תכנון מטבח

תכנון מטבח

הי,
אשמח לחוות דעת לגבי תכנון המטבח שהזמנו להורי (בני 60+)
צרפתי תוכנית דירה + תוכנית מטבח.
תודה!

כמי שקרוב לגיל הנ"ל

אני חושב שקלפות זה מיותר. הרי ככול שמתבגרים קשה יותר להושיט ידיים ולהוציא ולהכניס דברים לשם. לטעמי עדיף לעשות בקיר מול הכיריים מזוודה עם מגירות נשלפות. אפשר מזווה לאיכסון מזון או דלת אחת לכוסות צלחות ועוד

כסאות בר זה נח בגיל 60+ ??

מנסה לדמיין את ההורים שלי, מטפסים לכסא בר
לא נראה לי

lab229

New member
כסאות חצי בר ..לא מאד גבוהים אך כמובן סובייקטיבי

לא באמת צריך לטפס עדי לשבת עליהם ..מדובר על גובה 65 סמ בערך עך שמבוגר בגובה ממוצע פלוס יכול להתייישב בקלות יחסית .
ההורים שלי בני 70 בערך ואין להם בעייה ..יושבים אצלנו בכיף וגם שוקלים עכשיו בשיפוץ המטבח שלהם כסאות כאלה...ישנם אנשים בגילם שפחות מתחברים לזה ולא נוח להם.
לי יש כסאות בר סופר נוחים ומרווחים אפשר לשבת עליהם שעות.

בקיצור , סובייקטיבי לחלוטין ...יכול להיות שבגיל 80 יהיה פחות נוח אבל יש לכך 20 שנה ( למי שבם 60)

אני מגיל 10 כבר שונאת כסאות בר!

כסאות בר - כשמם כן הם - חצי כסא שאפשר להשען באמצעותו קצת יותר על הבר - ללגום בזריזות כוס בירה או לבלוע משהו ולהסתלק. הם לא נועדו לישיבה ארוכה.
אז נכון - האופנה הביאה לעיצוב "כסאות בר נוחים" -> כסאות גבוהים, עם משענת לרגליים בגובה שפוי, ומשענת טובה יחסית לגב. אבל אפילו לאלה - צריך לטףפס כדי להגיע, וחושבים שלוש פעמים לפני שקמים להביא את המלח מהארון. אז נכון - בעיצוב מושלם גם יהיה מקום קבוע למלח על השולחן וגם גמד קטן שינקה את האבק, אבל אז נורא נרצה כוס מים ונתעצל לקום כי לקום ולשבת על כסא "נוח" כזה זה פרוייקט.
עזבו.
כסאות רגילים.

אפילו במסעדות אני מוותרת אם יש מקום רק על הבר

בבית אני ממש לא אוהבת. לא לילדים, לא לזקנים וגם לא לסתם גמלונים כמוני

אנחנו בני 60

מאדדד לא נוח ושלא יספרו לך אחרת. יש כסאות בגובה רגיל שנראים ממש כמו כסאות בר.

מרי פופ

New member
לא מטפסים! אין כיסאות בר במטבח הישראלי הממוצע!

במטבח הכיסאות הם "חצי בר" זה כיסא שהמושב שלו בגובה 60 במקום 40, קצת גבוה מהטוסיק הממוצע אבל לא ממש מחייב טיפוס.

אודרי11

New member
נפלתי על הריצפה מצחוק...

בני 60? אמאלה...אולי תשים אותנו כבר בבית אבות, או הכי טוב בארגז קבורה.

אנחנו בני 60+, רזים וספורטיביים, ולא מחשיבים עצמנו לזקנים בכלל...

כסאות בר זה עניין של טעם, רצון וכל דבר אחר, לנו יש, לא הכי גבוהים, כמו חצי בר, מאד אוהבים לאכול בישיבה עליהם.

