תכנון חופשה לאישגל

תום1139

New member
תכנון חופשה לאישגל

מה הכי קרוב לאישגל, מינכן? ציריך? משהו אחר? ואיזה טיסה הכי זולה בד"כ ?ואיך הכי זול להתנייד מהשדה לאתר וחזרה. הסעות מסודרות? אוטובוסים?
מה הדרך הכי זולה ללון באישגל, בכפר עצמו ולא בכפרים ליד. למישהו יש המלצות על מלון זול אבל יחסית קרוב למעליות?

תודה לעוזרים!!

Snow Fiend

New member
תשובה

אם אינך מתכוון לשכור רכב -
הכי כדאי והכי קצר לנחות באינסברוק.
גם מינכן אופציה טובה.

טיסה זולה זה בד"כ מינכן - כ 300 דולר .
בשנה האחרונה היה אפשר להשיג גם טיסות של אוסטריאן לאינסברוק וזלצבורג ב 400 דולר.

לגבי הגעה לאישגל - אם אתה מוכן לנסוע בתחבורה ציבורית זה הכי זול.
רכבת משדה התעופה במינכן אל תחנת LANDECK ומשם אוטובוס עד לאישגל.
כדי לחסוך כסף ניתן להזמין מראש את כרטיס הרכבת באינטרנט ולהנות מהנחה משמעותית.
אם אתה רוצה שירות הסעות - תדע שהוא מאוד יקר, אלא אם אתה נוחת באינסברוק.

לגבי לינה באישגל , האתר תמיד עמוס אך יחד עם זאת תמיד ניתן למצוא מקום.
הכי כדאי ליצור קשר טלפוני עם מרכז התיירות של אישגל ולחפש יחד איתם מקום מתאים.
לגבי קרבה למעליות - אין טעם לחפש מקום קרוב למעליות לדעתי, העיירה מתוכננת היטב ומאוד נוח להגיע ממקום למקום - יש אפילו מסועים תת קרקעיים לאורך כל העיירה ואפשר בקלות להגיע מקצה אחד לשני , כמעט מבלי ללכת ברגל.

טיפ - במרכז העיירה יש מערכת ממוחשבת מעולה למציאת מקומות לינה, זה מאוד נוח ואפשר לחפש לפי מחיר, מיקום וזמינות.
אפשר גם להדפיס בחינם, ויש טלפון חינם ליצירת קשר עם הבעלים.
מי שלא מזמין מראש וסוגר ברגע האחרון יהנה לרוב ממחירים מאוד זולים , בעיירה שנחשבת אחת היקרות באוסטריה...

עוד טיפ - מי שלא מעוניין באפרה סקי עד מאוחר בלילה, יוכל ללון בעיירות השכנות - במיוחד בגלתור . עיירה קטנה ומקסימה עם מקומות לינה זולים , יש לה אתר סקי משל עצמה שהוא מעולה למתחילים עם מסלולים כחולים ארוכים ורחבים, בד"כ לא עמוס ואין תורים. האוטובוס עובר בתדירות גבוה מאישגל לגלתור הלוך ושוב, החל ממוקדם בבוקר ועד 9 בערב, כך שאין בעיה להגיע ולחזור מאישגל. רק קחו בחשבון שלאחר 9 בערב תצטרכו לקחת מונית - שתעלה 20 אירו לכיוון...

תום1139

New member
כמה זמן נסיעה זה ממינכן?

כמה זמן זה בערך עם תחבורה ציבורית, וכמה זמן זה עם הסעה?

Snow Fiend

New member
מהניסיון שלי - 5 שעות בתחבורה ציבורית ממינכן

לא יצא לי לנסוע עם רכב או הסעה ממינכן לשם,
המרחק אומר פחות מ 3 שעות נסיעה , אבל הכל תלוי מתי אתה נוסע.
למשל ביום שבת יש בד"כ פקקים, כבר יצא לי פעם להיתקע על הכביש 8 שעות ממינכן עד אינסברוק - לא נעים בכלל :(

לדעתי - אם אתם חבר'ה צעירים, ואין לכם ציוד לסחוב - סעו רק בתחבורה ציבורית.

elotan

Member
ככה ייצא לך הכי זול:

