כמה דברים אני יכול להעיר...
אז כך, אני תכנתתי על שתי מערכות ההפעלה, או למעשה, הפלטפורמות. תחת חלונות תכנתתי בעיקר אפליקציות רגילות, כלומר דברים עם ממשק גרפי ופונקציונליות אחרת, ובלינוקס רק שרתים, כלומר כל דבר שקשור ל-TCPIP ולמעשה לשימוש רגיל בספריות לא גראפיות (כדוגמת GTK ו-QT). דבר אחד ברור לי לחלוטין. המודל שבו וינדוס מנהלת ממשק גרפי, כלומר קלט מהמשתמש, תצוגה גרפית ועוד כאלו ואחרים, שונה בתכלית מכל צורה אחרת שקיימת על פני הפלנטה שלנו
כנ"ל לגבי מנועים גרפיים כדוגמת DIRECTDRAW ודומיו. שלא תבינו לא נכון, יש דברים דומים כמובן. בעיקר הספריות הסטנדרטיות של C ו-CPP דומות מאוד, אבל פה בערך נגמר הדימיון. ניתן לכתוב קוד שיקומפל בהצלחה תחת וינדוס ולינוקס (אפאצ´י דוגמא טובה), אבל קשה מאוד לבצע את זה בתוכנה עם ממשק משתמש (או כל ממשק גרפי לא CONSOLEי רגיל..). מה שעוד ברור, כל דבר שכתוב ב-MFC לא דומה לשום דבר אחר שקיים בלינוקס, אפילו אם MFC עצמו אינטואיטיבי... בקשר לפסיקות, עזבו, אין שום דימיון ביניהן. מתחת למכסה המנוע של שתי מערכות ההפעלה פועלים מנועים שונים בתכלית, והגישה אליהם - קרי פסיקות - לא דומים בכלל (כשאני אומר שפסיקות הן גישה למנוע אני מתכוון שבתוך הפונקציות שמערכת ההפעלה מספקת נמצאות הפסיקות האלה, מבחינת המתכנת, הן לא חשובות בכמעט מאה אחוז מהמקרים). אלי