תכנון השלב הבא

el chameleon

New member
תכנון השלב הבא

או- הגיע הזמן לתכנן את כיוון הקפיצה הבא של הכדור.
שלום רב.
זקוק להתייעצות או לתבונה של אנשים מהתחום.
אני בעל תואר ראשון בהנדסה כימית ותואר שני של ניהול טכנולוגי.
עוסק כיום בתחום איכות הסביבה בחברת תרופות גדולה סה"כ הכל מרוצה, מתקדם בתחום, שכר מצוין וקיים שילוב טוב של משפחה ועבודה.
אני מסתכל על התפתחות העולם ומעוניין להתחיל לשלב תחומים טכנולוגים בארסנל הכלים שלרשותי, כאשר קיימות שתי מטרות עיקריות:
1- להסית את התעסוקה שלי גם לעולם טכנולוגי, קרי הייטק, נגיעה לתוכנות, להתחיל התממשק עם עולם המחשבים וכד'.
2- לרכוש ידע, ניסיון ויכולת בראיה עתידית לאפיק הכנסה נוסף, גם במקביל לתעסוקה היומיומית.
לראייתי העולם הטכנולוגי הוא כמו ים של הזדמנויות ואפשרויות ואני אובד עצות בתוך כל התחום בסימון המטרה הבאה שלי. חשבתי על ניתוח נתונים ומערכות מידע,חשבתי על תכנות, פייתון, .NET וכד'
אני בעל יכולת למידה עצמית גבוה וצפיתי בהמון הרצאות בתחומים שציינתי אך זה קצת ספורדי מידי,
לכן אני צריך עצה חכמה, מעין מגדלור מסוים שיוכל להראות לי היכן לסמן את המטרה,
אילו שאלות אני צריך לשאול את עצמי כדי להתמקד?
היכן אני יכול למנף את הניסיון שצברתי במעבר לעולם הטכנולוגי?
אילו תחומים רכים או אפליקטיביים קיימים בעולמות התוכן השונים?
מהי האסטרטגיה הנכונה בשבילי על מנת להתחיל להתמצא , תואר במחשבים אני לא אעשה, מה כדאי לי להתחיל ללמוד כדי שיתן לי את הבסיס הנדרש?
הצעה לתוכנית פעולה A-Z לבניית היסודות והתפתחות בתהליך.

מידע יבש נוסף- אני בן 40 (לא שזה פרמטר כלשהוא מבחינת, אלא אם יאמר לי אחרת) סטטוס- נשוי פלוס 2 , שזה שיקול, האידיאל זה לפתח פלטפורה של הכנסה נוספת מהבית, השקעה בשעות הערב, כדי לכסות על הפער בשכר במידה ואכן אבצע הסבה מקצועית ,
תודה רבה לכל העונים, אני אשמח לשמוע כל דעה , תובנה, הגיג, או טיפ של אלופים.

user32

Well-known member
מנהל
ברור לאן אתה שואף

תכנות זה מקצוע כמו שכימיה זה מקצוע. נגיד שהיה בא לך מתכנת ואומר שהוא רוצה להרחיב את היכולות המקצועיות שלו לכיוון הכימיה, מה היית ממליץ לו?
מה שאני אומר זה שאתה יכול לקחת קורס, או ללמוד כתחביב אבל כדי להפוך לאיש מקצוע ולרמה מספקת כדי לעבוד בכתיבת קוד נדרש הרבה מאוד שעות (שאגב, אף קורס בשוק לא מכסה את הנדרש). אז אם אתה רוצה לתכנת קצת כתחביב או לרכוש קצת יכולות - קח כל קורס און ליין בסיסי באחת השפות שהזכרת ותהנה.
אם אתה רוצה לעבוד בתפקיד תכנות תצטרך לעשות את כל הדרך ובמצבך הנוכחי זה ממש לא קל וגם לא רואה סיבה למה שתרצה לעשות זאת.

אני מכיר מתכנתים עם תואר בכימיה/ביולוגיה שעובדים בחברות שמשלבות בדרך כלל חברות רפואיות וכו' אבל הם רכשו את התכנות שלהם בדרך המסורתית: תואר במדמ"ח, שירות צבאי כמתכנתים, או שבתחילת דרכם עשו הסבה לתוכנה והמשיכו בזה כל הקריירה.