לדעתי אפילו מסוכן. אפילו קודם

כמה סיבות. התפיסה של המרחק משתבשת בגיל הזה ואל תשכח שהם מתבגרים והולכים ובמקביל יש נכדים שלהם זה מסוכן מהסיבות הברורות. לכן יש איזה גיל אמצע שכולם יכולים לקפץ בהנאה יחסית מהכסאות האלה... יתר הגילאים רק נאנחים ו/או נופלים.
&nbsp
זה כמו שלקנות לאדם מבוגר סםות נמוכות/רכב עם ישיבה נמוכה וכו. עינוי
&nbsp
כמובן שזה לא מתיישב עם העיצוב שכולנו רוצים אבל זאת דעתי.
&nbsp
אמא לא רצתה ובעלי לא רצה...

מרי פופ

New member
ואני טוענת שהכל בראש בכל גיל שהוא

לי אישית כסובלת מבעיות גב וברכיים יותר קל להתישב על כיסא שלא מחייב רכינה...
בקרב לקוחותי, אני לא מכירה בני 60 שהחליטו על כיסאות חצי בר ולא נהנים מהם, בעיקר כשיש כיסאות סופר נוחים כאלו.

אין ויכוח ששינויים קשים לי

אבל יש דברים שהם ידועים כמו שילדים עד גיל 9 לא חוצים כביש לבד. עדיין, מי לא נותן לילדו בין ה-9 לחזור הביתה לבד? וכנ"ל בגיל מבוגר...אבל זה אישי.
&nbsp
לפעמים מצטערים שאין אומץ להעז ולפעמים זה נחמד להשאר במקום הבטוח
.
&nbsp
בעלי מאושר שהוא לא בחר בבית פרטי בגלל המדרגות...חמותי בת 84 ויש לה דופלקס. כל היום היא עולה ויורדת. אןלי זה מה ששומר אותה צעירה

מטפסים?

למה אנחנו צריכים לטפס? אני בת 60 פלוס ,פלוס. עברנו לפני חצי שנה דירה.ארזתי לבד, פרקתי לבד. העמדתי דירה לדוגמא תוך שבועיים. יש קלפות במטבח ואני עדיין יכולה להושיט את היד אליהן. נכון שמאכסנת שם מה שצריך אחת ל.....אבל- הידיים שלי עדיין זזות. ויושבים על כסא בר. ולהיפך- הכי נוח בגיל ה"זה". רק לקנות כסאות נוחים-ולזה- אין קשר לגיל. ובגילי-אני עדיין עובדת.

lab229

New member
בקושי יש משטח עבודה בין הכיור לכיריים

אין ארון מזווה שדווקא חשוב שיהיה אחד רחב או יותר.
מסכימה עם מה שיומטוב כתבה לגבי קלפות גבוהות ושעדיף יותר מזווים (מתכננת כרגע מטבח להורי וגם שם עלתה סוגייה זו של כמה שיותר נשלפים נגישים)

לגבי מרחק 120 זה בהנחה שהמקרר לא עמוק יותר מ 75 ס"מ .קחי בחשבון שאמנם בתכנית מופיע 75 ס"מ אך בפועל אחרי טיח (וסטיות בנייה פוטציאליות) יהיה מעט פחות.
חשוב שיהיו כסאות בר נוחים ומרווחים . 115 ס"מ סביר אך קצת גבולי.
אפשר אולי לשקול לעשות קיר מזווים ויחידת BI על הצלע הקרובה לכניסה (במקום ארונות נמוכים המתכוננים שם) ואת הדלפק (או שולחן אוכל) לאכילה יומיומית להזיז מעט החוצה מהמטבח בניצב לקיר האמבטיה - המרחק לא גדול מהמטבח וגם יאפשר כניסה יותר "פתוחה" למטבח במקום המעבר המעט צפוף עם הדלפק (למרות ש 120 זה מעבר טוב כנראה יהיה פחות בגלל במקרר והמידות בפועל)
אז אפשר להזיז את הכיריים ימינה (להחליף עם מגירת הבקבוקים ) מאחר ויחידת BI עברה לקיר ממול

למעלה