תכנות יוניקס

תכנות יוניקס

אממ ככה... אני מתכנת כבר כ5 שנים ומשתמש לינוקס גם כשנתיים עכשיו מסיבה זו או אחרת לא יצא לי לחבר את השניים... עכשיו אני רוצה להתחיל ללמוד ולהכיר את המערכת מהצד של המתכנת, אם שאיפה להכנס יותר עמוק לקרנל עם הזמן.. אז לקחתי ספר חביב על תכנות בסביבת יוניקס (advanced unix programming של סטיבנס) וביליתי הרבה משעות הפנאי שלי בלמידה וכתיבה של משחקים קטנים וקטעי קוד לדוגמא כדי לקלוט את הבסיס של העניין. אבל מנסיון שלי, לומדים הכי טוב מכתיבה של קוד גדול יותר, ורציני יותר, שמשלב את הנושאים האלו בסיטואציות אמיתיות שבאמת דורשות את הדברים הנ"ל חשבתי לקחת פרוייקט קוד פתוח זה או אחר ונסות לקרוא וללמוד ולתרום וכד' בגלל סיבות שלא בא לי לפרט כאן... זה לא כלכך יצא לפועל (מבחינה לו"זית כרגע, אני לא מתאים לצורת עבודה זו) מה שאני מבקש, אלו רעיונות לאפליקציות שאפשר לפתח שיעזרו לי להכנס לתחום התכנות לסביבת יוניקס...

DadleFish

New member
רעיון פשוט...

תעשה SERVER של CHAT. בתור התחלה הוא יוכל להחזיק מאות משתמשים בו זמנית, להעביר אותם בין חדרים וכו'. משהו כמו IRC אבל פשוט יותר. תעשה את זה MULTITHREADED או עם כמה PROCESS-ים שונים, וככה תלמד על כל הדברים החשובים - סינכרון THREAD-ים, shared memory, או message queues תחת לינוקס. אח"כ אתה יכול לעשות לזה GUI - וללמוד QT בדרך, למשל.

למעלה