el chameleon

New member
מה שאני מבין ידבריך

וברפרוף על סילבוס מדעי המחשב.
כדאי לי להתחיל בתכנות c, למידת ארכיטקטורת מחשב וכו'?
מתמטיקה, סטטיסטיקה למדתי בתארים שלי, אולי לא ברמה מכוונת למדעי המחשב אבל הידע קיים.
ההשואה לכימיה לא כל כך נכונה בהנחה שהשוק מוצף בקורסים לנושאים שונים במקצועות ההיטק. הרי האקדמיה מלמדת אותך מאוד בסיסי יחסית למה שאתה עוסק בו במקצוע, היא פשוט לא מצליחה להדביק את הפער.
אני לא רוצה לקחת את הדיון לשם.
אלא, לאילו צעדים כדאי לי להתמקד עכשיו כדי להתחיל לנוע לכיוון. בשלב הראשון, אני מבין שלא אהיה ברמה של מישהו שסיים מדעי המחשב. אולי אם אני אגלה שתחום מסוים מדליק אותי.
מה דעתך?

user32

Well-known member
מנהל
דעתי שקודם תאמר לנו מה כוונתך

אתה מעוניין למצוא עבודה כמתכנת?

el chameleon

New member
זליגה לעולם ההיטק

באופן יותר ממוקד, מבלי להתחיל קריירה מאפס או ביטול הניסיון והידע שצברתי.
תחום שאוכל לשלב בין הדברים, איזה תחומים כדאי לי ללמוד, מערכות מידע? תכנות? בניית אתרים? שיווק?
לא מכיר מספיק את התחומים בעולם הזה כדי שאוכל להתמקד.. אני מחפש תובנה מהידע של בעלי ניסיון בעולם הטכנולוגי

el chameleon

New member
לא מתעקש על תעשיה.

מחפש תחום אני כבר אדע כיצד ליישם אותו,
מהעולם שלי הבחנתי שאני יותר חשוף לניהול מידע וידע, אני רוצה לדעת כיצד לפתח את זה, ללמוד תכנות? אם כן, איזו שפה? האם יש לזה ממשקים נוספים, sql? להתמקד בויזואליזציה?
Bi?
זה מה שאני נחשפתי אליו בהסתכלות על עולם התוכן שלי,
אך היריעה עוד רחבה. וזה מה שאשמח לקבל מהידע של קוראים כאן..
אוטומציה, ניהול תהליכים באיזו שפה זה,צריך ללמוד תכנות? מה לומדים בשביל זה, מה הבסיס של זהוכו'

יבגניי34

New member
תוכנה זה עולם רחב מאד. אולי יותר מכימיה.

מקביל לרפואה למשל. מה היית מייעץ לכימאי שרוצה ״לזלוג לעולם הרפואה״ ?

el chameleon

New member
להלן תשובתי

אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שאתה לא ישר קופץ להיות רופא מנתח,
אם אתה מעוניין לעבוד בחלק ההנדסי אז אפשר להיות טכנאי ציוד רפואי, מפעיל ציוד רנטגן -שזה מאוד מבוקש עכשיו.
יש את החלק של מגע יותר עם אנשים, אז מפענח בדיקות רפואיות, מזכירה רפואית, יכול להתאים לך, נדרש קורס .
כל מעבדה ביולוגית או כימית תשמח לקבל אותך לביצוע אנליזות. ואפילו לניתוח נתוני תוצאות וסטטיסטיקה.
בעולם ההנדסי תוכל גם להשתלב בתשתיות מבנים וציוד רפואי, אויר דחוס, חמצן, צ'ילרים, בטיחות אש (תחום מבוקש)
עם הידע הכימי שלך אפשר להתשלב גם בבדיקות ולידציה לבניית תהליכי ניקיון,
אתה יכול להיות תועמלן לציוד רפואי , או לחילופין תועמלן לציוד ניקיון.
קורס פרמדיקים יכול לחשוף אותך לעולם הרפואי בטיפול באנשים ,
בתחום ההתנדבותי תוכל להיות נהג אמבולנס או חובש במד"א
תגיד לי מה נשמע לך מעניין ונחשוב איך לפתח את זה.
&nbsp
חשבתי על משהו כזה רק כדי למקם אותי..בעולם המחשבים,
תוכל לתרום מהידע שלך?
&nbsp

