תכנון חופשה למתחילים

רחמוט

New member
תכנון חופשה למתחילים

שלום אנשים יקרים,
בפסח האחרון יצאתי לחופשת הסקי הראשונה בחיי, באתר Sella Ronda שבאיטליה. בדיעבד מסתבר שהאתר לא הכי מתאים למתחילים עקב אופי המסלולים שהיו פתוחים בתקופה זו (שבוע אחרון של העונה), הם היו תלולים בשבילי, מה שלא תרם לתחושת הביטחון שלי בגלישה. לכן השנה אני מעוניין בחוויה מתקנת. הרעיון הכללי הוא לצאת בפסח ליעד באירופה (עדיפות חזקה לאיטליה), להתארגן על מדריך צמוד ולעבוד קשה על כישורי הגלישה שלי. הייתי שמח לדעת אם השבוע השני של מרץ הוא זמן טוב מבחינת סקי, ולקבל המלצות על אתרים טובים למתחילים.
תודה רבה לכל העוזרים.

z x 7 r

New member
היי, מאוד קשה לומר אם "מרץ היא תקופה טובה"

חצי שנה מראש - צריך לראות את מצב השלג כמה שבועות מראש, לא יותר מזה.
כשאני הייתי במרץ אומנם ירד שלג ( היינו ORTIZEI ), אבל הוא נמס, ובמסלולים שנמצאים למטה - היו חורים חומים פה ושם.
לא שלא היה מקום לגלוש - היה המון, אבל זה כבר לא זה במרץ.

למה דווקא איטליה אגב? למה לא צרפת? בצרפת יש יותר מרחבים ( גם למתחילים יש יותר מסלולים ).

אני ההיתי ממליץ לך על בולגריה, יש שם..

אתרים יפים "בנסקו" כ 3 שעות מסופיה, ו "בורוביץ" כשעה וחצי מסופיה, שני האתרים יפים ומערביים רק שהרבה יותר זו עם הדרכה מצויינת באנגלית ויש גם כאלה שיודעים עברית, יש הרבה מסלולים למתחילים
ממליץ מאוד, הייתי כמה פעמים

yo12

New member
פסח למתחילים באיטליה- צ'רביניה מתאים.

אתר גבוה שמתאים לשולי העונה ושפע של מסלולים קלים.
כשעתיים נסיעה ממלפנסה.
גם לקלאב מד יש שם סניף.

prosneige

New member
לא הייתי הולך על אטליה יש אתרים בצרפת

לה מנוויר ב3 העמקים בצרפת מתאים הרבה יותר למתחילים יש שם הרבה מסלולים ירוקים עם שיפוע נמוך .
כמו כן בצרפת הם משקמים את המסלולים בצורה יותר מקצועית מאשר איטליה וכך יהיו פחות בעיות כאשר אין כמויות גדולות של שלג.
חוץ מזה האתר מחובר ל3 העמקים כך שהאפשרויות למסלולים מאוד גדולה במקרה ובמהלך השבוע יש שיפור
למרות שאין צורך למנוויר אתר ענק
לגבי בית ספר לסקי יש שם את prosneige והם יספקו לך מדריך טוב דובר אנגלית

http://www.prosneige.fr/english.php

רחמוט

New member
איטליה

האמת שחשבתי על איטליה כי אני אוהב את האופי של המדינה וגם כי יחסית לצרפת ואוסטריה המחירים זולים יותר. לא הייתי באף אתר סקי אחר באירופה פרט לסלה רונדה, כך שאין לי הרבה למה להשוות... צ'רביניה אכן נשמע כמו יעד מוצלח (שעתיים נסיעה ממילאנו ומסלולים מתונים ורחבים לפי מה שראיתי באינטרנט), וחשבתי גם על ליביניו, אבל אני פתוח לכל הצעה. לגבי התאריכים אני יכול לטוס רק בחנוכה או בפסח- ונראה לי שיותר רלוונטי פסח מבחינת השלג.

prosneige

New member
איטליה לא יותר זולה

ניתן למצוא בייחוד באיזור פסח מחירים מאוד זולים לדירות להשכרה כמובן שזה יהיה הרבה יותר זול כאשר זה לא דרך דיל ישראלי
ניתן להזמין ישירות דרך המלונות או בעלי הדירות וזה מוריד את העלויות
לה מנוויר תוכל למצוא דירות גם ב400 יורו לשבוע ל3 אנשים
תזמין את הבית ספר לסקי גם ישירות prosneige
וזה יצא לך יותר זול
בגלל שאתה מתחיל אין טעם להזמין סקי פס ל3 העמקים מספיק ללמינוור או ללמינוור וול טורנס המחירים של הסקי פס משתנים על פי התקופה ובסביבות פסח זה יותר זול
סקי פס אין טעם להזמין מראש ניתן לרכוש מיידית ליד המעליות או דרך בית הספר
לה מנוויר מרחק 3 שעות נסיעה מגנבה יש אוטובוס ישיר
הטיסות לגנבה הרבה יותר זולות והרבה יותר סדירות יש לך גם את האופציה להזמין דרך easyjet

prosneige

New member
העיירה מאוד גדולה

יש שם קניון מאוד גדול והיכל ספורט וספא מאוד מושקע עם נוף להר כניסה עולה בסביבות 10 יורו או שיש הנחה עם הסקי פס.
חוץ מזה ניתן לעשות הליכות לכיוון אגם קטן שנמצא לא רחוק.
העיירה נמצאת בגובה 2200 אז זה די גבוה ומרוב המלונות והדירות ניתן לצאת לגלישה מיידית אבל זה מאוד תלוי איפה אתה ממוקם
באצטדיון של הסללום יש הרבה תחרויות אז ניתן לצפות זה לא רחוק מהעיירה וזה מאוד מעניין.
יש מסעדות טובות ועם רוצים ממש להשקיע יש בסן מרסל לא רחוק משם מסעדה עם 2 כוכבי מישלן.
העיירות בצרפת לא יפות כמו בשוויץ אבל יש הרבה יותר מה לעשות הם בנויות יותר טוב אם אוטובוסים חינם שמקשרים בין המקומות בתוך האתר.

רחמוט

New member
נשמע טוב

אני רק חושש למצב השלג בתקופה המדוברת (אמצע מרץ)...

prosneige

New member
על זה לא ניתן לשלוט גם בינואר אבל

מכיוון שאתה מתחיל מצב השלג הוא לא קריטי הרי אוף פיסט זה לא מה שתעשה בנתיים
מספיק שיהיו מסלולים פתוחים
כמו כן האתר מחובר לוולטורנס וגם האתר עצמו מאוד גבוה אז תמיד יהיה איפה לעשות

למעלה