תכנון נכון של 48 מ''ר

מ א נ צ י

New member
תכנון נכון של 48 מ''ר

שלום
אני מנסה לחםש באינטרנט עיצוב של דירה 2 חדרים, יותר נכון , אני מחפשת את המידות המינימליות לתכנון חדר שינה, חדר מגורים+מטבח, מקלחת+אסלה, בשטח 48 מ´´ר.

מצאתי
http://www.bnebeytcha.co.il/maamar_main.asp?maamar
_id=213
אבל לא הבנתי איך חדר מגורים יכול להיות 8 מ´´ר כאשר הבית כולו 48 מ´´ר.

אם המבטח והסלון בopen space האם מדובר על 8+5 מ´´ר סהכ לחלל הזה?

חוק התכנון והבניה ייתן לך את כל המידות הנדרשות.

יש כללים שונים לתכנון דירת חדר או שני חדרים וכיצד גודל חלל המגורים משתנה בהתאם.
יש לזכור שיש גם שרותים, מקלחת, מעברים וחללים נוספים שגוזלים שטח.

מ א נ צ י

New member
ניסיתי לתכנן וזה מה שיצא

אפשר להגדיל אולי את החדר הפיצי הזה שיצא?
עד כה הגעתי לבערך 41 מ''ר ויש לי שטל של 48 לניצול

גלמיש1

New member
את באמת רוצה לזרוק את מעט השטח ואת כל הכסף שיש לך

על תכנון תוצרת בית?
התכנית הזאת לא ריאלית משום בחינה, משום שהוא לא בקנה מידה (עם דלתות בגודל קופסת נעליים, מטבח בלי מקרר, מיטה זוגית צרה וארוכה...) משום שאין עובי קירות, משום בכל מקרה התכנון גרוע להפליא, משום שאין בכלל מגרש - הבית צף כמו ענן בשמים, אין שכנים, אין קרקע, אין שביל גישה.... וכן הלאה.
&nbsp
זה בטח נחמד לשחק ככה עם רעיונות אבל אין לזה , ולא יכול להיות, שום קשר לתכנון בית.
במקום להתעסק במתמטיקה של שטחים על דף חשבון - תמצאי לך איש מקצוע משובח שיעשה מכל זה בית איכותי ככל שאפשר, ינצל את כל היתרונות והנתונים שיש, ותקבלו תוצאה מיטבית שגם תחזיר את ההקשעה.
&nbsp

מידות תכנון דירה

שלום לך,
תוכלי לדעת את המידות המינימליות מתוך חוק התכנון והבנייה, ניתן לקנות עותקים מודפסים של החוק המלא או של תקציר החוק.
מידות עקרוניות נכתבו גם בספר Neufert לאדריכלים, שניתן להזמין ולקנות בחחנויות הספרים (ספר עב קרס הכולל מידות מומלצות בהתאמה לגוף האדם).
יחד עם זאת, מידות המינימום אינן מתאימות בכל מקום ואינן מתאימות לכולם. תכנון הדברים שביקשת בשטח של 48 מ"ר הנו אפשרי, אך מאתגר ודורש ניסיון ורגישות רבה.

כל הכבוד שערכת סקיצה ידנית והעלית לכאן, אך חסרים בסקיצה דברים רבים שיהפכו אותה לתכנית אמיתית.
רק לשם התחלה, לא ציינת בציור שלך עובי קירות, עמודים, כיוון הצפון. הסקיצה חסרת פרופורציות, לא ניתן לדעת מה גודל הפתחים והדלתות ביחס לחדרים, לא ניתן לאמוד באמת את גודל המטבח והרהיטים.

נראה לי שיש לך רעיון מקסים, ולכן כדאי להוועץ באיש מקצוע שיעזור לך להגשים את החלום ולהפוך אותו למציאות.
אדריכל טוב יבין את הצרכים והחלומות שלך, ויסייע לך בתכנון תוך התחשבות במכלול רחב של שיקולים.
מומלץ גם להעזר באדריכל המכין הדמיות תלת ממדיות לדירה, כך תוכלי לחוות את העיצוב ולהתאהב עוד משלב התכנון.

מוזמנת לפנות אליי לייעוץ נוסף.

בהצלחה רבה!

ziso7

New member
חשבתי לנתח לעצמי את הרגל.

מה הכלים הדרושים כדי לנתח רגל בבית? מישהו יודע?

מ א נ צ י

New member
תודה על העזרה, אבל אני לא אדריכלית ורק ניסיתי...

לא צריך להיות כזה ציני ופוגע

ziso7

New member
אכן תשובתי היתה צינית אבל ממש לא התכוונתי לפגוע.

אני התכוונתי לציניות בהומור, אבל אם פגעתי אני מאוד מתנצל.
הכוונה היתה להסביר בהומור שמדובר בנושא רציני מאוד ואי אפשר להקל בו ראש.
יש לנו הישראלים תמיד את הרושם שאנחנו יכולים לעשות הכל לבד, אנחנו הרי יודעים הכל (שוב אני ציני).
הסיבה שנתתי דוגמה של ניתוח היא שבתחום הרפואה הישראלי נותן כבוד למקצוע ולרוב לא מתווכח עם רופאיו או לא מנסה לחסוך בכל מה שקשור בבריאות- כי זה נושא מאוד חשוב. תכנון המקום לו אנחנו קוראים בית הוא חשוב מאוד!
מישום מה, ולנו האדריכלים ישנה רשלנות תורמת בכך, תחום האדריכלות נתפס בעיני הישראלי כמשהו לא מובן ושולי, הרי כל אחד יכול לצייר ציור.
שוב התכוונתי להצחיק ולא לפגוע, עימך הסליחה...
ובהצלחה רבה

אישית אני מאד מעריך את הניסיון שלך!

אני תמיד בעד אנשים שמנסים לבד ומתעניינים.
ולא, זו לא רפואה ולא מדובר בחיי אדם. כן מומלץ, אחרי שניסית לבד ולמדת קצת את התחום, להוועץ בבעל מקצוע אדריכל שידאג שהכל נעשה כמו שצריך.
תתעלמי מהציניות, אף אחד כאן לא התכוון לפגוע, כנראה שנגעת בעצב רגיש אצל אדריכלים :)

למעלה