תכלס תכלס...

תכלס תכלס...

אין על השירי שבת! אני יושב מול המחשב בליל שבת, ושר לעצמי שירי שבת... תענוג~ מסכימים איתי?

אני אישית לא אוהב שירי שבת...

אבל מילדות לא אהבתי... יש שירים אחרים שאהבתי בילדות וגם היום אני אוהב... בא נגדיר את מה שאמרת... אין כמו השירים שהתחברנו אליהם בילדות...

תזכורת דחופה - פרשת פרה

כמובא בשו"ע, יש אומרים שקריאת פרשת פרה מדאורייתא. לתשומת לב... המעוררים.

"האדום הוא צבע היצר, המיניות

הכוח, אבל הוא גם הצבע של חוסר הנחת, של החרדה, של הדם, של המוות. אנו מוצאים את הצבע האדום בפעם הראשונה בתורה בהקשר של הרצח הראשון: קול דמי אחיך צועקים אלי מן האדמה... הדם האדום של האדם, שנשפך על האדמה, צועק. זהו מצב הדורש היטהרות". * "עניין פרה אדומה נידון הרבה מאד על דרך הפשט, הדרש, הרמז והסוד... ועומדים על כך, שפרה אדומה היא מאותן מיצוות שטעמן איננו ברור, ואף לא מובן מבחינת ניתוח רציונלי של המיצווה". במצב בו ההיגיון איננו גורם משפיע, שולטת המאגיה, ולמאגיה, כידוע, אין גבולות, וכל המרבה בדמיון הרי זה משובח. לא נותר, אפוא, לפרשני המקרא, קדומים כמאוחרים, אלא לחפש ולמצוא למנהגים משמעויות ופרשנויות ומדרשים מיסטיים ככל העולה על רוחם..." על פרשת פרה אדומה-חופש

יפה

עוד משהו בהקשר . היצר הוא שוכן בדם, גם . אולי זה קשור שהאדום מסמל תיצר , המיניות הכעס רצח

אהרון 101

New member
ולפרה חומה ?

גם הפרה שיוצא ממנה חלב לבן אינה לבנה,כך שאין מקום לדיון. לא הבנתי אם התכונת בשאלתך,לצחוק על התורה,או סתם להתבדח,אני מקווה שהאמת כמו האפשרות השניה,אבל אם האמת כמו האפשרות הראשונה,רציתי רק לומר,שמציאות פרה אדומה אינה קשורה לתורה,אלא זוהי עובדה קיימת,כך שאין כאן שום מקום לצחוק.

sec op

New member
זה היה אמור להיות בדיחה רמז...

כנראה שלא מוצלח.

יפה לך!

שואבת מידע מאתר חופש. חשבתי שרק אני כזה האבל (אני מקווה שכך כותבים את זה, ושלא יקומו מרבצם עדת שומרי שפת הקודש).

אהבל. (לא אתה..)

כמאמר רבנו הרבעובדיה: וילכו אחרי ההבל ויהבלו - נהיו אהבלים.

לחוד

New member
../images/Emo207.gif פרשת השבוע

בקריאת התורה (פרשת כי-תשא) שמעתי, שכאשר משה ירד מהר סיני אהרן וכל בית ישראל יראו מגשת אליו. לפי סיפור התורה הם פחדו להתקרב אליו בגלל קרני האור שצמחו לו בשמים, אבל לדעתי הם ראו למול עיניהם אדם שאיבד בסביבות 25 ק"ג ממשקלו בתוך 40 יום. באמת מראה מפחיד.

למעלה