תכנות מעבר בין סצנות

אורן M

New member
תכנות מעבר בין סצנות

האם ניתן לתכנת שבפריים כלשהו בסצנה, לחיצה על כפתור תקפיץ אותי לאותו מספר פריים אך בסצנה אחרת. כלומר, נניח שלחצתי על הכפתור כאשר הייתי בפריים מספר 10 הסרט יקפוץ לפריים מספר 10 בסצנה השניה. בתודה מראש ומראש בתודה. אורן

lahat

New member
כן

קודם כל בפריים מס´ 10 אתה צריך לתת פקודה לעצור על מנת שיוכלו ללחוץ על הכפתור, ואז בפריים מס´ 10 אתה לוחץ לחצן ימני על הכפתור (תבדוק שהגדרת אותו ככפתור) ועל actions, יפתח לך חלון עם כל מיני סוגי פעולות, תחת הכרטיסיה basic actions יש לך פקודה שנקראת go to, שם תגדיר איזה סצנה ומספר או שם פריים כלשהו. מקווה שעזרתי...

אורן M

New member
לא בדיוק מה שהתכוונתי

התכוונתי שהמעבר יהיה אוטומטי, כלומר לא משנה באיזה פריים אני נמצא אוטומטית הוא יעבור לאותו מספר הפריים בסצנה אחרת, כשאני לוחץ על הכפתור. אני לא רוצה לתכנת כל פריים ופריים אלא שזה יהיה תכנות שמשפיע על כל הסרט.

lahat

New member
לא הבנתי למה התכוונת

אולי תסביר את עצמך קצת יותר טוב, אבל אם אתה רוצה שאוטומטית זה יעבור לפריים מס´ 10 בסצנה הבאה כשמגיעים לפריים מס´ 10 בסצנה הנוכחית אתה פשוט נותן את הפקודה שאמרתי לך ל-key frame במקום לכפתור.

אורן M

New member
אני אנסה להסביר את עצמי

אני לאוו דווקא רוצה שבפריים 10 זה יעבור לפריים 10 בסצנה הבאה. אני ליצור תכנות שיגרום לכך שבכל פריים שבו אני נמצא ולוחץ בו על הכפתור זה יעבור לאותו פריים בסצנה הבאה. אני מעוניין שהסרט ירוץ ללא הפסקה. ונניח שזה סרט עם 300 פריימים, ופתאום בפריים מספר 46 המשתמש לוחץ על הכפתור. אז שזה יקפיץ אותו לפריים 46 בסצנה אחרת. מקווה שהייתי ברור הפעם. אורן

lahat

New member
אז אתה....

עובר key frame אחרי keyframe ונותן לזה פקודה, זו הדרך היחידה שאני מכיר

אלה2

New member
אתה צריך לקבל את ערך הפריים

שבו אתה נמצא. ואת זה עושים בעזרת ה property: _currentframe אחר כך אתה שולח אותו לאותו מספר פריים. עשיתי לך קובץ קטן שבו לחיצה על כפתור, מציגה לך את מספר הפריים שבו אתה נמצא. הכנתי תיבת טקסט עם משתנה aa. וכל לחיצת כפתור מראה בתיבת הטקסט את מספר הפריים. עכשיו רק אם תמצא לי מישהו שהוא ותח ב xml גם אני אודה לך מאוד.

solution

New member
שיעורים ב-xml ב-flashx.co.il

וחוץ מזה אם יש לך שאלות , תנסי בפורום הזה או בפורום של נענע -מה בדיוק את רוצה לעשות ? -גדי

אורן M

New member
אוקיי, תודה רבה!

נראה לי שזה מה שהתכוונתי, אבל בטח עוד יהיו לי שאלות בנושא. : } אורן

למעלה