תכנון פרויקט ASP.NET

yair9992

New member
תכנון פרויקט ASP.NET

יש לי DB של 15 טבלאות. יש לי אתר ASP.NET המכיל עשרה דפי ASPX כל דף פונה ל 1-4 טבלאות מבסיס הנתונים לקריאה וכתיבה. בכולם אני מעוניין בעבודה של DISCONNECTED כלומר שימוש ב DATASET או DATATABLE. השאלה היא איך כדאי לממש את הקישור לבסיס הנתונים ? יש לי כמה אפשרויות : 1. להשתמש באשף בכל דף מחדש כדי לייצר ADAPTER לכל טבלה ולשייך אותו לפקדים המתאימים בטופס. 2. ליצור CLASS מרכזי נפרד העובד מול בסיס הנתונים ולממש בתוכו פונקציות קריאה/כתיבה , כך שכל הדפים יפעילו אותו. מה עדיף במקרה זה ? אשמח לשמוע על אפשרויות נוספות...

Zeliran

New member
בכל מקרה...

אתה מתכוון לאשף של vs.net? כי אם כן, הייתי ממליץ לך לא להשתמש בו מאחר ותמיד כדאי לכתוב את הקוד שלך בעצמך כך שהוא יתאים בצורה הטובה ביותר למבנה התוכנית שלך והצרכים שלך ושימוש באשף שכזה שפועל ע"י אלגוריתם מוגדר מראש יכול להיות "סטטי" מדיי.. ובקשר לשאלתך, נוטים היום, וגם מייקרוסופט למשל ממליצים לכתוב את התוכנית בשכבות כך שתכתוב שכבה שתעבוד רק עם בסיס הנתונים, בה כמובן אתה יכול לטעון את כל הנתונים, לבצע עליהם פעולות ורק בסוף לתקשר עם בסיס הנתונים וכך בעצם להקטין את מידת התקשור עם בסיס הנתונים וכך בעצם לשפר את הביצועים... כדאי לך גם לשמור את המידע שטענת בהתחלה בתוך ה Cache למשל או כל אמצי אחר כך שלא תצטרך לטעון אותו מחדש בכל פעם שיהיה לך postBack וכו'...

למעלה