תך ל-self binding : מה דעתכן?

תך ל-self binding : מה דעתכן?

אני תיכף מגיעה לשלב הביינדינג של שמיכת שדה הפרחים שלי
ומתלבטת לגבי אופן התפירה של ה-self binding. אני תופרת ביד ולא רוצה לגשת למכונה - האם כדאי להשתמש בתך נסתר (בחיים לא אגיע לסוף
שונאת תך נסתר וגם לא יוצא לי כ"כ נסתר), בתך רגיל (לא מספיק חזק אולי) או בתך מכונה ביד (דווקא קל לי ויוצא מדויק, הבעיה שאז בצד השני, כלומר באחורי השמיכה התך לא יוצא יפה. בטח אם אשתמש, כמו שתכננתי, בחוט בצבע שונה, שאז זה יהיה בכלל קטסטרופה). מה דעתכן?

chayahd99

New member
מה זה תך מכונה ביד../images/Emo35.gif

פעם ראשונה שאני שומעת את המושג הזה.

תך מכונה ביד נראה---------------

נכנסים לנקודת התחלה לוקחים רוורס את החוט בגודל התך 3/4 מ"מומתקדמים מצד שמאל של הבד רוחב 3 מ"מ יוצאים ולוקחים שוב רוורס לנקודת התחלה .

נ אוה

New member
את צודקת, תך מכונה מאחור נראה מאד לא יפה

למה לא לעשות תפר רץ running stitch כשעושים אותו די צפוף הוא נראה יפה והוא גם התפר הכי פשוט שיש.

נ אוה

New member
לי אין הרבה נסיון, אך לפי מה שאני יודעת

כל המתפרות ביד משתמשות בתך הזה. אבל אולי חכי עוד קצת עד שבעלות הנסיון יענו לך

אולי לא הבנתי נכון

אבל אם כן אז תך ניסתר הוא מאד פשוט אם בין כה את תופרת הכל ביד מה שצריך לעשות כדי שתך ניסתר יהיה באמת ניסתר זה לא להגיע לטופ אלא שהמחט תיכנס עד המילוי את תופרת את הביידינג מצד הטופ בתך מכונה (גם המורה שלי למלאכה קראה לזה כך) מקפלת אתו ותופרת בתך ניסתר מהצד השני כלומר אל הבד האחורי ואז את צריכה להרגיש כשאת תופרת שהמחט לא מגיעה אל הטופ ההסבר קצת מסורבל אני יודעת ומתנצלת זה מסוג הדברים שהכי קל להראות וקשה לנסח

תודה, אבל זה לא ביינדינג עם סרט נפרד

אלא self binding - יש לי עודפי בד מהצד האחורי, ואני מקפלת אותם כלפי הטופ , לכן צריך לעבור בתפירה רק פעם אחת שתהיה תקפה לשני הצדדים... אבל אולי באמת אנסה פשוט בתך רגיל "רץ" ואקפיד שהתפרים יהיו צפופים מאוד.

BINDING ללא תפירת מכונה

לעצלניות בינינו - אם זו תמונת קיר, ולא שמיכה שתצטרך לעבור כביסות יש כמה אפשרויות קלות - אפשר להדביק את הביינדינג בסרט פליזלין דביק ברוחב רבע אינצ' . חוסך תפירה וגמור יפה. מגהצים את הביינדינג כמו סרט אלכסון, מדביקים סרט דביק בצד הקידמי ובצד האחורי - וPRESTO. אפשרות נוספת ל"סגירה" של תמונות קיר - וכאן ממש מתאימים סכיני החיתוך המשוננים, או הגליים (שחותכים כמו מספרי זיגזג או בגלים - זה של OLFA ויש להשיג גם בארץ - בטח בפיסות או במרכז הקווילט - מכינים BINDING מבד שהדבקנו עליו פליזלין דו צדדי. צד אחד יהיה חתוך ישר (לצד האחורי) וצד שני יהיה חתוך בצורה מעניינת - זיגזג או גלים. מגהצים את הביינדינג , כאשר הנייר עדיין מחובר אליו - לכל האורך, כך שייווצר לנו כבר קפל , מורידים את הנייר, ומגהצים את הביינדינג משני צידי העבודה. סגרנו את העבודה באופן אלגנטי וסופר מהיר. אבל - למען השם - למה את לא רוצה להשתמש במכונת תפירה? זה ממש יפה, חזק - למקרה של שמיכה שייכבסו אותה, ומהיר!!!!! (שוב, שם המשתמש הוא של הבת שלי, אבל מי שכותבת זו יוספה , אני מניחה שאם אמשיך לכתוב אצטרך להכניס שם משתמש פורמלי, אחרת יתחילו לשאות את הבת שלי שאלות בטלאים, והיא בכלל מתעניינת בחרוזים.... )

למה לא מכונת תפירה

תשמעי, אחרי שהטלאתי טלאי לטלאי וגם עשיתי תיפורים ידניים ל-72 ריבועי בד ועוד כל המשולשים שבקצותיהם, אני רוצה לשמור על הקטע של "נתפר ביד". אחרת בשביל מה כל הטרחה? הרעיונות מצוינים אבל זו שמיכה לכל דבר ועניין
כך שאצטרך כנראה להמשיך להזיע..

chayahd99

New member
../images/Emo45.gif צודקת ב - 100%

משום מה רק עכשיו קראתי את התגובה שלך ואני חושבת שאת צודקת ב - 100%.

chayahd99

New member
יוספה - ברוכה הבאה../images/Emo70.gif

נשמח לראותך בפורום יותר והכי טוב תחת כינוי משלך

למעלה