נראה לי שקצת הגזמת...
אני הולכת לדבר עם מזכ"ל התנועה על זה בשביל כתבה בעיתון ואז אני אהיה חכמה יותר. כבר 15 שנה שיש תוכניות על פירוד מהנוע"ל ו15 שנה חיכו לחלון הזדמנות שהופיע ככל הנראה עכשיו ולזמן קצר. קצר עד כדי כך שלא היה מספיק זמן לערוך את הכל בצורה מסודרת גם עם הנוער שהוא זה שמהווה את התנועה ומה שהיא. הגרעין הארצי בילה 3 שעות עם המזכ"ל כשהוא הסביר להם את המניעים והמצב. בסופו של דבר לא היה אחד שהתנגד למהלך. זאת הדרך שבה נעשה הפירוד, היא זו שבעייתית פה וקוממה לא מעט אנשים. שתי בנות מהנוע"ל היו בטוחות שהקצבה של הגרעינרים לחודש היא בערך כמו שלהם. איזה 1,200 ככה. הקצבה אצלנו במועצה היא 420. כבר כמה שנים שגרעינרים חיים על קצבה מצחיקה כשהנוע"ל מעקב העברות תקציב. אנחנו מהווים 7% מתנועות הנוער הכלליות שפועלות היום, בעוד שנגיד האיחוד החקלאי מהווים אחוז אחד. והרווח גדול יותר. היוונו כשליש מתוך הנוע"ל. תקציבית וכלכלית זה משתלם יותר. וזה תמיד השיקול שלוקח לצערי. אני אסביר משהו בקשר לשאלות שהעלית. התנועה אותה תנועה, פשוט נפרדת ועצמאית. הרווח הכלכלי יהיה גדול יותר, מה שיאפשר לה יותר ניידות בשטח ויתן יותר אמצעים. מכיוון שהנוער עדיין מהווה את התנועה והוא - הוא התנועה, (הסברתי את כל העניין בנוגע לחלון שנפתח לזמן קצר, התהליך שלא בוצע נכון אבל היה חייב ככל הנראה לקרות והכל). בכל מקרה, אנחנו נשארנו בתנועה הזאת, ואם מצאנו בה את המשמעות קודם, אין סיבה שלא נמצא אותה עכשיו. במיוחד כשהמון פעילים בתנוע לא היו מודעים כלל לעובדה שהיינו חלק מהנוע"ל. אם קודם הם מצאו בתנועה בית, ערכים, אידיאלוגיה להאמין בה, בלי שהיו מודעים, אין סיבה שהפירוד הזה יפריע להם לגבש אותה, הדברים האלו לא היו תלויי השתייכות לנוע"ל מלכתחילה. אני אהבתי את רעיון בניית הערכים והמטרות המחודשות ששי העלה. פשוט כי זה רעיון נחמד לשירשור ולא מוזיל שום דבר. ברור שאיכפת, היו על זה כבר המון הודעות פה, תהיה הודעה רשמית מהמזכ"ל בעיתון התנועה הקרוב וריאיון נוסף אתו בהמשך. איכפת לנו, אנחנו פשוט מבינים את השיקולים והכל יהיה ברור יותר בהמשך ומתבהר כבר ברגעים אלו. סליחה על המגילה.