Lhuna1

New member
גם אחרי 30 שנה של נסיון וקורסים בכל מקצועות המשנה שכתבת

אתה לא תהפוך להיות רופא מנתח, בלי לעשות תואר מלא ברפואה. אז המשפט הראשון קצת מצחיק.
&nbsp
אי אפשר לעזור לך להתמקד, אתה זה שצריך להתמקד על מה אתה רוצה. אף אחד אחר לא יודע מה מתאים לך. אחרי שתתמקד, יתכן שאפשר יהיה לייעץ לך איך להגיע לשם ואם יש טעם.
&nbsp
השאלות כמו ששאלת לא עושות הגיון.
"חשוף לניהול מידע וידע - כיצד לפתח את זה"? - מה?
"להתמקד בויזואליזציה?" - מה זה בכלל אומר? אין לזה משמעות.
BI? טוב תודה ומה שלומך?
האם ללמוד שיווק? אם אתה רוצה לעסוק בשיווק.
האם ללמוד בניית אתרים? אם אתה רוצה לבנות אתרים.
בשום מקצוע אי אפשר להבטיח לך שתמצא עבודה בלי תואר ו/או נסיון, אבל ללמוד ולנסות אתה יכול אם בא לך. (זה בכל זאת לא כמו רופא מנתח שהתואר הוא דרישה בחוק, אם זה מעודד אותך וכן בהחלט יש דברים שניתן לעשות בלי תואר).
&nbsp
אני חושבת שרוב או חלק מהמגיבים פה ניסו לרמוז לך שרוצה לזלוג להיי טק נשמע לרובנו כמו "שמעתי שהיי טק זה מגניב ועם משכורות גבוהות אז אני גם רוצה"
שיש בזה משהו שקצת מעצבן לפעמים בשביל אנשים שהגיעו לזה מתוך passion אמיתי.
אבל זכותך, ומה שאני מייעצת לך להתחיל ממנו זה שאלות הגיוניות, כמו:
איזה מקצועות יש בהיי טק שניתן להכנס אליהם בלי תואר ונסיון, ומה באמת עושים בכל אחד מהם.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

el chameleon

New member
מדהים

כל המלל הזה ועדיין לא קיבלתי אפילו תובנה אחת.
קצת קשה לנהל שיחה כאשר לא מקשיבים באמת וישר רצים להגיב. מה גם שאני מרגיש שאני דורך פה על עצבים חשופים בצורת "הנה עוד אחד שחושב שהחיים שלנו קלים ולא נדרשת השקעה ועבודה קשים"
ראשית - מי האנשים שעונים, לא יודע במה אתם עוסקים, מאיזה תחום אתם, ומה בכלל יש לכם להציע מלבד לנסות להטיף שמה שאני עושה לא נכון...
שנית- תתקנו אותי אם אני טועה , אבל אני חושב שלא נולדתם מתכנתים, הייטקיסטים או מה שלא יהיה,.. גם אתם עשיתם כברת דרך. ולא הצלחתם לתרום ולו אפילו חוכמה אחת מהניסיון שלכם, שזו בעצם מטרת הפורום?
אני לא מאמין שעובדי הייטק בעלי ראיה צרה של ' או שאתה מתכנת פול פאוור או שאתה עובד עם פטיש ביד.. נכון? התחום הוא רב גוני, אנשים עוסקים במגוון תחומים, עשו הסבות עם או בלי תואר, "התגלגלו" לתחום וכו, פניתי לקבלת מידע בנוגע לעולמות התוכן שקיימים,,
הבאתי לפתחכם את השאלות שלי ולצערי הרגשתי שני פוגע בנקודות רגישות אצל אנשים וקיבלתי תשובות ללא כל ניסיון להוביל ולכוון באמת אלא למטרת התפלמסות גרידא.
&nbsp
בכל אופן- תודה רבה על הניסיון לעזור לסייע,
אם אין ברשותכם מידע קונקרטי, ענייני, מכוון , מעשיר אין צורך להגיב.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

jellymean

New member
מה אתה רוצה להיות....

יותר "מנהל"? (ניהול פרוייקטים, יזמות, ניהול צוותים וכדומה)
או יותר "מהנדס"? (במקרה שלך הנדסה כימית)

jellymean

New member
מה למדת "בתואר שני בניהול טכנולוגי"?

מה שלמדת בתואר זה הבסיס שלך. אלה הכישורים והידע שלך.
ניהול משימות?
ניהול אנשים?
מחקר? פיתוח?
פיתוח מוצר?
ניהול תקציבים?
שיווק?

מה מעניין אותך בניהול? מה החוזקות שלך בניהול?

el chameleon

New member
נגענו בהכל

אני יכול להגיד, שיש לי גישה טובה לאנשים, יודע לרתום ולכוון בפתרון בעיות גם בנושאים שאני לא מתמקצע בהם.
מזהה חוזקות וחולשות ויודע למנף אותם
ניהול פרויקטים והקמת תהליכים, אך לא יצא לי לנהל פרויקטים מאוד מורכבים וגדולים.
אני פחות חושב שהתואר נותן לך משהו, אלא הניסיון בשטח, ההתמקצעות וסוג החומר האנושי ממנו אתה בנוי.
סיימו איתי אנשים בהצלחה יתרה שלא עבדו רגע בתעשיה.
&nbsp

למעלה