברתי את כל העניין בנוגע לחלון שנפתח לזמן קצר, התהליך שלא בוצע נכון אבל היה חייב ככל הנראה לקרות והכל). בכל מקרה, אנחנו נשארנו בתנועה הזאת, ואם מצאנו בה את המשמעות קודם, אין סיבה שלא נמצא אותה עכשיו. במיוחד כשהמון פעילים בתנוע לא היו מודעים כלל לעובדה שהיינו חלק מהנוע"ל. אם קודם הם מצאו בתנועה בית, ערכים, אידיאלוגיה להאמין בה, בלי שהיו מודעים, אין סיבה שהפירוד הזה יפריע להם לגבש אותה, הדברים האלו לא היו תלויי השתייכות לנוע"ל מלכתחילה. אני אהבתי את רעיון בניית הערכים והמטרות המחודשות ששי העלה. פשוט כי זה רעיון נחמד לשירשור ולא מוזיל שום דבר. ברור שאיכפת, היו על זה כבר המון הודעות פה, תהיה הודעה רשמית מהמזכ"ל בעיתון התנועה הקרוב וריאיון נוסף אתו בהמשך. איכפת לנו, אנחנו פשוט מבינים את השיקולים והכל יהיה ברור יותר בהמשך ומתבהר כבר ברגעים אלו. סליחה על המגילה.

spraizler

New member
כסף זה לא שיקול מוטעה

אנחנו לא מוכרים ערכים בעבור כסף. ההפך, אנחנו משיגים כסף כדי לממש את הערכים, כי מה לעשות בעולם שלנו אם אין לך כסף אתה לא שווה הרבה. אתם יכולים להגיד מפה ועד הודעה חדשה כמה כסף זה רע ומשחית, אבל אם אין אותו אז גם אנחנו וגם הנוע"ל יקרסו עם כל הרצון הטוב. רק מה שאני לא מבין זה למה פתאום נוצר חלון הזדמנות.. מה קרה עכשיו שב15 שנה לא קרה?

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gifראובן הנחלוואי הסביר לי את

זה.. לא זוכרת בדיוק מה היה אבל משהו בסגנון של תנועת המושבים החליטה, הייתה הזדמנות, שלחו מכתב ללמעלה של הנוע"ל והם הורידו את זה צ'יק צ'ק עד לקומונרים שהפיצו את זה עוד יותר.. וככה בעצם נוצר מצב שהעיתונות ידעה לפנינו.. זה בעצם התפוצץ לא יפה. מה הייתה ההזדמנות?! לא זוכרת.. :S בכל מקרה, זה לא ב-א-מ-ת מציאותי לתת לכל התנועה להחליט את זה.. נפלה החלטה שכולם חיכו לה המון זמן.. ועכשיו בעצם אנחנו אלה שיקבעו מה יקרה עם התנועה ואיך היא תראה בעתיד.. אז.. כבוד לנו. צריך להתחיל לחשוב ולעבוד! :)

spraizler

New member
זהו אז אני שואל מה היתה ההזדמנות

ואני מניח שזה לא פתאום הופיע היה איז משהו שהתבשל קצת.. ואפילו אם לא, אם היה לנו כבר מאורגנים מוסדות נוער, לא היתה בעיה לערב את הנוער בדרך כלשהיא. ונעזוב את מה שהיה, אני רואה את זה קקרש קפיצה לעבר השינוי שנדרש לעשות. אני לא רוצה ששוב יהיו אנשים שיחליטו לי על התנועה מבלי שאני אהיה מעורב בזה. עכשיו צריך לחשוב ולראות איך גורמים לזה שהחלטה כזו לא תתקבל שוב ע"י הצמר ותנועת המושבים בלבד.

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gifבסך הכל, הכי בקצרה שיש,

זה לא שנפלה החלטה. פשוט רק עכשיו היא בוצעה. ההחלטה נפלה מזמן.. אם הייתה לנו התנגדות היינו צריכים להתחיל לפעול ממש מזמן..

spraizler

New member
טוב שמישהו ידע מזה

ורק שתדעי עכשיו, עדיין המון אנשים לא יודעים בכלל שהתנתקנו, או מה זה יעשה או איך זה קרה וכדומה. 3 שבועות אחרי ההחלטה.

למעלה