תכנון תקציב משוער

תכנון תקציב משוער

תוכלו לספר לי על מעבר הדירה הראשון שלכן [בשכירות]? כמה אתן חושבות שכדאי לחסוך? כלומר - בהנחה שאני עוברת לדירת שותפים, ומעבר להוצאה של קניית מיטה חדשה וארון - מה עוד עליי לקחת בחשבון? האם יש מקדמה של חודש אחד או יותר על שכר הדירה? האם יש דרישה למקדמה בחשבונות מסוגים שונים? האירו את עיניי! :) תודה!

זה תלוי בהרבה דברים

- מה רמת ההכנסה שלך?
- יש דברים שאת לוקחת איתך לדירה? (מצעים, מגבות, תכשירים וכו'?)
- סטודנטית? אם כן, שולחן עבודה בעיניי הוא חובה.

בדרך כלל לדירת שותפים מביאים כמו לכל מקום אחר את הדברים האישיים כמו שני סטים של מצעים, כריות, שמיכה, מגבות, סבונים, אם יש לך גם טלויזיה ובא לך אחת בחדר זה תמיד כיף, כורסה קטנה לחדר, מאורר, וילונות ועוד ועוד

מעבר לזה, לא הייתי עוזבת את הבית עם פחות ממשכורת נקיה בכיס, מינימום 7 אלף ש"ח. בהנחה שתתני מקדמה של חודש + השלמת ריהוט, חומרי ניקוי, דברים חיוניים...
עם שותפים כמובן ההוצאה שלך פחות גדולה בכניסה וזה יתרון. אני נניח אפילו את האסלות החלפתי בכל מעבר וכל פעם היתה לי הוצאה גדולה. קחי בחשבון שיכולה להיות הדברה כי עכשיו קיץ ועוד כל מיני דברים כאלו

אני חושבת שכל שותף יתנהג אחרת ועם חלק תחלקו בהכל ותשלמו יחד ועם אחרים תחזיקו 2 מכל דבר (חומרי כביסה, חומרי ניקוי, משחת שיניים, קפה.....)

בהצלחה!!

תודה - השאלה הייתה בעיקר על...

אילו הוצאות דירה, כגון האם דרושה מקדמה? האם אני משלמת מראש על ארנונה? אילו עוד הוצאות במחינת חוזה השכרה יש? חוץ מכל החפצים ואביזרים שהנם חובה כמובן לקנות. כלומר, יותר מבחינה "בירוקרטית", מה עוד עליי לשלם?

היה לא מזמן שרשור מאוד מקיף בנושא הוצאות

ממליצה לך לחפש אותו קצת אחורה בפורום
וגם לחפש מידע בהודעות נבחרות.

מקדמה לרוב לא מבקשים

על ארנונה לא משלמים אף פעם מראש. מקובל לתת לבעל הבית צ'ק ביטחון שבמידה ויש נזקים או חובות לרשויות בסיום החוזה הוא אמור להשתמש בו (נדיר שזה קורה).

ככה שלמעשה מבחינה בירוקרטית את לא אמורה לשלם כלום.

SleeplessBeauty

New member
תיקון - ארנונה היא תמיד מראש

שימי לב - הארנונה היא תמיד על החודשיים הבאים, ולא על החודשיים הקודמים.

SleeplessBeauty

New member
תלוי בבעל הבית

לי לא יצא לשלם מקדמה, אבל בדירה קודמת כן שילמתי פיקדון.

כל הבירוקרטיה מאוד תלוי בבעל הבית ומה הוא דורש ממך.

למעלה