תכנות ל ACTIVE DIRECTORY

ninjaDude3333

New member
תכנות ל ACTIVE DIRECTORY

היי,
אני מנסה לכתוב פרוייקט שיגדיר משתמשים וקבוצות בAD,
אני לא מצליח להגדיר את פרטי האבטחה של הקבוצות.
מישהוא פה מכיר תכנות ל AD, אני חדש בעניין , וכבר קיבלתי כאב ראש.

אשמח מאד לכל עזרה ,רמז, ליד ....

תודה מראש.

antidot

New member
מה אתה צריך?

לערוך את הACL על האובייקט של קבוצה?
באיזה namespace אתה משתמש? יכול להראות את מה שכבר יש לך?

ninjaDude3333

New member
לא בטוח מה זה ACL, אבל...

אני צריך להוסיף משתמשים לקבוצה, ולתת למשתמשים הרשאות ספציפיות על הקבוצה,
כל זה כמובן בC#.
כמו שנראה בתמונה...

תודה רבה.
דודו

antidot

New member
--->

עריכת הרשאות של אובייקט:
//Bind to the AD object DirectoryEntry de = new DirectoryEntry("LDAP://CN=Some Group,OU=OU1,DC=domain,DC=local");
// Create IdentityReference object - the account you want to grant permissions to: var ntAccount = new NTAccount("DUDUDC", "FIMCMAuthAgent"); //Create the "Full Control" access rule you want to add to the ACL ActiveDirectoryAccessRule ar = new ActiveDirectoryAccessRule( ntAccount, /* the account that is granted access */ ActiveDirectoryRights.GenericAll, /* Access level we are granting. GenericAll = Full Control */ System.Security.AccessControl.AccessControlType.Allow); /* access type: Allow or Deny*/ // Add the access rule to the ACL de.ObjectSecurity.AddAccessRule(ar); // Commit the changes you made to the object back to AD de.CommitChanges();
הוספת משתמש לקבוצה - יש טונה של דוגמאות ברשת. אם עוד לא הסתדרת, תראה את הקוד שלך

antidot

New member
---->

אתה צריך כמינימום הרשאת Change Permissions לאובייקט שאת ההרשאות עליו אתה משנה (או להיות הOwner של האובייקט - לא נראה לי שרלוונטי במקרה של קוד שקשור לFIM כמו שאני מבין מצילום המסך)

Royi Namir

New member
אז אני מבין ש

CHANGEPERMISSION זו הרשאה שנותנת לך תכלס לעשות מה שאתה רוצה , כמו ADMIN. ( מבחינת שינוי )
לא ?
אפילו לשנות לאדמין עצמו. לא ?

antidot

New member
כמעט

ברגע שיש לך Change Permission על אובייקט, אתה יכול לשנות את ההרשאות שלו ולמעשה לתת לכל אחד (כולל עצמך) הרשאות מלאות על האובייקט.
&nbsp
הסתייגות: שינוי Owner דורש הרשאה נוספת.
&nbsp
שינוי הרשאות על חשבונות אדמיניסטרטיביים הוא קצת יותר טריקי:
- הם לרב לא יורשים הרשאות מהקונטיינר/OU בו הם יושבים וההרשאות שלהם "מוקשחות"
- אפילו אם יש לך הרשאות לשנות את ההרשאות על האובייקטים האלה, פעם בשעה רץ תהליך של AdminSdHolder שמאפס את ההרשאות לברירת מחדל של חשבונות אדמיניסטרטיביים (אני קצת מפשט)
- את האובייקטים הנ"ל אתה יכול לזהות ע"י כך שה-attribute בשם adminCount עליהם הוא גדול מ0.
&nbsp
&nbsp

ninjaDude3333

New member
חרשתי כבר את האתר הזה...

לצערי אין בו שום מידע בנוגע להרשאות. :(

ninjaDude3333

New member
כן מכיר...

שם הם מדברים על לקרוא את ההרשאות הקיימות, אני רוצה לכתוב חדשות .

למעלה