תכנות בלינוקס

WolfHead

New member
תכנות בלינוקס

התקנתי בזמן האחרון RED HAT 9, ורציתי להתחיל לתכנת בלינוקס, אז מה אני צריך בשביל לתכנת שם ב ++C? יש איזה מדריך לזה?

MotiAd

New member
מילת המפתח - gcc...

לינוקס היא גן עדן למפתחים וזאת הגדולה שלה (יש עוד כמובן). יש לך את היכולת לכתוב כמעט בכל שפה שרק תחלום עליה. סביבת gcc מכילה בתוכה המון קומפליירים להמון שפות (לא המון אבל יש). כדי לכתוב בשפה מסוימת כדאי לך לכתוב בעורך החביב עליך לשמור את הקובץ, נניח אם זה ++C, אז סיומת cpp סתם לשם דוגמה ואז להריץ: gcc FileName.cpp שים לב שהגודל של המחרוזת כן משנה. (כלומר אותיות גדולות קטנות). ויש שם המון תוספות שימושיות. תהנה.

ilankt

New member
אוקיי

עשיתי ככה לסתם קובץ דוגמא, איפה ה output file אמור לצאת?

annefan

New member
אין הרבה

vim emacs KDeveloper anjuta kylix Visual SlickEdit​
אגב, חוץ מהאחרון כולם בחינם...

עידו123456

New member
אנו נכנסים כאן להגדרות אבל...

Vim ו emacs אינם סביבות עבודה (לא מכיר את kylix) במובן של סביבת עבודה = IDE. אגב מבין כולם - לפרוייקטים קטנים אני מעדיף את xemacs (ומנסה עכשיו ללמוד לעבוד עם vim) ולפרוייקטים יותר גדולים Kdevelop (לא יצא לי עדיין לנסות את גרסא 3) עם anjuta עבדתי קצת ולא אהבתי - אבל כמובן שזה עניין של טעם אישי ואני מכיר הרבה שמעדיפים את anjuta על Kdevelop. ו Wolfhead - קפוץ לביקור בפורום לינוקס ו whatsup.co.il ...

KKnDoIt

New member
לגבי VIM, הוא אכן לא סביבת עבודה,

אבל יש לו כל כך הרבה תכונות שהופכות שימוש מושכל בו ליעיל מאוד: יש לו הארת תחביר, אשפרות לשמור את המצב הנוכחי בקובץ, כך שאפשר להמשיך לעבוד בדיוק מאותו מקום בו הפסקתם, יש לו יכולות מעולות ליצירה של השלמות מילים (אבל אין IntelliSense), יש השלמת מילים מיתוך מילים הנמצאות בקובץ הנוכחי או בקבצים אחרים, וכמובן, המצב המודלי מאפשר לעבוד מהר מאוד, מהר בהרבה מבסביבות אחרות, אם אתם מיומנים בשיטה הזו. בנוסף, אפשר להוריד ולהתקין (בקלות, אין צורך לעשות הרבה מעבר להעתקה של הקובץ שהורדתם לספרייה המתאימה) המון תוספים (Plugins) המספקים בודק איות, כלי עזר לתכנות ב- C++ (ואפילו IntelliSence), לוח שנה (למי שצריך את זה..), מנהל קבצים, ועוד ועוד. בנוסף, הוא מאפשר ללכוד את הפלט של הקומפיילר, כך שאפשר לקרוא דרכו את ההודעות השגיאה ולהגיע לשורה המתאימה. אפשר גם לקמפל ולבנות מתוכו, בדומה למה שעושים ב- IDE. ועד כאן הפרסומת ל- VIM...

חובבן

New member
Eclipse

למרות שאני לא עוזב את ה xemacs בחיים, eclipse מסתמן כיורש. סביבת עבודה מעולה עם המון הרחבות. לדעתי, גם בגלל התמיכה של הרבה חברות מסחריות (למשל IBM) זאת הולכת להיות סביבת הפיתוח המובילה בשנים הקרובות.

KKnDoIt

New member
לפי מה שאני רואה שם גם -->

Borland C++ X​
בגרסת Personal הוא חינם. צריך להוריד אותו כדי לוודא את זה, אני לא רואה את זה כתוב מפורשות, אבל כך זה נראה: הם רוצים עבור רכישה של התקליטור 10 דולרים בלבד. לפי הפרוספטקים זו נראית תוכנה מעניית מאוד, ויש גרסאות גם עבור לינוקס וגם עבור חלונות, כאשר הוא תומך במספר קומפיילרים ל= C++.

Elius2

New member
I'm in love with Kate

I guess Kdevelop would be more suitable but I just love kate, try it for a while and decide.
of course that if you are a console pimp, emacs > *​

MotiAd

New member
באותה התיקייה...

וזה תלוי בקונפיגורציה של המערכת. ייוצר קובץ בשם a.out או משהו בסגנון שוב תלוי בקונפיגורציה של המערכת (ליוקס או יוניקס ELF או ההאחר). כדי לציין את שם הקובת במפושר תוסיף את הפרמטר הנ"ל:
-o filename(exe)​

ilankt

New member
האם אני צריך להוריד ספריות מיוחדות

או משהו כזה? כי אפילו iostrem הוא עושה לי בעיות...

voguemaster

New member
אמממ לא בד"כ

תלוי מה אתה רוצה לעשות. בכל מקרה תוכניות CPP לא מקמפלים עם gcc אלא:
g++ source.c​
בצורה הכי בסיסית כמובן...

MotiAd

New member
צודק!

אבל תמיד יש אפשרות לציין את סוג השפה שאתה רוצה לקמפל (FORTRAN, COBOL) וכו' והוא ידע לנתב את הקובץ לאותה תוכנה. בקשר להערה של אלי זה נכון. ב-GCC אני חושב שכדאי לך לכתוב IOSTREAM.H. אבל האופציה הראשונה יותר נכונה. בוינודס לדוגמא מה שכתבתי לך עובד מצוין גם על ++C (כלומר עבודה עם GCC).

למעלה