תכנון טיול

ofri442

New member
תכנון טיול

אהלן,

אני מתכננת לנסוע באזור דצמבר לתאילנד לטיול של כחודש עם בן הזוג.
לאחר מכן אני רוצה להמשיך לטייל כחודשיים.
מעניין אותי מאד שבטים, תרבות, שווקים, טרקים קצרים.

השאלה שלי בעצם לאן אני יכולה לנסוע לבד "וכבר להסתדר ולמצוא אנשים"?
כי אני יודעת שמקומות כמו בורמה וויטנאם די בעייתיים מהבחינה הזאת.

בנוסף אשמח לדעת מה לדעתכם פרק הזמן האידיאלי לשהייה בתאילנד שכוללת הכל מהכל פחות או יותר.

תודה
עופרי

sailor

New member
למה את חושבת

ש"מקומות כמו בורמה וויטנאם די בעייתיים מהבחינה הזאת".
בויטנאם התחברתי למקומיים יותר מאשר בכל ארץ אחרת וככל שהמקום רחוק יותר מהנתיב השחוק האנשים נחמדים יותר.

ofri442

New member
כי אני מחפשת ישראלים

אני לא כל כך רוצה באמת לטייל לבד, הרעיון הוא למצוא ישראלים שאני מסתדרת איתם ולהמשיך איתם את הטיול

ofri442

New member
מצד שני

למה אני צריכה לטייל לבד כדי ללכת לראות שבטים?

sailor

New member
אם תלכי עם העדר

תגיעי למקומות מוצפי תירים שיש להם הצגה קבועה ללא קשר לחיים הרגילים שלהם, אלא בהתאם לצפיות התירים.
אם תלכי לבד, או עם עוד 2-3 אנשים אבל לא יותר, שיכולים להיות גם ישראלים שבאים לחפש מקומות אותנטיים שמעט תירים מגיעים אליהם, תפגשי מה שרוב המטילים לא פוגשים ותצרי קשרים בלתי אמצעיים עם אנשים ותרבות אחרת.

ofri442

New member
אוקיי

אז השאלה שלי איך אני מוצאת אחרי חודש- חודש וחצי בתאילנד את ה2-3 אנשים האלה.

אין לזה תכנית מדויקת

זה לא שיש מפגש קבוע של אנשים שמחפשים אנשים להמשך הטיול
פשוט זורמים ופוגשים אנשים מכל העולם.
כך הייתי בנאפל שרוב הזמן הייתי עם ישראלי שהכרתי בהודו ואת הטראק עשיתי איתו ועם עוד אוסטרלים שהכרתי שם.

באוסטרליה התחברתי לשוודים גרמני ולניוזילנדית ויחד שכרנו גי'פ ונסענו לאחד האיים.

פשוט תזרמי ואת תראי שתמיד יהיו אנשים שילכו למקומות אליהם את גם תרצי ללכת

זה חלק מהכיף לדעתי

בהצלחה

sailor

New member
זאת פשוט ברירה טבעית

נפגשים בדרך עם הרבה אנשים, בוחרים להמשיך עם מי שתכניותיו מתאימות וכיף להיות איתו.
מאידך, אחרי כמה זמן אולי תחליטי שאת מעדיפה לבד.

בטוח שתרצה לבד

זה הכי כיף בטיול
להיות חופשייה ולעשות מה שאת רוצה
להיות במקום מסוים ולראות שלא מתאים, לקחת את התרמיל ולעבור למקום הבא

ofri442

New member
בטוח לא להיות בלחץ?

אני מפחדת שלא אמצא אנשים באותו הראש, בטח לא בתאילנד שהרבה מהאנשים באים למסיבות ובטן-גב, ואתקע בלי אף אחד... וקצת מפחיד אותי לטייל לבד, לפחות בהתחלה.

הסירי דאגה

מבין כל עשרות אם לא מאות הישראלים שיש בכל נתון בתאילנד את בטוח תמצאי אנשים שהם בראש שלך. אני בטוח כפי שכתבתי שכבר במטוס או אפילו לפני העליה את תתחברי למספר אנשים. אני הייתי בהודו לפני המלניום ולא היה מה לעשות בגואה אז הלכתי ובשיא הספונטניות קניתי כרטיס טיסה לאוסטרליה לבד לגמרי ובמטוס הכרתי ישראלי נחמד ובסדני לקחנו יחד מונית לגסטהאוס. תזרמי ותראי שיהיו רגעים שבהם תרצי להיות לבד ולא תצליחי
. רק טוב

צול1

New member
תשובות

פרק הזמן האידיאלי לתאילנד תלוי בך ובמה שאת רוצה לראות. אני וחברה שלי הסתובבנו במשך שלשה שבועות רק בצפון תאילנד והרגשנו שלא הספיק לנו. אנשים אחרים עולים לארבעה ימים לצ'אנג מאי וממצים מבחינתם את הצפון (מבחינת התחושה שלהם. מבחינה מה שהם רואים זה די כלום. אבל ככה זה גם בכל מקום. ככל שנשארים במקום אחד יותר זמן אז רואים בו יותר ולהפך. אבל מי אמר שתמיד צריך לראות את הכל?).
בכל מקרה, התשובה שלי לשאלה שלך היא שאם יש לכם חודש אז תתכננו אותו טוב ותנצלו אותו טוב. אני פחות בגישה של לטוס ולראות מה יזרום. אני רוצה לדעת לאן אני מגיע ומה האפשרויות שלי בכל מקום. ככל שתקראו יותר על תאילנד תדעו להתכונן לחודש הזה יותר טוב. מהניסיון שלי עם תאילנד בהחלט אפשר ליהנות בה במשך חודש. אנחנו היינו שלשה שבועות בצ'אנג מאי, צ'אנג ראי, פאי ומה הון סונג ועשינו טיולי יום, טרקים קצרים וסדנאות ונהנינו מאד. יכולנו גם בדרך לעצור בסוקותאי וחבל בדיעבד שלא עשינו את זה.
בסוף הטיול חזרנו מקמבודיה ישירות לאי קו צ'אנג והיינו בו חמישה ימים ומיצינו מבחינת התחושה שלנו את האיים.

מבחינת הלטייל לבד-
אני יודע שזה נראה לך מלחיץ אבל באמת שהכל יהיה בסדר. בכל מקום שאליו את מגיעה יש תיירים אחרים שישמחו להתחבר איתך או כי הם נחמדים, או כי הם לבד גם ומחפשים חברה.

ofri442

New member
תודה!

אני חושבת שאתכונן טוב-טוב לפני, אבל בפועל אזרום במקום על פי החשק. בכל מקרה תודה רבה, אעזר במה שכתבת :)

ותודה רבה- אני מחזיקה אצבעות שזה באמת יהיה ככה.

למעלה