תכנון מטבח

lab229

New member
אם לא חשוב מאד או קריטי שהכיריים יהיו מתחת לחלון ניתן להחליף

בינהם ואת מגירת הבקבוקים/תבלינים למקם משמאל לכיריים וכך להרוויח עוד משטח עבודה בין כיור לכיריים.
כיור יעבור מתחת לחלון (היכן שנמצאת עגלת הבקבוקים) ומשמאלו המדיח (גם בתכנון המקורי המדיח משמאל)

אגב, המקרר לא צריך לזוז לקיר הגבוהים אלא יכול להשאר בנישה - אולי זה פחות יפה אבל יבלוט פחות (ויחסום פחות) במיקום זה.
אפשר/כדאי ליצור פינה רחבה יותר בין הגבוהים לשיש ולשים שם את מכשירי החשמל כמו מתקן מים/קומקום/מכונת קפה וכו...

גלמיש1

New member
הי. 60+ זה ה 50 החדש

אבל, תכנון לשלב כזה בחיים צריך לקחת בחשבון גם את ה 20 שנים הבאות, שבהם החבר'ה כבר לא יהיו צעירים. בהתאם , וגם בכלל , הנה כמה הערות לתכנית.
נתחיל במטבח: מטבח בצורת ח מבזבז 2 פינות מתות של ארון. אצלכם 3 פינות מתות, כי הארון שמתחת לדלפק לא באמת שימושי. גם כצעירים זה לא רציני להצטרך להזיז את הכסאות ולרדת לרצפה כדי לפתוח את הארון שם למטה....
אני הייתי עושה תכנון טיפה שונה - מאחר שיש פה הרבה שטח שיש, את כל הדופן השמאלית של המטבח הייתי עושה ארונות צרים וגבוהים. כלומר בעומק 30-40 אבל בגובה מלא.
זה יהווה תחליף מצויין למזווה, כאשר ארונות לא עמוקים הרבה יותר קלים לארגון ואיכסון ומציאת דברים. מצד שני זה יקטין מאד את הפינות המתות משני הצדדים ויגדיל את המרחב בחדר.
&nbsp
המעבר למטבח מהווה כאן צוואר בקבוק! יש פינת אוכל ממש ליד - אז אני לא רואה צורך ביותר ממקום אכילה אחד או שניים גג בתוך המטבח. ולכן אפשר להקטין את הדלפק ולרווח את המעבר למטבח. 120 סמ. זה המרווח הנדרש בתוך המטבח בין ארונות. כשמדובר במעבר הראשי והיחיד אל המטבח , ועוד צמוד למקרר (שדלתותיו נפתחות למעבר) - זה לא מספיק. וכשמדובר על אנשים מבוגרים ועם מחשבה לעתיד - זה בכל לא מספיק.
בנושא ארונות עליונים - עדיף שלא יהיו קלאפות, מעבר לזה לא רואה בעיה. אבי בן 85 ומשתמש בקלות בארונות עליונים.
הייתי מחליפה בין הכיור לכיריים, ועושה קולט אדים/וונטה/מפוח מעל הכיירים.
את התנור BI הייתי ממקמת בפינה הרחוקה (בהתאם לסידור הארונות שיהיה) ולא צמוד למקרר.
&nbsp
לגבי תכנית הדירה : דירה חמודה מאד, ורוב התכנון טוב. רק חדר ההורים מתוכנן לא טוב! איפה המיטה תעמוד ? מתחת לחלון היחיד בחדר? בעיני זה טעות. בנוסף החדר שם צר והמעברים לא יהיו נוחים מספיק. הייתי בודקת אפשרויות אחרות - כגון העמדת המיטה בחדר "הארונות" , או שינוי אחר שיאפשר העמדת מיטה לא על קיר חיצוני, ולא מתחות חלון, ובמרחב טוב יותר שיאפשר מעברים נוחים גם בשנים הבאות.
&nbsp
&nbsp

תודה רבה

תודה רבה על כל התגובות, נחשוב על כל האלטרנטיבות שהוצעו ונראה איך נתקדם.

למעלה