תכנון בית

מלי.

New member
תכנון בית

אביבה שלום, אני חוזרת מידי פעם עם שאלות שונות.... בפעם האחרונה שאלתי על מגרש שרצינו לקנות. לבסוף קנינו אותו וכעת אנו רוצים לתכנן את הבית עם אדריכלית. רציתי לשאול(לפני שאנו נפגשים איתה) האם יש דברים שצריך לשים אליהם לב ? כגון מיקום החדרים השונים בבית (חדרי שינה, סלון מטבח וכ"ו..) תכנון מיקום המרתף שאמור לשמש יום אחד למשרד כיוונים של חלונות, דלתות ועוד אני חייבת לציין שקניתי ספר פנג שוואי כדי לקבל מושג כללי אך השאלה האם ישנם כיוונים "אוניברסלים" שבהם כדאי למקם כל פונקציה בבית? או שלאנשים שונים מתאימים כיוונים שונים? האם ישנן פונקציות מסויימות בבית ש"אסור" למקם אותם בכיוון מסוים? שאלות רבות... אשמח לקבל את ההשקפות השונות של אנשי הפורום יום נהדר מלי

בוקר טוב מלי ../images/Emo42.gif ../images/Emo39.gif ../images/Emo42.gif

קודם כל מברוכ על קניית המגרש ובהצלחה בהקמת הבית. קראתי את שכתבת ומה שאני הייתי מציעה לך זה לקחת אדריכל/ית שמשלבים בעבודתם גם את עקרונות הפנג שואי וגם מיישמים אותם. או אולי במקביל לשתף אדריכל/ית עם יועץ לפנג שואי. לדעתי (וכמובן שזו דעתי בלבד) אם כבר מחליטים ללכת על הפנג שואי לעשות את זה יסודי ומהתחלה ולא לעשות למשל את מה שאני עשיתי כשרכשתי את הדירה שלי - כן חשבתי על להביא מומחה לפנג שואי שיבוא וייעץ לפני שאני עושה דברים בדירה אבל לא יישמתי את זה אלא רק לאחר 8 חודשים שאני בדירה (ואז הייתי צריכה לשנות דברים ...). בכל מקרה - בהצלחה רבה !

Ruby Tuesday

New member
עניין מאד אישי

מלי יקרה, בגדול, קיימים כיוונים שמתאימים לפונקציות סויימות, אבל זה מאד מאד כללי ולאו דווקא יתאים לכם. מסכימה עם הג'ינג'ית-דברי עם אדריכל שמבין או שמתיעץ עם מומחה-לא אחד שקרא ספר וזהו. בכל זאת מספר עצות: * השתדלו לבנות חדרים מרובעים או מלבניים ולא עם פינות (מה שמכונה - "חץ מורעל") * השתדלו שחזית הבית תתאים לתוואי השטח. נסי לדמיין את הבית יושב בתוך כורסא ענקית ומגוננת: כלומר - חזית פתוחה ומזמינה (לא עצים גבוהים שחוסמים אנרגיה, ולא כביש שמוביל ישירות אל הבית. עורף הבית,כמו גב כורסא, מומלץ שיהיה גבוה ותומך (שיהיו שם עצים או בניינים גבוהים יותר או גדר שתבנו). בצדדים (משענות) גם מומלץ איזשהי הגנה, אם כי נמוך מעורף הבית. * כדאי לבנות בית שיהיה כמה שיותר מרובע - כלומר ללא חלקים חסרים. מקווה שעזרתי, רובי

היי מלי

לא הייתי שמה משרד במרתף...אם רוצים שהוא ישגשג... חדרי שירותים -שיהיו בגודל מצומצם, שלא יהיו במרכז הבית, אלה במיקום מרוחק מהכניסה אם יש כמה קומות אז זה נכון לכל קומה למצא איזון בין גודל הבית וגודל/כמות החלונות דלתות רחבות ולא דלתות הזזה תאורה על הקירות לא פלורסנטית לא לתכנן יותר מדי ארונות ומקומות אחסון לא לתכנן חדר ילדים בממ"ד להשתדל כמה שפחות "הנמכות" תקרה לצרכי מזגן/שואב מרכזי וכמה שפחות שיפועים ושינויים בקירות החדרים יש כיוונים אוניברסליים ויש גם כאלה שהם אישיים כמו שאמרו כאן, אם את כבר עושה את זה, אז הזמיני ייעוץ פאנג שואי כבר מההתחלה, העצות האלה כלליות לגמרי, ונתוני שטח שרואים אותם בעיניים, הם היעוץ הטוב ביותר... ב ה צ ל ח ה ! ! !

מלי.

