תכנות פונקציונלי

gmorphus

New member
תכנות פונקציונלי

שמעתי את המושג הזה ונשמע מעניין. (אני לא מדבר על תכנות פרוצדורלי) האם מישהו מכיר ויכול לזרוק לי מילה על מה זה? מקורות טובים שמסבירים? אולי ספרים טובים? אנגלית זה טוב אבל אם יש קצת בעברית בשביל הטעימה זה יהיה מצוין. תודה מראש

WolfHead

New member
חחח אל תתעסק עם זה ../images/Emo6.gif

יש לנו בבי"ס יחידת לימוד אחת של תכנות פונקציונלי... אנחנו משתמשים בDR-SCHEME, הקטע בזה שהכל מורכב מפונקציות, שקוראות לפונקציות, שקוראות לפונקציות... אנחנו אמורים לעשות פרוייקט שלם, ואסור לנו להשתמש במשתנים... הכל זה רקורסיה...

gmorphus

New member
אין לי ממש ברירה ../images/Emo8.gif

אתה יכול לספר לי עוד? איפה אני יכול ללמוד על זה? איזה שפות תכנות מיישמות את הרעיון הזה?

neko

New member
להלן אתר הקורס שלנו, ובו גם תמונה

ופרטים של ספר הלימוד של הקורס. אם יש לך שאלות, זרוק, המבחן ביום שישי אז הראש שלי בהחלט בכיוון
הכי בקצרה שבעולם, ברמה הטכנית: תכנות פונקציונלי לא מאפשר השמות, כלומר, אם הגדרת למשל שX=5, אז X לעד ישאר 5 (עד סוף ריצת התוכנית). זה הכל. נשמע למתכנת סביר מאד דבילי, אבל זה מאפשר דברים מדהימים, כמו למשל להעביר פונקציות כפרמטרים, ואז למשל תוכל לכתוב פונק' שמקבלת פונק' ומחזירה פונק' אחרת. מכאן כנראה השם "תכנות פונקציונלי".

neko

New member
לא מכיר את פרולוג (בזמני עשו טובה

שבכלל היתה מגמת מחשבים שלמדו בה פסקל
). אבל למיטב ידיעתי בנושא קלסיפיקציה של שפות תכנות: PROLOG
תכנות לוגי LISP (לרבות SCHEME)
תכנות פונקציונלי PASCAL, C
תכנות פרוצדורלי ++JAVA, C
תכנות מונחה עצמים ואם אני לא טועה, אלו כל המחלקות שקיימות כיום.

בטכניון לומדים ML...../images/Emo26.gif

וזה מאוד מומלץ. זה גורם לך לחשוב בדרך קצת שונה, מה שאח"כ מקל עליך מאוד בתחומים מסויימים בתחומים אחרים - כולל תכנות OO או פרוצדורלי (רקורסיה למשל...)

זה הספר של הקורס בטכניון...../images/Emo26.gif

ML for the Working Programmer Author: Lawrence. C. Paulson Published by: Cambridge University Press ISBN: 0521390222​
(הקורס נקרא "שפות תכנות")

neko

New member
לא יודע לגבי ML, אבל מסכים בכלליות

שתכנות פונקציונלי פותח לך את המחשבה (ובדרך עוד כמה דברים...
)

למעלה