אם אתה מתחיל בצ'ילה וארגנטינה
אני מניח שאתה טס בסביבות דצמבר, נכון, או שאתה לא מתכנן לפי עונות השנה ? פשוט דצמבר-ינואר הם החודשים העדיפים לדרום צ'ילה ודרום ארגנטינה. אחרת קר שם מידי וממש לא נעים לטייל. לחודש צריך להכין בסביבות 600$ במדינות הזולות יותר (פרו, אקוודור, בוליביה) וקצת יותר לצ'ילה, ארגנטינה וברזיל, פשוט כי סגנון הטיול שם מצריך יותר כסף לנסיעות ארוכות או לשכירת רכב. חיסונים תשאל בקופת חולים או במרל"מ (מרכז רפואי למלות מיוחדות) ברחוב דפנה בת"א. אף אחד אחר לא מוסמך לספר לך איזה חיסון צריך. בשביל לדעת מה יש לראות בכל מדינה הייתי ממליץ לך ללכת להרצאה ב"למטייל". כי זה או זה, או לקרוא כל מילה שאי פעם נכתבה פה בפורום על דרום אמריקה או (ישמור האל) לקרוא ספר (!!!). רק טיפ לגבי רפטינג - יש כמה נהרות מצויינים בצ'ילה, אבל המחיר לטיול כזה שם יקר. בפרו יש את נהר האפורימאק (קרוב לקוסקו), ויש כמה סוכנויות שמוכרות טיולים של 3-4 ימים על הנהר. אני נהניתי מאוד מהשייט שם, ואיכשהו בשבוע שאנחנו היינו שם מכרו את הטיול ב-55$ במקום 80$ כי זה היה השבוע הראשון של העונה ורצו למשוך לקוחות... משהו כזה. מאחל לך בהצלחה, ואל תחכה שמישהו יתכנן לך את הטיול. תעשה את זה לבד, תקרא בספרי מטיילים ובפורומים השונים. תלקט חוויות, תברור מה יותר מתאים לך, תסתכל במפה ותבין איפה כל דבר - זה גם יתן לך תמונה יותר נכונה של הטיול, וגם נותן המון סיפוק. זה הבדל ענק ללכת אחרי מישהו אחר (פיזית או רק אחרי תכנון של מישהו אחר) ולהגיע למקומות שאתה בחרת. מאוד שווה להשקיע בתכנון הטיול. מבחינתי זה חלק מההנאה.