תכנון ופיתוח

YONIT26

New member
תכנון ופיתוח

שלום רב, אני מרפאה בעיסוק, סיימתי לימודי לפני שלוש שנים והתנסתי בעבודה בתחומים שונים. בזמן האחרון התחלתי לחשוב על כיוונים להתפתחות מקצועית. מושך אותי לעסוק בתכנון ופיתוח (של משחקים, חוברות למידה, דפי עבודה וכו'....) ולא בטיפול עצמו. האם ניתן לעסוק בתחום זה בפועל? האם ידוע לכם/ן על חברות העוסקות בתחום זה? האם ידוע לכם/ן על קורסים/לימודים בנושא? אשמח לכל מידע או הפניה למקומות הנכונים...

כל החברות

ש"ממציאות" משחקים עוסקות בתכנון ופיתוח. לפעמים מדובר בייזם בעל רעיונות שפותח חברה סביב המוצרים שלו - כמו חיים שפיר שהמציא את "טאקי" האלמותי ובעקבותיו עוד כמה משחקי קלפים מוצלחים. דוגמה נוספת היא חברת CogniFit שפיתחה שתי תוכנות לאימון קוגניטיבי באמצעות מחשב - האחת לנהיגה והשנייה לשיפור יכולות קוג'. להם, עד כמה שידוע לי יש מרפאה בעיסוק בצוות. מכיוון אחר לגמרי יש אנשים שמגיעים לפיתוח משחקים דרך לימודי עיצוב המוצר. אם תעקבי בפורום, מידי פעם מגיעים לכאן סטודנטים המחפשים פרוייקט גמר. ויש עוד דוגמאות אני מניחה אני מניחה שהדרך להיכנס לעסקי המשחקים הוא להתחיל לפנות לחברות המייצרות אותם, או לפתח משהו משלך ולהתחיל לעניין אנשים.

פעם התעניינתי בזה וזה מאוד לא קל

כלומר, צריך שיהיה רעיון מבריק, קשרים, מרפקים וכל השאר. יש חברות משחקים שיש להם גוף של פיתוח, משו כמו 3-2 אנשים ויש כאלו שקונים דברים מוכנים, יש כאלו שרק קונים רעיונות ורק אם המשחק מוכר את מקבלת אחוזים, ובשורה התחתונה, נראה לי שאולי יש בארץ 10 אנשים שבאמת מצליחים לחיות מזה. הלוואי שתהיי אחת מהן

1ron

New member
משחקים

בתור מרפאה בעיסוק ומישהי שממציאה משחקים אז: בארץ מאוד קשה למכור רעיונות בעיקר בגלל רמת הפירגון הנמוכה של החברות המייצרות.חוץ מזה- חלק גדול מהחברות קונה מוצר מוכן מחברות זרות ומתרגם לעבריח.יש גם המון מיחזור של משחקים קיימים. אין קורסים בתחום הספציפי הזה. בתחום חוברות העבודה והלמידה-יש יותר סיכוי כי תמיד יצטרכו לתת את הדעת על העברית-ולכן תצטרכנה להיות חוברות ודפי עבודה שיתייחסו לעברית.(רכישה ,שימוש וכתיבה). אפשר להתפרנס מכך ואפילו בכבוד.

איך מתחילים

יש לי המון רעיונות למשחקים וחוברות, וגם כשרון בציור ועיצוב. מאיפה מתחילים? איך אני גואגת לכך שחברה שאני באה אליה, לא גונבת לי את הרעיון? היכן אני יכולה למצוא רשימה של חברות למשחקים דידקטיים?

למעלה