תכנות לסלולר

gurfi

New member
תכנות לסלולר

אני רוצה ללמוד תכנות java כך שאוכל לתכנת משחקים/ישומים לפלאפונים. רציתי לדעת האם יש אתר (עדיף) או ספר שאתם ממליצים עליו.

the origin

New member
java פחות יעזור לך

לטלפונים חדשים (שעוד לא הגיעו לארץ אבל יגיעו) בונים את המשחקים בc++, אתה צריך קודם ללמוד C++ למחשב ואז להוריד את visual embaded tools שם אפשר לכתוב משחקים לפלאפונים לppc ולעוד כמה דברים שאין לי מושג מהם.

ררדד

New member
גם וגם

לסימביאן אפשר לכתוב גם בג'אווה וגם ב++C. בעקרון היא אפילו מותאמת יותר לג'אווה אם אני לא טועה ובשביל לכתוב לה ב++C צריך לשנות כמה דברים.

gurfi

New member
אבל...

אני רוצה לכתוב אותם לפלאפון שלי ולא לחדשים - לנוקיה 3510i - והוא עובד עם java.

ררדד

New member
שמע

זה לא סיפור קל בכלל.. ללמוד שפה מהתחלה, לדעת אותה מצויין (כי כדי לבנות משחק, וגם את הפשוטים שבהם, צריך לדעת את השפה טוב טוב). ואחרי זה להתאים את הפקודות כך שיעבדו על המקשים של הסלולרי (כלומר חץ למטה יהיה המקש 8 במכשיר, לי אין מושג איך לעשות את זה.. יש למקשים של הפלא קוד ascii?..חחח) ולהתאים את כל המשחק לרזולוציה של המכשיר עצמו, ב3510i הרזולוציה היא 65*96. בקיצור תחשוב טוב אם יש לך מספיק זמן להתחיל אם זה

gurfi

New member
אין לי בעיה ללמוד מההתחלה..

אני לא חדש בתכנות. :) ויש לי חודשיים שלמים לזה.. :) אז יש ספר/אתר(בעברית) שמלמד?

ררדד

New member
מצטער..

יהיה לי קשה לעזור לך כי אני לא יודע ג'אווה בכלל, יש לי נסיון בשפות אחרות ובסלולריים אני מבין גם לא מעט. אז אם יהיו לך שאלות שלא ספציפית על שפת התיכנות אני אשתדל לעזור. בקשר לספרים/מדריכים אין לי מושג, אבל אם לא אכפת לך שהחומר יהיה באנגלית אז בגוגל בדר"כ אפשר למצוא בלי בעיה.

gurfi

New member
משהו אמר לי ש,

הjava רק קורא לתוכנית הכתובה בc# אז מה ללמוד c# או c++ או java?

zagzagzag

New member
מי שאמר לך את זה מדבר שטויות

Java היא שפה בפני עצמה, שפותחה לפני $C. אני לא אכנס לויכוח $Java vs. C לגבי מה כדאי ללמוד - מה אתה רוצה לעשות? אם זה לפתח משחקים למכשיר סלולרי שעובד רק ב-Java, מן הסתם תצטרך ללמוד Java

gurfi

New member
אממממ...

ומאיפה ללמוד את התוספת הזאת בקוד שמתאימה אותו לסלולר..? ויש ספר מומלץ?

neko

New member
חפש בGAMEDEV.NET, יתכן

שהם כתבו משהו על הנושא. אם לא, חפש בAMAZON ספרים על J2ME בעלי ציונים גבוהים.

annefan

New member
יש ספר

קוראים לו חושבים ג'אווה, של ברוס אקל. אם אתה קורא אנגלית ממסך של מחשב בלי בעיות, המהדורה באנגלית היא בחינם. אגב, שים לב. כדי לתכנת ג'אווה לפלאפונים, אתה צריך: א. לדעת לתכנת. ב. לדעת לתכנת בג'אווה. ג. לדעת לתכנת בג'אווה לפלאפונים. אלה שלוש משימות בהצלחה! (ולמה, לעזאזל, אתה קוראים לקומונה שלכם, הקומונה המעפנה? אני קצת מבוגר מכדי להיכנס לקומונה (שבט עצמאות...) אבל למה מעפנה?)

gurfi

New member
אמממ....

אומנם עשיתי 5 יחידות באנגלית אבל אני ממש לא אוהב לקרוא יותר מדי אנגלית.. בכל מקרה, תודה על ההמלצה... :) אגב, מצאתי מדריך בעברית לj2me - כאן
האמת אין לי מושג... אולי בגלל שהשם שלה הוא די מעפן...

למעלה