תכנון מטבח

lipskya

New member
תכנון מטבח

אשמח לעצה לגבי עיצוב אזור המקרר במטבח.
1. כפי שניתן לראות בסכמה המצורפת, מאחורי המקרר נוצרת נישה עמוקה. את הנישה נהפוך למזווה שני.
לאחר בדיקה מקיפה, המסילות העמוקות ביותר שמצאתי ושמתאימות למשקלים סבירים הן בעומק 65 ס"מ.
התקנת המגירות בחזית הנישה משאירה חלל בעומק של כ-30-40 ס"מ מאחוריהן.
חשבנו על אפשרות להתקין מדפים מאחורי המגירות, עבור אחסון ארוך טווח (דברים שצריך אולי פעם בשנה) כאשר הגישה אל המדפים תהיה ע"י הזזת המקרר. אשמח לדעות / המלצות.
2. מתלבטים איזה רווח להשאיר מימין ומשמאל למקרר. יש לנו מקרר של שארפ, דגם SJ-R8810, במידות: רוחב 89 ס"מ, עומק 77.1 ס"מ, גובה 183 ס"מ.
לפי ההנחיות, התקנה בנישה בקו ארונות ישר מצריכה מרווח של 9 ס"מ מכל צד, בעוד שהתקנה בנישה עם דלתות בולטות מקו ארונות מצריכה מרווח של 5 ס"מ מכל צד.
השאלה איזה מהאופציות עדיפה.. מניח שהתקנה בקו הארונות אסטטית יותר, ומצד שני האם רווח של 9 ס"מ מכל צד של המקרר לא נראית קצת מוזרה / מעוותת ?

 

lab229

New member
ממש לא שימושי לדעתי מדפי אחסון מאחורי המקרר . המקרר כבד

וממש קשה להוציא ולהחזיר אותו אם לא חייבים אבל מקום טוב לכספת

מה גם שהמדפים הללו צרים ועמוקים- מדף בעומק 85 ס"מ ורוחב 30 ס"מ (בגישה מכיוון המקרר) לא ממש יעיל (בעיקר העומק שבקושי ניתן להגיע למה שמאוחסן בסוף)
מה שכן טוב בהזזת המקרר זה שחייבים לנקות את הלכלוך שמצטבר שם אבל לא הייתי מאחסנת שם כלים וכו' מה גם שנראה שיש לכם לא מעט אחסון

יש לי גם שארפ (דגם דומה לזה ) עומק הנישה אצלי 70 ס"מ (גבוהים מורחקים 10 ס"מ מהקיר כלומר בולט כ 7 ס"מ) רוחב 96 ס"מ ומספיק בהחלט. הדפנות של השארפ מתחממות ולמרות זאת לא ארון המזווה הסמוך ולא ארון הבילטאין מתחממים.
 

lipskya

New member
תודה על התגובה. לגבי כמה מהדברים שכתבת:

ההתלבטות לגבי מרווח של 9 ש"מ בכל צד לא נובעת משיקולי חום.
היא כדי לאפשר פתיחה של דלת המקרר כאשר הוא בקו הארונות. פחות מזה והדלת מתנגשת בארונות ליד
בעיניי מקרר בקו הארונות יפה יותר אסטטית השאלה האם רווח של 9 ס"מ מכל צד של המקרר (נחוץ כפי שהסברתי למעלה) ייראה יפה כשמסתכלים על חזית המקרר, או שייראה כמו טעות...

לגבי המדפים בגב המקרר, במידה ואכן הולכים על 9 ס"מ מכל צד של המקרר, המדפים גדלים ל-40 ס"מ. האם משנה את דעתך ?
רעיון טוב לגבי הכספת

אבל מבחינת ניצול האזור לאחסון, באמת כואב הלב לוותר על השטח. אפשר להניח על הריצפה קרמיקות ספייר כדי לא לסתום את המחסן, ובמדפים עצמם להכניס באמת דברים שצריך אחת לשנה אולי.. מה דעתך ?
 

lab229

New member
באמת לא קראתי טוב מה שכתבת - מאחר ומקרר זה לא מותאם

לקו הארונות כברירת מחדל יש לשמור על מרווח בצדדים (לא יודעת אם 9 ס"מ לדעתי אפשר גם קצת פחות אבל לא ניסיתי ). זה נכון שמאד יפה שהמקרר בקו הארונות מצד שני 9 ס"מ (או אפילו 7 ס"מ) מכל צד זהו מרווח גדול לדעתי וממש יפגע באסתטיקה הכללית מתוך המטבח או מחללים שמביטים לכיוון זה.
האופציה השנייה של 5 ס"מ (ואפשר גם 3 ס"מ כפי שציינתי ) יותר מוצלחת גם אם המקרר בולט קצת מקו הארונות.
לגבי המדפים מאחורי המקרר אני באופן אישי גם פעם בשנה לא הייתי מוציאה החוצה את המקרר ממקומו . יש צורך ממש לגרור אותו החוצה כדי להכנס מאחוריו ומנסיון במקרים בודדים שהייתי חייבת להזיז זה ממש לא לעניין.
אני באופן אישי לא הייתי מתאמצת כל כך עבור דברים של פעם בשנה שאפשר למצוא להם אחסון יותר נגיש (אצלי הדברים של פעם בשנה בקלפה מעל במקרר וגם זה מאמץ גדול מדי עבורי :)) לא הייתי משקיעה בזה כסף.
אגב, קרמיקות אפשר לאחסן על הגג ולא במחסן (כמובן אם מדובר בבית פרטי ולא בדירה) .
 

lipskya

New member
מודה לך על התגובה המפורטת. קשה לי לדמיין את המרווח בין המקרר

לבין הדופן. היה לי חשש כפי שכתבת ש-9 ס"מ מרווח בין המקרר לדפנות יפגע באסתטיקה. מתקשה לדמיין בפועל איך ייראה מרווח כזה. יש כאן tradeoff בין המרווח הנ"ל שאולי פוגע בנראות, ובין מקרר בקו ארונות שיוסיף לה.
אשמח לדעות נוספות, איזה מהאופציות עדיפה ?
אולי אפשר לבקש מהנגר איזושהי סגירה שתקטין את המרווח אחרי הדלתות כך שהפגיעה האסטתית תצטמצם ? הכוונה כן ליישם מרווח של 9 ס"מ בחזית, ונניח כ-10 ס"מ פנימה מהחזית (או כמה שצריך כדי לעבור את עומק הדלתות) להתקין ב-90 מעלות חתיכה ברוחב נניח 5 ס"מ מכיוון כל דופן לכיוון המקרר כך שבפועל הרווח יהיה קטן יותר פרט לרווח בחזית שנחוץ לפתיחת דלתות המקרר.. מקווה שהסברתי את עצמי בצורה ברורה

מצורף ציור סכמטי להמחשה..
האם פתרון כזה ייראה סביר ?

 
למעלה