הכי זול להגיע לשם זה לנסוע בתור מסתנן (עלות - חינם, אוכל תביא מהבית). בגלל שהרבה יותר קשה להסתנן לטיסה מאשר להסתנן לאניה, תסתנן לאניה. זה אולי ייקח קצת יותר זמן (ההפלגה, יחסית לטיסה) והאוניה לא עוגנת ישר באתר הסקי, אבל זה הכי זול.
להגיע לאתר עצמו הכי זול זה בטרמפים (עלות - חינם).
לינה הכי זולה - שק"ש (עלות - חינם).
מים - תפשיר שלג, ברוך השם לא יהיה חסר שם.
אוכל - היות שאני נגד לגנוב (חינם) זה בעיה להוזיל עלויות. אני מניח שבצלחות של אנשים שאכלו במסעדה תוכל למצוא מספיק מציאות (כי אני לא רוצה לשלוח אותך לחטט בפחי זבל).
ולמרות שלא שאלת:
ציוד - תביא שקית ניילון, הכי זול.
סקי פס - שוב בעיה. או שתגלוש באיזור החינמי (בכל אתר יש איזור כזה) או שכל פעם תבטיח שהנה למעלה מחכה החבר שלך ששומר לך על הארנק ואתה תקנה את הסקי פס למעלה (הוא עלה שניה לפניך, כי אתה קצת יותר איטי ממנו - בכל זאת שקית נייליון לא יכולה לדפוק רייסים).

מקווה שזה עוזר לך לארגן חופשה זולה.

A A A A B B B B

New member
Snow Fiend תודה רבה!!! elotan-מחפש תעסוקה?חחח

Snow Fiend - באמת אחלה טיפים - אני שומר אותם :)
אתה חושב שיותר זול להזמין מהארץ או במקום הזה במרכז העיר? ואם אפשר יותר הכוונה
איפה הוא (שם של המקום, תצלום מסך מגוגל מפות איפה הוא בדיוק) זה יהיה מצויין!
תודה רבה שוב :)

Snow Fiend

New member
מידע נוסף

אם להזמין מראש או להגיע לשם -
תלוי מה אתם מחפשים וכמה אתם מוכנים להתפשר במידת הצורך. זה גם מאוד תלוי במזל ובעומס שיש באתר - קחו בחשבון שתמיד יש סיכון.
זה מתאים בעיקר למי שנוסע מחוץ לתאריכים הסטנדרטים שהאוסטרים כל כך מקפידים עליהם (שבת עד שבת).

קישור למיקום המדויק של מרכז התיירות

A A A A B B B B

New member
אש אתה! :) אבל לגביי ההערה שזה מתאים למי

שנוסע מחוץ לתאריכים הסטנדרטיים- אולי זה יהיה יותר זול למי שרוצה לשהות באתר רק
באמצע השבוע בין ראשון לשבת אבל לא בין ראשון לראשון נגיד או שני עד שני כי אז זה
מבלגן להם הכל ולא ממלא להם חורים :)

גדול!

davesh

New member

זה מזכיר לי את החופשה האחרונה שלי בסנט אנטון עם 2 חבר'ה צעירים חמודים, אך שהפרוטה לא ממש מצויה בכיסם, שפגשתי בלוח למטייל.
באפרה סקי הם מידי פעם נהגו לאכול שאריות צ'יפס של אנשים אחרים שישבו איתנו בשולחן/ספסל (לא אנשים מהקבוצה שלנו) בטענה שהם ראו בדיוק מי אכל מהצלחת לפני כן.
אחד מהם גם נהג לקנות בסופר בקבוק יין זול (2 יורו) כל ערב והיה מתדלק לפני שיצא לבלות בברים והשני הסתפק בפחיות בירה זולה מהסופר (טוב, בברים בסט. אנטון ממש לא זול
).
חבר'ה צעירים אחרים שפגשנו שם (דווקא לא ישראלים) היו מביאים פחיות בירה שקנו בסופר למוזרווירט (אחד הברים הפופולרים, למי שלא מכיר) והיו מוזגים את הבירה לכוס של המוזרווירט.

Snow Fiend

New member
חחחח דוד הרגת אותי עכשיו

להגיע לסטאנטון ולאכול שאריות צ'יפס מהצלחת ?! כמה מטומטם כבר אפשר להיות??
מילא היו נוסעים לאתר זול, אבל זה אחד האתרים היותר יקרים באוסטריה..
יין ב 2 אירו מקצר את משך היממה ב 12 שעות של כאב ראש מטורף, אני לא מקנא במי שנאלץ לגלוש לידם במסלולים...

