תכנון מטבח ומזווה

רבקה145

New member
תכנון מטבח ומזווה

שלום וברכה,
אנחנו בונים בית ורציתי להתייעץ לגבי המטבח, ובעיקר לגבי המזווה.
קיר הגבוהים שלנו הוא בעומק 80 סמ כדי לאפשר מקרר בקו אפס (יש מטבח גדול אז אין בעיה עם זה).
בתחילה תוכנן מזווה כפול בעומק 80 ורוחב 120 ס"מ.
במחשבה נוספת חשבתי להוסיף את ארון המטאטא הצמוד של 10 ס"מ לצורך העניין לארון זה, כך שיהיה רוחב 130 ס"מ ובמקום לעשות מזווה רגיל עם פרזול יקר ומדפים נשלפים וכו, במקום זה, כאשר פותחים אתך 2 הדלתות מתגלה מזווה בצורת ח (כמעט ח) עם מדפים בעומק שמאפשר נגישות להכל, ובעיני יותר מסודר ונח. מתחת למדף התחתון למקם שרפרף למי שצריך ובצד שמאל למקם מטאטא תלוי ויאה.

המשך ה ר' שיהיה כמעט ח' יהיה רק במדפים הגבוהים יותר בהם נמצא רק המקל של המטאטא ובמדף הנמוך רק ר שיהיה מקום למטאטא.
המזווה נמצא צמוד לקיר הסיום של המטבח וחשבתי להוסיף קיר כמו בשרטוט בשביל להסתיר את המטאטא בפתיחת הארון וכן בשביל ה=שהכנפיים של דלתות הארון יהיו צרים יותר.
מעל המזווה יש המשך לארונות פסח.
נ.ב. אני חרדית ובאה ממשפחה גדולה ולכן אני צריכה הרבה מקום אחסון לכן מזווה גדול וכו.

אשמח מאוד לחוות דעת על מזווה בצורה כזו ובכלל על המטבח.

המטבח מתוכנן בצורה ראשונית בלבד ואפשר לשחק.

תודה רבה!

רעיון מצויין, גם חוסך פרזול יקר וגם נוח

צריך כמובן לדייק אותו במקביל להבנה מה קורה בסביבת המטבח, מאחורי המזווה ומשמאל לקיר שמגדיר אותו. לגבי שאר הפרטים, הייתי עושה כל מאמץ לוותר על כיריים פינתיות שמגבילות בנוחות השימוש במשטח ובארון מתחת. וגם, מוותרת על השאיפה להושיב 8 מסביב לדלפק, זה לא עובד ולא מקום נכון לישיבה משותפת לכל המשפחה.

lab229

New member
אני לא בטוחה שיש יתרון לחלל זה על פני מזווה כפול או מחולק

מאחר והמדפים צרים (30 ס"מ) . אלא אם כן חשוב לך שיהיה מקום מתחת למדפים לאחסן דברים שלא נוח לאחסן במגירות.
לפי נתונה חלל המזווה אין ממש מקום גם לנשלפים וגם לעמוד בנוחות בחלל.
עבור נשלפים את צריכה עומק של מינימום 35 ולמען האמת לא יעיל בעומק זה (אולי בחלק התחתון תלוי מאיזה גובה את מתכננת את האחסון) ורק מייקר.
עדיף להשאר עם מידוף בעומק 30 (מה גם שנשלפים יחסמו לך את הפינות ואת מאבדת חלל אחסון .) . סה"כ לא עמוק ויש גישה נוחה להכל. עדיף מדפים בצורת ריש בצד הימני כדי שהפינה תהיה נגישה.
לגבי מידוף גבוה בצד השמאלי (כלומר בצורת הריש), חשוב שיהיה גבוה מספיק כדי שיהיה מרווח עמידה נוח כאשר עומדים מול המדפים בצד הימני (כדי לא להתקל בהם).

לגבי הדלתות את יכולה לפתור זאת על ידי דלתות מתקפלות (אפשר גם לחלק ל 2 זוגות זוג יפתח ימינה וזוג שמאלה) ואין צורך גם בעמודון (הקיר הצר) .
מטאטא ומגב אפשר גם להשעין על הקיר השמאלי או לתכנן להם יחידה ייעודית.
מנסיון שלי אישי אצלי בבית הכי נוח להשעין מטאטא ומגב על הקיר .

