תככנון קרירה לקוי

dooklove

New member
תככנון קרירה לקוי

מפני שלא סימתי תיכון כול כך רציתי להמשיך ללמוד להוכיך לעצמי שאני מסוגל. השלמתי בגרויות ולמדתי הנדסאי תעשיה וניהול והשלמתי לתואר ראשון בכלכלה וניהול. לאחר שסימתי את התואר הבנתי שלמדתי תחום לא כולכך פרקטי אלה תחום שעניין אותי ושהיה לי קל ונוח ללמוד אותו. (אגב את הלימודים עברתי בציונים טובים מאוד). היום בגיל 30 אני עובד בעבודה שלא דורשת תואר ואני מרגיש תקוע במקום (אני שנה אחרי סיום הלימודים). מאוד נהנתי בתקופת הלימודים ואני מעוניין להמשיך ללמוד. הבעיה שלי היא שאני לא יודע איך לתכנן את המשך הלימודים כך שיתאימו לי וקשה לי להגדיר מה כן מתאים לי. השמך לתגובות

תכנון

קשה לקרא לתחומים שלמדת לא פרקטיים. הן הנדסאות תעשיה וניהול, הן כלכלה וניהול הם תחומים המובילים לעיסוקים מגוונים בהם נדרשת השכלה בתחום. נראה שהבעיה היא יותר בעיתוי. אני מניח שסיימת את לימודיך, והתחלת לחפש עבודה לפני שנה כאשר המיתון הקשה מאד על מציאת עבודה. אתה מציין גם שמצאת ענין בלימודים כך שנראה שגם עבודות בתחום הכלכלי-ניהולי היו מעוררות בך ענין. הבעיה נראית ממוקדת בעיסוק הנוכחי שלך שאני מבין שאינו קשור ללימודיך ואף אינו דורש השכלה אקדמית כלל. נראה לי שישנם שני דברים שניתן לעשות: 1. במקביל לעיסוקך הנוכחי להמשיך ולחפש משרה הולמת יותר את השכלתך וכישוריך. 2. כיון שאתה מעריך שאינך יודע לתכנן את המשך הלימודים לפנות ליעוץ בבחירת מקצוע. תואר שני במינהל עסקים אמנם נראית כאפשרות "טבעית" אבל כדאי לשקול פניה ליעוץ כדי לבדוק את כל האפשרויות.

למעלה