תכניות

תכניות

השכונה: שכונה ותיקה בשרון המגרש: מגרש 20*50 מ' בגלל קוווי בניין (5+4) נשאר שטח קצת צר לבנייה (11 מ') המגרש בשיפוע של 3% (הצד המערבי גבוה מהמזרחי ב 1.5 מ') מדרום וממזרח יש שני רחובות די שקטים, מצפון מגרש עם בית ישן וממערב מגרש ריק (ניתן לבנות עליו בית פרטי בלבד) הבית: קומה אחת. 4 חדרי ילדים, יחידת הורים, ויחידה נפרדת.סלון, מטבח ופינת משפחה. כיוונים:הכניסה לבית מדרום, המרפסת בסלון פונה לכיון מזרח

Z ליאור

New member
אבהתי את החלוקה ל2 אזורים...

לא יכול להבין מסדרון כזה ארוך (1.2 מטר ) נסי לדמין ללכת במסדרון באורך של כ- 8 מטר , לא לעניין גם עם המגרש צר וארוך האדרכל צריך להיות יצירתי ולשבור את האפקט הצר ,ולא לחזק אותו ,גם במטבח פינת משפחה (אהבתי את הקונספט של הביחד) ישנה הפרדה מהסלון שגורמת ל2 החלקים בעיקר למטבח (במטבח ברוחב של 3.95 אי ישיבה מאד מאד גבולי ) אך גם לסלון להיות יותר צרים וארוכים ,אני הייתי מוריד את הנישה מול האי ,וסוגר משהו כמו מטר מאזור המקרר יפתח לך את כל הסלון והמטבח ,ואז לא תהיה לך בעיה עם האי כניסה עלחלון שרותים לא נעים מרפסת עם חלון לשרותים מקלחת לא נעים בהצלחה

תתנחמי... המגרש שלנו הרבה יותר צר

והייתי לוקחת את ה11 מטר רוחב שלך בשתי ידיים חפצות... לי יצא תשע וחצי מטר רוחב וזה מאוד מגביל בתכנון. אני מאוד מאוד אוהבת את התכנית, לא מפריע לי כלל המסדרון (תמיד יש מי שאוהב להיות רחוק מההמולה) והחלק הציבורי נפלא בעיני. לטעמי... לכי על זה!

אטיוד5

Active member
יכול להיות שאני טועה

ככל שאני זוכר צריך שיהיה קיר מול דלת הממד ואצלכם יש שם פתח. אני סופר שש מיטות. זה יותר מהחמש שדיווחת עליהם (4ילדים +הורים).

fireman

New member
11 מ' צר?!

יש אנשים שכל הרוחב של המגרש שלהם לא מגיע ל11 מ'. כל קשר בין 11מ' רוחב בית והמילה צר הוא מקרי בהחלט.

noa scotland

New member
אצלי רוחב הבית 8.10 מ'.

המסדרון לחדרים הולך בזוית אלכסונית ואז מתיישר, מה שמונע לחלוטין את הרגשת ה"רכבת". אולי כדאי גם לכם לחשוב על משהו כזה. פינת משפחה מאוחדת עם מטבח זה ממש אנחנו
.

ITCHAKG

New member
שוב חוזר הפזמון עם החלונות

- בחזיתו יש כמה (6)גובהים שונים של חלונות, איך זה מסתדר בחזיתות מבחינה ארכיטקטונית ו"צפיה לתא שרותים ומקלחת - פתיחת חלון אלומיניום בממ"ד בעייתית מבחינת השוכב במיטה - חלון תא שירותים ע"י הכניסה- בעייתי - בחדר ארוח הייתי הופך את כיוון פתיחת הדלת החיצונית "חונק את המיטה" - למה הדלתות בצמוד לפינת אוכל הן לא הזזה אאטיוד אין צורך בקיר הגנה על דלת ממ"ד לליאור פרוזדור יחסית לא ארוך והרוחב מצויין

Z ליאור

New member
יצחק ,,,

הפרוזדור ארוך ביחס לאורך.\ גודל הבית לגבי הרוחב, אם כבר מסדרון אז בהחלט הרוחב טוב לא יותר מזה .