יש לי חדרון מזווה במידות 1X2.4 שטח שהקציתי מחלל המטבח שהיה גדול מאד לטובת זה מאחר והיו לי צרכים שלא יכולתי להשיג באמצעות ארון מזווה.
ממליצה לך לשקול שוב את מטרת ויעילות האחסון בחלל זה על פני ארון מזווה מה באמת את מרוויחה מזה .

ממליצה לא לעשות את הכיריים באלכסון עם פינה קטומה פחות נוח ויעיל גם מבחינת אחסון.

לגבי דלפק האוכל (שולחן אכילה ציינת שהוא בגובה ששולחן אוכל ולא בגובה שיש) המידות אינן מספקות לישיבה נוחה. רוחב צריך להיות 120 ס"מ ויש לשמור מרחק של כ 30 ס"מ מהכסאות הניצבים כלומר מידות השולחן שציינת צריכים להיות רוחב 120 לפחות ואורך צד שמאל 270= 60X4 + 30 ו- 60X2+30=150 בצד ימין .

ליאת ארד-ביתן עיצוב פנים

רבקה145

New member
בעניין המזווה

תודה רבה לשתיכן על התשובה המושקעת! ממש מעריכה!! אתן אלופות
אכן הכוונה היא כלל לא פרזול אלא מדפים פתוחים שסגורים עם דלתות בחזית.מבחינת חזית קיר הגבוהים יש מראה אחיד ורק שפותחים יש מעין "חדר מזווה".
המדפים צרים בשביל שתהיה נגישות.
יש לך אולי תמונה של דלתות מתקפלות כאלה איך זה נראה מבחינת העיצוב?
בצד השמאלי של הקיר החוצץ יש מדפים פתוחים עם סלסלות יפות לפירות וירקות אז אין שם משום למטאטא. לכן חשבתי לתלות אותו בפנים בצד שמאל בתוך ארון זה.
לגבי הכיריים הפינתיות אני רוצה כיריים של 6 שגודלן 50 על 90 ולא מצאתי מיקום נח מזה מבחינת המחיצה בין בשרי לחלבי.
האחסון שמתחתיו פחות חשוב והוא מיועד לדברים שפחות נדרשים ביומיום.
עושה מתחת מדף ר' פשוט.
לגבי הדלפק- יש 55 סמ עד לסוף הקיר של המטבח לכיוון הסלון בשביל הכסאות שלא יבלטו לכיוון הסלון.
האם אכן נדרשים לשם כך 55 ס"מ? מה המינימום? כדי שאבדוק אם אפשר להגדיל את רוחב האי. מצד ימין של האי יש מספ]יק. ומקסימום נוריד מקום אחד מצד שמאל שלו. (האמת שאני מגיעה ממשפחה גדולה של 12 ילדים בלעה"ר וסביב שולחן רגיל של 90 רוחב ישבנו שם קבוע שניים (= ).
מצורפים שני קבצים. א. שרטוט אדריכלי של הקומה עם המטבח לפני השינויים שצתיארתי של האי והמקררים והמזווה....
ב. שרטוט (בצייר) בערך על מנת להבין את סביבת המטבח ומיקום הסלון לעניין הכסאות שדיברתי כמה צריך להשאיר שיהיו בתחום המטבח ולא יגלשו.
שאלה נוספת בעניין המקררים. מדובר על שני מקררים סטנדרטיים ברוחב 70. כמה ס"מ צריך להשאיר סה"כ לשני המקררים יחד (ביניהם ובצדדים שלהם)? 160 ס"מ זה טוב או יותר מידי?

