תכנית אימון 10 ק"מ - עזרה

gilsh100

New member
תכנית אימון 10 ק"מ - עזרה

אני מבקש את עזרתכם בבניית תכנית שמטרתה שיפור זמן ב-10 ק"מ. רקע - התוצאה שלי היא בסביבות 47 דקות. אני רץ די חדש (למרות שלא צעיר..) - בחודש האחרון עליתי לשלושה אימונים בשבוע - 11 ק"מ באימון. מבחינת קצב - אני רץ בכל הריצות "באיזור" השיא, כשפעם בשבוע אני מנסה לשפר. אילוץ - לא יותר מ 3 אימונים בשבוע, עד שעה לאימון. תודה, גיל.

start up

New member
דעתי

לדעתי, וזו רק דעתי בלבד ( אין בדברי משום המלצה מלבד דעתי האישית) : 3 ימים בשבוע זה מעט אך תחת אילוץ זה הייתי מבצע את האימונים כל יומיים ( יום מנוחה בין אימון לאימון). אימון אחד אימון אינטרוולים ( אני ממליץ על 1 ק"מ בדופק גבוה ו 500 מטר בדופק נמוך). אימון נוסף אימון עליות (0% עד 6% במהירות קבועה כל שב 6 מעלות הדופק גבוה מאוד) ואימון נוסף אימון איכותי (כנראה כמו שאתה מבצע נכון לעכשיו). לבסוף מומלץ לשלב אימון משקולות אחד (בעיקר לרגלים - תאומים ו4 ראשי).כמו כן, אני ממליץ לקחת חלבונים ( אם אין מגבלה רפואית כלשהיא) עד חצי שעה מתום האימון.

tsabbay

New member
לדעתי..

הי, כולנו מנסים לעזור אבל עדיף שתתיעץ עם מאמן מוסמך. בכל הנוגע לויטמינים אל תקח כלום ללא התיעצות עם תזונאי -לדעתי לאימונים שאתה מבצע לא צריך כלום תאכל בריא ומסודר וזהו.... ויטמינים יועילו לעומסים שונים לגמרי. לגבי אימונים: כמה זמן אתה מתאמן ? המלצה בלבד : אני לא הייתי מבצע שני אימוני אינטרוולים + אימון איכות בלבד. רצוי 2\4 אימוני ריצת מסה(מרחק) + 1 אימון אינטרוולים קצרים +1 אימון אינטרוולים ארוכים וזה תלוי במטרה ובאיכות הרץ, אינטרוולים קצרים =400\800\1000 יכול גם שילוב של עליות. אינטרוולים ארוכים 1200\3K תתחיל לאט-סט של 3 ותגביר פעם בשבועיים. מאמן מוסמך יוכל לבדוק ולזהות את האימון המתאים לך, אם תרצה להשתפר תצטרך 4 אימונים +. בכל מקרה בזהירות עם האינטרוולים... אני יכול לקשר אותך עם יאיר קרני (אם אתה לא מכיר אז הוא מעולה גם לתזונה וגם לריצה), בהצלחה, בני.

tsabbay

New member
קישור

יש באתר גם תוכניות למתקדמים יותר והן טובות.

gilsh100

New member
תודה לכולם, ועוד..

כאמור, תודה לכולם על העזרה. לגבי התוכנית באתר kick - התוכנית לרצי "ביניים" (intermediate runners) - 1. ברוב הימים מומלץ לרוץ כדקה לק"מ מעל קצב השיא - 15-20 אחוז!! זה שונה מאד ממה שאני מבצע כרגע(כל הריצות לפחות 97 אחוז מזמן השיא). זה לא איטי מדי?? אפשר להשתפר ככה?? 2. התוכנית מבוססת על 6 ימים בשבוע. כזכור אני שואף לרוץ רק 3 - אין באינטרנט תוכניות מקצועיות לעצלנים? זה לא עובד מבחינה פזיולוגית? 3. השאיפה שלי היא לרדת תוך שנה-שנתיים מ-47 דקות ל - 40 (10 קמ). גיל

gilsh100

New member
עברית לוגית

את ההודעה הקודמת שלי צריך לקרוא ב"עברית לוגית" ולא "ויזואלית" - אחרת כל המספרים קטסטרופה.. כך שהעניין הופך לא לוגי לחלוטין..

למעלה