New member
תודה

שלום לכולם, תודה רבה על התשובות שנתתן, כפי שתארתי לעצמי ישנם דברים כללים וישנם דברים המתאימים לאנשים באופן אישי. אני חייבת לציין שבתחילה חיפשתי אדריכל/ית שיש להם ידע בפנג שוואי אולם מצאתי שתיים שרצו מחיר יחסית גבוה לאדריכלים אחרים וטובים שפגשנו כמו כן, לצערי הרב בן זוגי לא מחובר לתחום של הפנג שוואי ולנושאים אחרי הקרובים לתחום אלטרנטיבי זה, מה שיקשה עלי להביא בצורה ישירה יועץ/ת בתחום. כיוון שדבר זה נתפס בעיניו כחסר ערך. אשמח אם יש לכן רעיונות והמלצות נוספים תודה ויום נפלא מלי

DOLPHINREEF

New member
עד כמה שאני יודעת רוב האדריכלים

כן מוצאים את הקשר בין אדריכלות ופנג שואי...הרי יש המון דברים בפנג שואי שהם כמעט ברורים מעליהם... לדוגמא... גם הבעלול שלי בהתחלה היה די ספקן בקשר לפנג שואי, אבל תאמיני לי שזה עשה לנו רק טוב... (ואנחנו רק בתחילת הדרך.... בשינוי של הדירה לפי הפנג שואי), בואי אתן לך דוגמא... אני תמיד עושה בלגאן...מסדרת שעות ואח"כ תוך 10 דקות כאילו הבית הופך למה שהיה מקודם... הפנג שואי די יישר אותי בנושא לגבי קירות... שלא אהבתי בבית , שיפועים, קיבלתי המון עצות של פ"ש, ניקיון, אפילו טיפים לצבעים של השרותים קיבלתי מאביבה היקרה... ואני ייבת להגיד לך שזה עושה טוב וגם לא מזיק, והבעל די מבסוט מהמצב... הוא אמר לי השבוע בשביל זה שילמתי כל כך הרבה כסף ליועצת כשיכולתי להגיד לך לבד שכיף שהבית מסודר... או שהכנסתי עוד צבעים לבית אז זה גם עשה לו טוב... אני בטוחה, אני מרגישה גם אם הוא לא אומר (קיצור של פנג שואי) ארונות איחסון.... התקנתי המון... כי הייתי אוגי (מהמילה אוגרת..) ועכשיו זרקתי הכל ונשאר לי מלא מקום... וההרגשה נפלאה לגבי חלונות, ספות, מטבח (אפילו תיכנון של מטבח), בספר הכי פשוט שך פ"ש יש אלמנטים שכדאי לעשות כמו מיקום הכיור , ומיקום כיריים...וכו' אם בחרת אדריכל כלשהו, תבקשי ממנו לקרוא קצת רקע של הפ"ש לגבי כיוונים של הבית , זוגיות, פרנסה וכו'....זה לא ממש קשה זה דווקא קל במיוחד עם הבית עוד לא בנוי... אז אפילו הוא יכול לקבל רעיונות... אולי תחשבי כבר בגינה להכין מערכת של מזרקה קטנה... או מיקום של חלונות ברחבי הבית..., בקיצור תחשבי עוד קצת על בחירת האדריכל... עשי מה שליבך אומר לך וחוץ מזה, את יודעת שבתורתינו אנת עיקר הבית (מכאן המילה עקרת בית...), אז זאת הממלכה שלנו.... אז אל תתפשרי כי לדעתי זה ביתך לעוד הרבה שנים... קדימה לעבודה... ותעדכני אותנו על התקדמות...
מלי, כתבתי את דעתי למרות שאני רק בחודשים האחרונים התחלתי להיכנס לפ"ש, ואני כל כך שמחה שיש את הפורום הזה (אביבה
מלאה הערכה וכמובן
חזק, על החיזוקים שלך מאחורי הקלעים....), וזה נותן המון כח לעשות את הדברים נכון והכי חשוב להרגשי אותם... שוב המון הצלחה...

מלי.

New member
Dolfinreef ....

אני יודעת שדרך ארוכה לפנינו זה ממש ליצור משהו מן המחשבה עד למעשה. לבנות בית. לתכנן אותו לחשוב על הפונקציות הרצויות אפילו לנסות ולדמיין איפה כל דבר יהיה ומה רוצים שיהיה. אני אישית נוגעת בנושאים שונים שקשורים לתחום האלטרנטיבי כמו יוגה, ורייקי. כך שאני מנסה לא פעם בעזרת מדיטציה לנסות "ולחוש" את הבית אליו אנו שואפים. (ולפעמים אפילו קצת מצליחה) אנחנו התחלנו לעבוד עם אדריכלית שנראתה לי הכי מתאימה (גם לפי האינטואיציה) ואני אשמח לשתף ולחלוק אתכן את התהליך שנעבור...(מבטיחה שאשתדל להיות מעניינת..) לילה טוב מלי

לבנות בית...

זה לעשות לעצמכם מקום בחיים... התנסות מיוחדת במינה... מאחלת לכם הרבה שמחה בדרך... נשמח לכל שיתוף יום נעים

למעלה