תכנון חדר כביסה

חופית882

New member
תכנון חדר כביסה

הוספתי שרטוט ידני של החדר עם מידות:
2.9*1.45 מידות החדר.
יש חלון גדול 2.45 מ'.
פתח אור של הדלת 80 סמ.
נקודת ביוב מסומנת באדום.
נקודת מים וחשמל ניתנות להזזה במידת הצורך.
רציתי לדעת איזה תכנון יהיה אידאלי למבנה החדר לדעתכן?
צריך להכניס מכונת כביסה + מייבש + ארון אחסון גבוה.
חשבנו לשים את המכונה והמייבש (אחד מעל השני) בפינה ליד נק' הביוב (כשהחלק הקדמי פונה לכיוון דלת הכניסה), ולהצמיד להם ארון אחסון גבוה (רוחב 60 ס"מ) - זה התכנון היחיד שאני מצליחה לחשוב עליו, אבל יש לי הרגשה שזה לא מנצל את החלל כמו שצריך.
רעיונות יתקבלו בברכה.

lab229

New member
מה לגבי כיור? לדעתי מומלץ מאד להוסיף במידה ויש אפשרות

כעת להוסיף נקודת מים (חמים + קרים וניקוז)

חופית882

New member
כיור דווקא פחות נחוץ לי, עם כל הנוחות שבדבר

יותר חשוב לי לדעת האם התכנון הזה הוא נכון לחדר ומידותיו?

lab229

New member
במידה המייבש יעמוד על המכונה

הוא יסתיר חלק מהחלון ואז או שיש להרחיק את המכונה והמייבש ממנו כדי לייצר גישה נוחה
( ואז אולי עדיף ארון צר יותר מרוחב 60 סמ )
או שלא ניתן/ יהיה קשה לפתוח את החלון מצד זה ..

סהכ התכנון מתאים לדרישות שלך ולנתוני החלל ..
אגב , אפשר למקם כיור בלי לפגוע בתכנון הנ"ל אך כמובן לא חייבים אם לא נחוץ לדעתך.

(לי באופן אישי מאד נוח שיש כיור בידר זה עם כל הבגדים המוכתמים ושל הילדים ובכלל נוח שאפשר לשטוף ידיים בעת התעסקות עם חומרי הכביסה. לי יש כיורון מפאת גודל חדר השירות וזה סופר נוח )

חופית882

New member
חשבתי על עניין ההסתרה של החלון

אבל גם עם ארון ברוחב 60 + 70 סמ רוחב מכונה+מייבש (הוספתי 5 ס''מ מכל צד, שלא יהיה חנוק) - עדיין נשאר 15 ס"מ רווח מהחלון, כך שניתן לפתוח אותו. אולי לא מושלם, אבל בהחלט הפתרון הכי טוב שיכולתי לחשוב עליו, והפכתי את החדר הזה מכל הכיוונים

האופציה השניה היא מכונה ומייבש אחד ליד השני, וארון עליון לאחסון - אבל הוא לא יעזור לי במיוחד, כי אני צריכה אחסון קצת יותר רציני ממה שארון עליון בעומק 30-40 יכול לתת.
דרך אגב, תודה LAB על כל העזרה

לגבי הכיור - אין ספק שזה נוח, איפה היית ממקמת כיור בחדר הזה?
אגב, מרפסת הכביסה יוצאת ישירות מהמטבח, כך שיש כיור בקרבת מקום.

lab229

New member
באיזה שלב השיפוץ? האם ניתן להוסיף נקודת מים וניקוז בשלב זה?

בעקרון ישנן מספר אפשרויות:

1.מתחת לחלון באזור בו לא יפריע לתליית כביסה (מניחה שיש מתקן חיצוני לתליית כביסה ואם אין אז בכלל יותר פשוט) ויהיה ממוקם במרחק סביר ממכונת הכביסה והמייבש (שיהיה ניתן לעמוד/להתכופף ) ולפתוח בקלות..

2.על קיר 2.9 (הקיר אליו נפתחת הדלת) כיור קטן ללא משטח (עדיף ברז קיר)
כלומר ממוקם בין כנף הדלת לארון (יש לשמור על מרחק 70 ס"מ מהארון כדי לאפשר גישה נוחה)

3.על קיר דלת הכניסה כיור לא רחב אך שם יהיה מרוחק קצת מהמכונה (אם כי נוח יותר כשהכיור קרוב יותר למכונה)

גם אם יש כיור במטבח לדעתי פחות נוח להתעסק עם כביסה בכיור זה : אולי יש כלים בכיור, טיפול בכביסה למשל בשלבי גמילה של ילדים מן הסתם לא היגיינית ולא מוממלצת בכיור (כותבת באופן כללי ,לא יודעת האם זה רלוונטי אך מעדיפה לציין) מה גם שכיור מטבח מרוחק מדי..

אגב, יש לי חדר כביסה קטן מאד וכיורון, במרחק קטן מחדר הכביסה נמצא חדר אמבטיית ילדים (כך שהייתי יכולה להשתמש בו) . לא הייתי מוותרת על הכיורון הזה.. נוח להתעסק עם הכביסה שדורשת טיפול, בכיור ואז לזרוק ישר למכונה בלי להתרוצץ עם בגדים מטפטפים או גיגיות :)

כמובן שאם אין אפשרות להוסיף כיור אז אפשר להסתדר בלי אבל אם יש כדאי לשקול.

למעלה