תכנות בגיל 44?

בגיל 44 עוד יש, בגיל 45 השומר בכניסה מגלגל מהמדרגות

ביום הולדת 45 הבאתי עוגה, עשינו שתיה

ואז השומר דחף אותי החוצה

אפילו לא נתנו לי לקחת את התבנית

Astroo

New member
לאן תנטוש?

אם אתה כבר בתחום, אין כל כך לאן לנטוש. בגיל 44 עדיין יש סיכוי למצוא עבודה בתחום שבו יש לך הרבה ניסיון, אבל הסיכוי שואף לאפס ללא ניסיון (בתור שכיר כמובן).

Rשף

New member
וברצינות- כן

כמו תמיד התשובה הנכונה צריכה להיות ״זה תלוי״, אבל בעיקרון אפשר לעבוד ולהצליח בהייטק בגיל 20, 30, 40 ואפילו 50

user32

Well-known member
מנהל
לא מזמן היה ראיון עם אהרון אהרון (מי שלא מכיר שיגגל)

ב"תוכנית הכלכלית" בגלי צה"ל. בכנות מפתיעה הוא אמר שהבעיה של העסקת מבוגרים הוא מצב ייחודי בארץ בכך שאנשים מגיל צעיר מאוד עוזבים את ההנדסה לטובת ניהול וככל שמתקדמים הפרמידה נהיית צרה.
הוא טען בפירוש שלמהנדסים אין בעיה לעבוד גם בגיל 50 ו-60.

אישית, אני גם מחזיק בדעה זו.

hadooper

New member
חבל שאתה לא הרוב...

אני חושב שעבודה בהייטק בגיל מבוגר היא לא רק בעייה של מהנדסים.
&nbsp
הרי בייחוד במקומות המובחרים, תמיד רוצים לגייס את הטיפוס המגניב והחברתי. ולכן להביא אדם מבוגר שמוצף בנסיון, שכולם מסביבו יהיו צעירים, זה פחות מתקבל על הדעת.

user32

Well-known member
מנהל
ה40-50 של היום זה לא מה שהיה פעם

סבתות היום נוסעות במכוניות חדשות לטיולים אתגריים ומבלים בעיר עם הנכדים. אני נמצא כרגע באיזה סטארטאפ עם 6 עובדים כשאני נושק ל40 וכל השאר בני 25-27 ומרגיש לגמרי מעורבב (מקווה שהם לא מסתכלים עליי בפתטיות, לך תדע
).

כך או כך, היי-טק זה לא רק קרקס חברתי. זה גם עבודה, תפוקה, תוצאות ורווחים. מה שכן, אני שומע מבני גילי + שיש בעיה של מהנדסים מסויימים שמגיעים לראיונות והמראיינים מתאכזבים שהמועמד לא עומד בציפיות של מתכנת עם 15 שנות נסיון. כלומר, זה לא מספיק שתהיה כמו מפתח ממוצע של 2-3 שנות נסיון עם גישה של "תן לי משימה ואני אבצע", הם מחפשים מצפים לידע רוחבי, יכולות ארכיטקטורה וכל המסביב.
שמעתי היום בשיחה עם חבר (בפארק עם הילדים..) שאחד בן 42 קיבל דחיה בראיון אחרי ששאלו אותו דברים על הנסיון שלו והוא ענה משהו בסגנון "אני רק מימשתי בקוד" כלומר, הוא לא ידע להסביר שום דבר מעבר לרמת הפונקציות/מחלקות שהוא עבד עליהם ופסלו אותו על זה.

hadooper

New member
...

ארכיטקטורה היא גם הרבה פעמים סובייקטיבית.
כלומר, הרבה פעמים אין ארכיטקטורה אחת נכונה.
לכן אני חושב שבסוף הכל מסתכם במילה אחת - "כימיה"...
&nbsp
יש מספיק מהנדסים שהעדיפו מבחירתם האישית לעסוק בתפקידים בהם הם מקודדים בלבד תוך שהם מקבלים את כל האפיון כשהוא מוכן על מגש של כסף, או אפילו את הדיזיין כולו. כמובן שלעשות את זה לאורך כל הקריירה זה מטופש ויקשה עליהם באיזשהו שלב לשרוד במקצוע.
&nbsp
הדעה שלי היא שבכל הנוגע לארכיטקטורה, לגיטימי לדרוש ממהנדס עם הרבה שנות נסיון שהיה עצמאי, אבל לא כולם רוצים להחליט בעצמם על מה לעבוד או איפה להשים את הפוקוס. כמו גם בכל הנוגע לאפיון ותכנון הפיתוח, שם הרבה פעמים חייב מישהו שמבין יותר בביזנס וידע לסייע בניתוח הדרישות.

