תכולה בהצהרת הון

דןדן4

New member
תכולה בהצהרת הון

בהגשת הצהרת הון יש לדווח על תכולת בית מעל סכום מסוים לפריט, האם יש לצרף רשימה להצהרת הון? לגבי ני"ע ניתן לדווח לפי שווי או עלות האם יש לכך השפעה או כדאיות לדיווח כך או כך?

mmliat

New member
הצהרת הון

1. אני לא הייתי מעבירה למ"ה את הפירוט של תכולת הבית אלא רק מציינת מה הסכופ בהצהרת הון, ואם יבקשו בדיון אז אני אעביר להם את הערכת השמאי לגבי תכות הבית. 2.בהצהרת הון הכל נרשם לפי עלות ולא לפי שווי שוק , המשמעות : כמה כסף יצא מכיסך לעומת כמה כסף נכנס-הכל לפי עלות .

דןדן4

New member
MMLIAT

תקראי סעיף ג' בטופס הצהרת הון -השקעות בניירות ערך ומטבע חוץ. "הנך רשאי לרשום את כל השקעותיך על-פי ערך שוק או עלות בחר באחת האפשרויות בלבד"!!! לא תואם את תשובתך!!!

תמירי

New member
הצהרת הון

תכול הבית:רק לפי עלות(לנסות לשחזר סכומי עלות) פוליסת ביטוח היא בדרך כלל בערך כינון כך שלא תמיד זה רלונטי. לפליסה ולהערכת השמאי יש יתרון בכך שזה כמו רשימת מלאי. צריך לצרף למס הכנסה רשימה מודפסת. ניירות ערך: יש שתי אופציות האחת לפי עלות והשניה לפי שווי ליום הצהרת ההון.תראה מה נוח לך יותר. אם זו גם הצהרת הון ראשונה אני מציע לך להתיעץ ברו"ח או יועץ מס. אם זו כבר שניה וכ"ו לדעתי אתה חייב עזרה מקצועית.

mmliat

New member
לתמירי

תודה על התשובה , יש לי שאלה נוספת : באמת לא שמתי לב שלגבי ניירות ערך אפשר לבחור להציג לפי שווי או עלות ,(קראתי בטופס של ההצהרת הון ונוכחתי לדעת שכך באמת אפשר לעשות) אבל בכל זאת זה לא מסתדר לי מבחינה הגיונית , עד היום הבנתי את ההיגיון בה"ה : שה"ה בודקת כמה כסף יצא מהכיס וכמה נכנס-לכן הכל לפי עלות ? אז מדוע לדעתך מתיחסים שונה לניירות ערך ?

למעלה