אטיוד5

Active member
ככה הסבירו לי

שמול דלת ממד צריך קיר, ואפילו קיר חזק, כדי שאם היא תעוף שיהיה לה במה להתקל באופן מיידי מבלי להרוג מישהו בהמשך. ראה פה. לא שהבנתי כל מה שכתוב שם, אבל ברור שיש דרישה למקם קיר מול דלת ממד. ראה גם כאן, ממש בפורום שלנו, סעיף 7.

ITCHAKG

New member
אתה בעקרון צודק אבל רק במקרים

שמול הפתח יש חלון/דלת בקיר חוץ

פיטנגו4

New member
סוף סוף! דוגמה! אבל...עם בעיה

פעם ראשונה שבפורום הזה יש תוכנית עם פתרון מלא לשיפועים ופתרונות לנגר. מישהו כאן השקיע מחשבה, קבע נקודת High Point ("קו פרשת המים") ותכנן את אופן הזרימה. אבל, 1. יש ניקוז לכיוון צפון, ואסור לנקז למגרש השכן ! כל הניקוז שלכם צריך להיות לכיוון שטחים ציבוריים, במקרה שלכם הרחובות, כלומר מזרח ודרום. 2. תכנון השיפועים בצורה הזו מאפשר הגבהה (למשל, למסלעה) רק במקום ספציפי. יש לבדוק האם זה אכן המקום המתאים (כלומר, לחשוב על תכנון הגינה, רצוי בעזרת מתכנן נוף).

binbal3011

New member
ניקוז

את בטוחה שאסור לנקז לשכן? ואם המגרש שלי גבוה יותר ואני חייב לעבור דרכו עד לשטח הציבורי כי תנאי הקרקע מאלצים אותי?

פיטנגו4

New member
פעם היה אפשר

מאז השתנה החוק. פתרון אידיאלי הוא בור חלחול, שזה קידוח עמוק שמגיע לשכבת קרקע מחלחלת. אפשרי בכל אזור השרון, במישור החוף, ובעוד הרבה אזורים. היתרון הוא שבמקום שהמים מגיעים למערכת התיעול וממנה לים, הם מגיעים למי התהום. יש רשויות (למשל כפ"ס) שמחייבות להראות פתרון לשימור מי נגר בגבולות המגרש.

binbal3011

New member
מכיר בור חלחול

לא דרשו את זה ממני. מבחינת הרשות מה שאני סוגר עם השכן מקובל. הבור דורש קידוח, מילוי חצץ ובד נגד אדמה.. המהנדס שלי המליץ לי לנקז עם תעלה וצינור ומשם החוצה וככה לא ליצור אצלי בוץ ואפשרות חלחול מים לבית

פיטנגו4

New member
בור חלחול לא מזיק לבית

הוא נעשה במרחק של 1.5 מטר לפחות מהמבנה, בכמות, עומק וקוטר לפי המלצת יועץ קרקע. הוא מאפשר תכנון עם שיפועים טובים יותר, כך שבדיוק יקרה ההיפך ממה שכתבת: פחות מים ישארו ליד היסודות
היתרון לסביבה ברור. מים מגיעים למי תהום במקום לים. החסרון היחיד הוא שזה לא ניתן לבצע בכל אזור בארץ.

פיטנגו4

New member
אם את שואלת אותי

אז זוהי טעות תכנונית ... מדרגה בגובה של 5 ס"מ זה מכשול ולא מדרגה. כנ"ל 3 ס"מ בהמשך. כבר כתבתי שהייתי משנה את הכניסה. היא בעייתית מכמה בחינות, ולא רק הריבועים הללו. אין ספק שצריך לטפל בה.

פיטנגו4

New member
עוד משהו

למרות כל הבעיות שאני מסכימה עליהן עם ITCHAK, ובניגוד לתוכנית הקודמת, בעמוד זה, ולמרות כמה דברים שהייתי משנה (שביל הכניסה, למשל), רואים שכאן הושקעה מחשבה בהתחברות לגינה. גם החלון שמקדם את פני מי שפותח את הדלת, גם היציאה הרחבה לגינה, וגם החלונות. זה ברור שזה בית על קרקע, ולא דירה מקומה 5 שהוצבה על האדמה. התכנון היה עם המחשבה פתוחה החוצה, אל גבולות המגרש, ולא תחומה בקירות. יופי.
אני לא יודעת אם זה בא בזכות ההכונה שלכם, או שהאדריכל עשה זאת ביוזמתו, אבל זה תכנון ש"עושה לי מדגדג באצבעות".
.

למעלה