choo

Active member
מאדם מאוד מנוסה מצפים לראש גדול במקום הקודם, כסימן לבאות

&nbsp
אם אדם עבד במקום הקודם הרבה שנים וכל מה שהוא ידע זה "לקודד מה שאמרו לו אחרים, על בסיס דיזיין של אחרים" ואין לו דעה לגבי איך צריך לעשות דברים - סביר להניח שגם במקום חדש הוא יישאר כזה גם לאורך זמן.
&nbsp
לעומת זאת, אדם שהיה מאוד מעורב במקום הקודם בתיכנון, ברעיונות ולא רק בקידוד - סביר להניח שתוך זמן מה במקום חדש (בין אם תוך 2-3 חודשים ובין אם תוך שנה-שנתיים) הוא יהיה מסוגל להיות מוביל.
&nbsp
אתה לא יכול להתבסס רק על האנשים שמכירים כיום את המוצר בחשיבה לטווח ארוך - סביר מאוד שתוך כמה שנים הם יעזבו או יעברו לתפקידים אחרים - ואתה צריך שיהיו אנשים שיוכלו תוך שנה-שנתיים להחליף אותם. אם לא יהיו לך אנשים כאלו - כשהותיקים יעזבו תעמוד בפני שוקת שבורה.

מספיק עם הקלישאות

יש הרבה מאוד מראיינים (להרבה מאוד תפקידים) שייפסלו מהנדסים עם "ראש גדול" יתר על המידה.
חלק מהאנשים שאני עובד איתם יש להם דיעה על כל דבר קטן, זה פשוט מעצבן, קטנוני והכי גרוע - מוריד את התפוקה שלהם עצמם ושל הסובבים אותם.

choo

Active member
"ראש גדול יותר מדי" זה בעצם ראש קטן

&nbsp
אדם עם "ראש גדול" שואל את עצמו מה נכון לחברה, ואם מה שנכון הוא שהוא לא יתעקש על כל דבר קטן - הוא לא יעשה את זה. במקום זה, הוא יתערב היכן שזה רלוונטי.

user32

Well-known member
מנהל
כל דבר "יותר מדי" הוא בעייתי

גם מי שחברותי מדי, דייקן מדי, אחראי מדי, מתכנן מדי, זהיר מדי, וכו'. בסוף אלה תכונות חיוביות ומי שמגזים הופך באמת לקטנוני ומעצבן עד כדי מזיק.

user32

Well-known member
מנהל
מסכים מאוד עם החלק הראשון

אכן, יש הרבה דרכים לארכיטקטורה נכונה וכימיה בראיון זה אחד הפרמטרים העיקריים כשמדובר במישהו מנוסה (לעומת מתכנת מתחיל שכאן השאלות תכנות משחקות תפקיד גדול יותר). זה לא שחייבים לקלוע בול לדעתו של המראיין אבל המראיין צריך להרגיש שהוא מדבר עם מישהו עם הבנה רוחבית ברמה המצופה.
כמו שצ'ו אמר, זה לא מקובל שעובד אחרי שנים רבות לא יודע מה קורה מחוץ לקופסת הקוד שלו. אלה דרישות המקצוע וזה מה יש.

ipv6

Member
מה ציפית שהוא יגיד

אם הדיעה האמיתית שלו הפוכה?
שהוא יודה שהוא בעד הפליה ויגיד משהו שאפשר לתבוע אותו עליו או לפחות להשמיץ?
&nbsp
השאלה המעניינת מה חושבים המנהלים המגייסים בשטח, לדעתי מגיל מסוים (נניח 55) זה כן נהיה פקטור ולאנשים האלה קשה יותר לעבור ראיונות.
&nbsp
בלי קשר, מהניסיון האישי והצר שלי, יש מעט יחסית מהנדסים מעל 50 והם בדכ פחות טובים בראיונות.
&nbsp
&nbsp

vinney

Well-known member
עכשיו זה כבר 55?

פעם היו אומרים את המשפט הזה, רק שהמספר היה ״35״...

motior

Member
יש מעט יחסית מהנדסים מעל 50

כי לפני 30 שנה היו מעט שלמדו ועבדו בתחום.
בעוד 20 שנה אני מניח שיהיו המון מהנדסים מעל 50.
&nbsp
מניסיוני והיכרותי, בהרבה מאוד מקצועות קשה למצוא עבודה כשהגיל עולה. אני זוכר את הקשיים שהיו לאבא שלי כשחיפש עבודה כמנהל חשבונות (עם הרבה ידע וניסיון) לאחר גיל 50.
בהייטק זה נראה יותר גרוע כי התחום צמח מאוד בעשרים השנים האחרונות ויחסית יש מעט מבוגרים.

למעלה