אני יכול
* כח - באנגלית STRENGTH - מודד כמה הדמות שלך חזקה, מסת השרירים שלה וכו'. * זריזות - באנגלית DEXTERITY, שהיא למעשה גם AGILITY, כמה הדמות שלך מהירה, גמישה, איך היא מגיבה למצבים שונים, רפלקסים וכו'. * כושר - או חוסן (בתירגום העברי החדש) - שמודד את הבריאות היחסית של הדמות שלך ומשפיע על כמות נקודות הפגיעה שלך. * תבונה - יכולת הלימוד של הדמות שלך (אינטליגנציה) * חכמה - או פקחות (בתירגום העברי החדש) - יכולת הסקת המסקנות של הדמות שלך. * כריזמה - הקסם האישי של הדמות שלך. זה לא מסורבל מ3 עד 18. האמת? אני התרגלתי והתחלתי גם לדרג סרטים בסולם 18.
ואני אתן כדוגמא את דומיניק שלי: לדומיניק יש: כח 9 זריזות 16 כושר 8 תבונה 10 חוכמה 14 כריזמה 16. פירוט במילים: דומיניק חלשה מהאדם הממוצע, עם כוח 8. בילדותה, כבת למשפחה עשירה בעיר וילינדורף היא קיבלה שעורי ריקוד (בלט), מה שעשה ממנה גמישה מאוד. היא ניחנה ברפלקסים מצויינים ועל כך זריזות 16. לעומת זאת, היא טיפה פחות חסונה מהאדם הממוצע, ויש לה קוצר נשימה קל (שמסביר את הכושר 8). יכולת הלמידה שלה היא כמו של האדם הממוצע (תבונה 10), אבל יש בה יכולת מהירה לנתח את המצב, להסיק מסקנות ולקבל החלטות (חוכמה 14). כמו כן, היא תמיד ידעה לסובב אנשים, ויש לה פשוט את הפנים האלה שגורמות לאחרים פשוט לטבוע לה בעיניים ולחכות למה שיש לה לומר (שלעיתים זה אף דברי חוכמה) - (כריזמה 16) בזמן האחרון, היא התאמנה עם צבא העיר מאלן, ונכנסה לשגרת אימונים צבאית, שבמהלכה עבדה על הפיתוח הגופני שלה, ושיפרה נקודה בכוח מ8 ל9 (תוספת הנקודה של דרגה 4) בכל מקרה, זה הולך ככה: 3 - הדירוג הכי נמוך האפשרי לאדם. 4-5 6-7 8-9 מעט מתחת לממוצע 10-11 אדם הממוצע 12-13 מעל הממוצע 14-15 הרבה מעל הממוצע. 16-17 כמעט הכי חזק לאדם הרגיל. 18 התוצאה הכי גבוה שאדם רגיל יכול להתחיל איתה.