תכנון מ א-ת

• פותח הנושא fozi
  • פורסם בתאריך

fozi

New member
תכנון מ א-ת

אני מתכנן לטוס לדרום אמריקה ואין לי מושג מטיפה להתחיל אני ישמח אם תוכלו לעזור לי לגבי התכנון (כסף חיסונים מידע וכו') כל הצעה תתקבל בברכה תודה

natyh

New member
לך להרצאה

או מרכז ייעוץ של איסת"א או שניהם , יטחנו לך הכל מהיד לפה . חוץ מזה לא מזיק לקרא ספר הנד בוק או לונלי פלנט לגשת לסוכנות נסיעות ולשאול על האטרקציות ביבשת לקרא עליהם קצת ומהר מאד תמצא עצמך ממלמל : למצו פיצו יורדים מהרכבת מקוזקו בק"מ ה 87 ומתחילים את העליה .... לאנקא טרק ... בסוף נסעתי לאגווס קאליינטס ולקחתי אוטובוס ... אבל מה זה משנה ??? נתי

natyh

New member
והכי חשוב

נסה ללמוד ספרדית שפה מאד קלה בהצלחה .

sela v

New member
א-ת

א. תכנון - הכי חשוב זה לדעת לאן רוצים לסע. דרום אמריקה? מה בדיוק תרצה לראות שם, אילו מדינות, כמה זמן, התקציב הדרוש. ב. כסף - במקביל לתכנון חשוב מאד לחסוך כסף לטיול, בלי כסף אין טיול. ג. כרטיסי טיסה - אפשר להזמין מקום גם כמה חודשים מראש. זה גם עוזר להרגשה ולהתרגשות יענו חצי רגל אתם כבר שם. ד. חודשיים לפני כדאי להתחיל עם החיסונים. ואז מגיעים ליום הטיסה....

fozi

New member
קצת יותר מפורט

אני חושב להתחיל בארגנטינה - צ'ילה ולהתחיל ולעלות לברזיל פרו בוליביה מקסיקו ולסיים בניו יורק. איפה כדאי להתעכב יותר? כמה צריך פחות או יותר לחודש? אילו חיסונים צריך למדינות האלו? אני רוצה לעשות טיול ולהכניס כמה טרקים בפנים לא יותר מדי רציני - מה שכן חשוב אני מאוד רוצה לעשות רפטינג של כמה ימים אם יש המלצות

sela v

New member
אתה מזריק לעצמך?

לכן לפי דעתי שאלת אילו חיסונים צריך לעשות לא רלוונטית, וזה הדבר האחרון שצריך להדאיג אותך. מה שכן צריך להכין כ-500 שקל אם אני לא טועה בשביל כל החיסונים. את החיסונים המתאימים ידאג להמליץ לך עליהם רופא במשרד הבריאות או מרכז חיסונים לחו"ל.

Yo-man

New member
אם אתה מתחיל בצ'ילה וארגנטינה

אני מניח שאתה טס בסביבות דצמבר, נכון, או שאתה לא מתכנן לפי עונות השנה ? פשוט דצמבר-ינואר הם החודשים העדיפים לדרום צ'ילה ודרום ארגנטינה. אחרת קר שם מידי וממש לא נעים לטייל. לחודש צריך להכין בסביבות 600$ במדינות הזולות יותר (פרו, אקוודור, בוליביה) וקצת יותר לצ'ילה, ארגנטינה וברזיל, פשוט כי סגנון הטיול שם מצריך יותר כסף לנסיעות ארוכות או לשכירת רכב. חיסונים תשאל בקופת חולים או במרל"מ (מרכז רפואי למלות מיוחדות) ברחוב דפנה בת"א. אף אחד אחר לא מוסמך לספר לך איזה חיסון צריך. בשביל לדעת מה יש לראות בכל מדינה הייתי ממליץ לך ללכת להרצאה ב"למטייל". כי זה או זה, או לקרוא כל מילה שאי פעם נכתבה פה בפורום על דרום אמריקה או (ישמור האל) לקרוא ספר (!!!). רק טיפ לגבי רפטינג - יש כמה נהרות מצויינים בצ'ילה, אבל המחיר לטיול כזה שם יקר. בפרו יש את נהר האפורימאק (קרוב לקוסקו), ויש כמה סוכנויות שמוכרות טיולים של 3-4 ימים על הנהר. אני נהניתי מאוד מהשייט שם, ואיכשהו בשבוע שאנחנו היינו שם מכרו את הטיול ב-55$ במקום 80$ כי זה היה השבוע הראשון של העונה ורצו למשוך לקוחות... משהו כזה. מאחל לך בהצלחה, ואל תחכה שמישהו יתכנן לך את הטיול. תעשה את זה לבד, תקרא בספרי מטיילים ובפורומים השונים. תלקט חוויות, תברור מה יותר מתאים לך, תסתכל במפה ותבין איפה כל דבר - זה גם יתן לך תמונה יותר נכונה של הטיול, וגם נותן המון סיפוק. זה הבדל ענק ללכת אחרי מישהו אחר (פיזית או רק אחרי תכנון של מישהו אחר) ולהגיע למקומות שאתה בחרת. מאוד שווה להשקיע בתכנון הטיול. מבחינתי זה חלק מההנאה.

sela v

New member
הבהרות

דבר ראשון הרצאות יש היום כמעט בכל חנות המכבדת את עצמה. אתה יכול למצא את רשימת החנויות במאמרי הפורום, להרים טלפון לחנויות באזור מגוריך, ולשאול מתי יש הרצאה על דרום אמריקה. לגבי חיסונים, בקופת חולים לפי מיטב ידיעתי לא "עוזרים" למטיילים. צריך כמו שאמרתי או לפנות למשרד הבריאות (לא טלפונית אלא להגיע למשרד בזמנים המתאימים) או באחד ממרכזי ההתחסנות, ישנם בכמה בתי חולים אני מכיר את בני ציון בחיפה או יש בכמה חנויות מטיילים כמו למטייל, אני מכיר מרכז חיסונים שלהם בקניון לב המפרץ בחיפה ובדיזינגוף סנטר בת"א.

jeshu

New member
מרכזי ההתחסנות הם לייד חנויות של למטייל - אז פשוט תשלב את זה עם הרצאה.ואתה לא חייב לקנות כרטיס ולקבל חיסונים לפני שהחלטת לאן אתה נוסע.תשמע כמה הרצאות ותברר מחירי כרטיסי טיסה בכמה סוכנויות כי יכולים להיות הבדלים.

למעלה