אבל בכל זאת, מקובל בהחלט להכנס לברים ומועדונים עם שתיה משלך.
אולי לא עם בקבוק\פחית בירה (מטעמי נימוס נטו) , אבל אין שום בעיה לקחת איזה פלאסק עם וויסקי ולשתות חופשי...
פלאסק אצלי זה פק'ל בכיס , בכוננות 24/7 :) זה ללא ספק הפריט מס' 1 ברשימת הציוד חובה לחופשת סקי...

באוסטריה הבירה די זולה והמחירים בפאבים סבבה לגמרי , אבל משקאות חריפים יקרים בטירוף.
בסופרים אפשר לקנות ג'ק דניאלס ב 25 אירו , או ג'וני אדום ב 15 אירו , ייגר או פיג' רק 10 אירו !!

davesh

New member
ממש לא זול בסט. אנטון, גם לא הבירה.

לא זוכר מחירים מדוייקים, אבל במוזרווירט, שהם הכי יקרנים (כנראה שהשתן עלה להם לראש), בירה עולה בסביבות 5-6 יורו. לא שבברים אחרים זול בהרבה מזה.
לעומת אתר כמו מיירהופן למשל ששם זה עלה לי בסביבות 2.5 יורו.

הפתרון שמצאנו זה בסוף הסקי הולכים לבר שליד הקנגורו ששם יש HAPPY HOUR ובירות בחצי מחיר, מתדלקים שם ואז יורדים למוזרווירט.

נ.ב
הבחור ששתה מהיין הזול באמת לא ממש תפקד בבוקר למחרת

הם גם היו אוכלים בספייס בורגר, שזה המבורגריה שמנוהלת ע"י 2 סטלנים, איכות הבשר מפוקפקת והמסעדה/דוכן כנראה שלא היתה עוברת ביקורת של משרד הבריאות האוסטרי.

z x 7 r

New member
איזה מגעילים. אין כסף שיסעו לבנסקו

או אתר מזרח ארופאי אחר - תמורה לכסף הם יקבלו שם. מזכיר לי את הקופאיות בסופר ( שמרוויחות שכר מינימום +/- ) לכל אחת יש סמארטפון ב 3-5 אלף שקל.

לא מבין את האנשים האלה.

davesh

New member
שפטת אותם קצת בחומרה ...

איך אפשר להשוות סקי ברומניה לסקי באוסטריה?
חבר'ה צעירים יעדיפו לשלם קצת יותר על החופשה ולהתכלב בתנאים בגלל חיי הלילה באוסטריה לעומת כל מקום אחר.
אני אפילו לצרפת לא מוכן לחזור, שלא לדבר על מזרח אירופה . גם בגודל האתר אין מה להשוות בכלל.

z x 7 r

New member
תשמע, לא בקטע של לשפוט או לא

אבל אם נוסעים להנות ומתכלבים, אז איזה סוג הנאה זאת בדיוק?
מה רע בצרפת? הייתי באוסטריה פעמיים - מעדיף את צרפת ( בגלל המרחבים ). גם אוסטריה יקרה יחסית ( אני לא מתכלב אבל עדיין.. )

davesh

New member
אפשר לסוע ולהנות גם כשהתנאים הם לא 5 כוכבים

אני אמנם נהנה לסוע לחופשת סקי שבה "הכל כלול" (מלון חצי פנסיון עם ארוחות בופה), אבל שמתי לב שיש הכל במלון, אני נוהג לא לצאת מהמלון ולא "מנצל" את האתר.
אבל אני נהנה גם מחופשות שבהם שאני ישן בצימר עם ארוחת בוקר מצומצמת, ארוחת צהריים מהסופר וארוחת ערב "קלה" בסגנון המבורגר או פיצה.

הכי חשוב לי בחופשת סקי זה שלג איכותי, מסלולים מגוונים ואופ-פיסטים כיפיים, והעיקר שתהייה הרבה בירה טובה וזולה.

z x 7 r

New member
גם אני תמיד כמעט נוסע לא לבתי מלון

למעשה הייתי במלון פעם אחת. פעמיים בדירות, שאר הפעמים UCPA - זה בכלל אכסניה.

אבל לאכול מצלחות של אנשים אחרים? לא נסחפנו :)

davesh

New member
אתה לא אוכל מצלחות של אישתך/חברה/ילדים/חברים?

למעלה