תודה רבה!

lab229

New member
לגבי מיקום המטאטא והמגב התכוונתי בין קצה המדף הפתוח השמאלי

לבין החזית -התייחסתי לשרטוט המקורי שצירפת בו יש מרווח וציינתי שאין טעם לבנות עמודון לכך. אפשר להשעין על קיר שמאל במרווח שנותר או לחלופין לבנות יחידה צרה. ייתכן ותשובתי לא היתה ברורה מספיק.
לגבי מיקום שולחן האוכל - הבעייה היא שלא נוח לשבת צמוד/קרוב לארון המטבח הניצב (הכוונה לפס הארונות של הכיור הבשרי) ולכן צריך לשמור מרחק ממנו. נכון שיש 150 ס"מ כך שאפשר להסיט את הכסא מהארון. רוחב השולחן של 1 מטר לא יהי נוח ל 2 אנשים כאשר בניצב קיים כסא. ירגיש צפוף ודחוק ולכן 1 מטר ל -2 כסאות מאד מאד לא נוח ולכן המלצתי להרחיב ל 120 לפחות.
לגבי 55 הס"מ שציינת- בעקרון כאשר לא יושבים והכסאות קרובים יותר לשולחן לא צריך לשמור על מרחק של 55 ס"מ אפשר להתספק ב 15 ס"מ. השאלה מה קורה במצב ישיבה ומה קורה בקיר הזה . אם לא ממוקמת שם ספה או רהיט אז אין בעייה בעצם כאשר יושבים לחרוג לכיון הסלון ובמצב רגיל שלא אוכלים הכסאות ממילא לא יחרגו.
לפי זה את יכולה להגדיר את מיקום השולחן ובעצם ל"בזבז" פחות משטח עבודה ושטח אחסון.

יש לי תמנות של דלת מתקפלת אבל לא בהישג יד. אחפש בהמשך ואשלח לך.
לדבי המקררים-ישנים מקררים שיכולים להיות צמודים זה לזה .

האם יהיה מצב שחלק יישבו במטבח וחלק בסלון
. גם אם יושבים מרחק לאדם ממוצע בנוחות הוא כ 35-40 ס"מ מהשולחן כ

רבקה145

New member
לגבי השאלה האחרונה

תודה רבה!!
לא הבנתי את השאלה האחרונה לגבי ישיבה במטשבח ובסלון בו זמנית.
&nbsp
ב. אז כמה צריך להשאיר ל 2 מקררים של רוחב 70 (סוג המקרר שארפ- יכול להיות צמוד?)
150?

lab229

New member
כוונתי היא שאין צורך להשאיר 55 סמ

במידה ועל קיר זה של סלון אין ספה / כורסא שתפריע לישיבה במטבח. לכן שאלתי מה קןרה בקיר זה ( הקצר ) של הסלון או דבר אחר שעלול להפריע בעת ישיבה במטבח.

אם תסבירי מה מתוכנן על קיר זה של הסלון אוכל לכוון אותך לדייק את מיקום וגודל השולחן.
לגבי מקרר אין לי מושג .לפי הוראת יצרן בד"כ מקרר רגיל משאירים 3 סמ מרווח מכל צד.
. השארפ שאני מכירה דורש מרווח של 3 סמ בערך מהצדדים . הדפנות מתחממות. ( למרות שלםי הוראת יצרן צריך יותר 3 מספיק) .

רבקה145

New member
מיקום חצי אי במטבח ביחס לסלון

תודה! ממש מעריכה את עזרתך!
מצורף שרטוט בצייר (רק בשביל להבין מה קורה שם)
ושוב תודה! תבורכי!

תכנון מטבח, חשוב!

רבקה, פורום הוא דבר נהדר לקבלת טיפים פה ושם והתייעצות כללית. ממליצה בחום לא להסתמך על תכנון שדורש הרבה מעבר למה שניתן במסגרת הזו. לא ניתן להחליט על תכנון נגרות, להשקיע אלפי שקלים על הבסיס הזה. תכנון דלפק הוא מעבר למידה טכנית ליושב, דורש בחינה כללית ומעמיקה של החלל שיהיו בו 8 כסאות + 8 לפחות בפינת האוכל, 16 כסאות במינימום! כנ"ל ניצול השטח לאחסון יעיל ומדוייק במזווה וכל שאר הפרטים שצויינו, כולל המראה הכללי של המטבח והחלל סביבו, שהוא יותר מסכום חלקיו. ממליצה בחום לפנות למעצבת מטעמך לתכנון מקצועי.

למעלה