תכנון וארגון

yulilior

New member
תכנון וארגון

הילד בן 5 ועד עכשיו היו לנו איבחון של לקות שפתית אל עכשיו פתאום הודיעו לנו שבעצם לילד יש הפרעת קשב שפוגעת בתכנון השפה שלו. הוא באמת ילד מאוד מוסח (בלי היפרקטיביות) מין ילד אסטרונאוט כזה שבאמצע שהוא מספר משהו יכול לשמוע משאית זבל בחוץ ולשכוח לחלוטין על מה דיברנו ולעבור לדבר על המשאית זבל. מאוד קשה לו לספר לי מה הוא עושה בגן ולפעמם כשהוא כן מנסה להסביר לי משהו הוא יכול לספר סיפור מאמצע כך שמי שלא יודע על מה הוא מדבר פשוט לא יבין מה בדיוק הוא מספר. הוא כמובן גם קופץ מסיפור לסיפור בצורה אסוציוטיבית. יכול להתחיל דבר על סיפור שסיפרו להם בגן שהיה שם ארנב ואז פתאום הוא נזכר בתוכנית שראה בטלויזיה שגם שם היה ארנב וכך נמשכת השרשרת של אסוציאסיות עד שכבר אי אפשר לזכור על מה התחלנו לדבר. אנחנו בטיפול של קלינאית ומרפאה בעיסוק אבל אני לא כל כך רואה התקדמות. אני חוששת שזה יוצר בעיה חברתית בגן כי ילדים הרבה פעמים "מאבדים" אותו עם הקפיצות שלו מדבר לדבר.
איך אפשר לעזור לילד לארגן את המחשבות שלו?

האם טיפול תרופתי עלה על הפרק ?

ישנם מצבים שבהם יש המלצה להתחיל בטיפול התרופתי כבר מגיל 5, השאלה מה הוצע לכם ומה עמדתכם בנושא. מעבר לכך, השאלה שלך מאד מורכבת וכיוון שהבן שלך מטופל ואתם אמורים להיות מודרכים חשוב שתדברו עם המרפאה בעיסוק והקלינאית תקשורת. הן אמורות לעבוד איתו, יחד איתכם, על כל נושא התכנון וההתארגנות בתחומים שונים בחיים, כל אחת בתחום המקצועי שלה. כתבת שאת לא רואה כ"כ התקדמות: כמה זמן אתם בטיפול ? האם אתם מתרגלים בבית ? האם אתם נוכחים בטיפולים וממשיכים בבית ?
חשוב לשוחח עם המטפלות המקצועיות על תחושותיכם ולקבל מהן הדרכה ספציפית המותאמת לצרכיו.
יש דרכים רבות לעזור לילד לארגן את מחשבותיו ופעולותיו וחשוב להתאים אותן לילד, למשפחה וכמובן שהצוות החינוכי בגן יהיה שותף לתהליך הטיפולי ויקבל הדרכה.

למעלה