תירס ורק תירס

התגשמות

New member
תירס ורק תירס

הגוזל שלנו עוד קצת ויהיה שנתיים וכבר יודע בדיוק מה הוא רוצה לאכול והכי אוהב תירס! אבל כמה ומה עוד עם תירס? נגמרו הרעיונות ! על התירס בסלט החלטנו לוותר כי אז לא יכנס כלום לפה חוץ ממיון ואכילת התירסים יש לכם רעיונות למאכלים עם תירס?

נירהמ1

New member
קלחי תירס מבושלים במים../images/Emo39.gif

נותנים לתירס לרתוח, מכבים את האש, ומשאירים את התירס במים הרותחים 10 דקות נוספות ואז להוציא. אפשר לאכול אותו סתם כך, או כתוספת לארוחה. כשלא מבשלים אותו זמן רב, הוא פשוט להכנה, טעים ורך. אפשר גם לעשות מרק תירס. יש למעלה מתכון במאמרים. ויש גם לביבות תירס - אני בטוחה שיש עוד כמה רעיונות לתירס אצל חברי הפורום היצירתיים.

התגשמות

New member
תודה נירה

את קלחי התירס .....כמה אפשר להכין? כל יום? - ואולי בעצם אני המשועממת מלהכין לו אותו הדבר ... תגידי ידוע לך אם בכלל יש איזה ערך תזונתי לתירס?

big mama 2

New member
אמור להיות לו ערך תזונתי רב

אחפש לך אח"כ בספר שייש לי.....

נירהמ1

New member
כמה שנכנס בסיר רחב ועמוק../images/Emo39.gif

תחלקי אותם ל-2 או ל-4 כך הן ייתבשלו יותר מהר, ואל תשימי מלח במים - במידה ושמים מלח במים התירס נשאר קשה. באשר לערך התזונתי, אני יכולה לחפש לך חומר על תירס, אבל לא כרגע כי אני צריכה לרוץ לעבודה. אם זה בסדר מבחינתך, אז אחפש לך מאוחר יותר. או. קיי? בינתיים להתראות,

big mama 2

New member
הבטחתי כמה מילים על תירס אז....

ברפואה הטבעונית משמשים גרגירי התירס בעלי הציפוי הסיבי לטיפול בעצירות, וכמו כן לטיפול בחולי לב על שום תכולת העמילן , החלבון והשמן העשיר בחומצות שומן לא רוויות המסייעים להפחתת הסיחכון לחלות במחלות לב. יהודי מרוקו , טוניסיה , לוב ואלג'יר משתמשים בשערות לטיפול במחלות בדרכי השתן ובאבנים בכליות. יהודי מצרים טוחנים את הגרגירים ומשתמשים בקמח כתחבושת על כוויות. יהודי תימן משתמשים בו כמרכיב חשוה בסל המזון היומי , כמו כן נוהגים לבשל את העלים העוטפים את קליח התירס ואת השערות ולשתות את המרתח לטיפול באבנים בכליות. תרופה בדוקה לטיפול במחלות בדרכי השתן ובאבנים בכליות מכינים על ידי הרתחת שערות תירס בליטר מים. יש המוסיפים להן 100 גרם עלי פטרוזיליה.מסננים ושותים. נלקח מהספר - המדריך השלם לצמחי מרפא בארץ ובעולם. מאת - נסים קריספל

pinkli

New member
למה לא..

תנסי לבשל מרק תירס עם עוף וכך יש לו תוספת מזון, נראה לי שרק המיים שיתבשלו עם העוף (או ירקות נוספים) בריאים מספיק גם אם לא יאכל אותם. לי

big mama 2

New member
את יכולה לבשל כמה קלחים

ולשמור במקרר....ואח"כ אפשר פשוט לחמם קצת.

big mama 2

New member
גם הבן שלי חולה תירס../images/Emo6.gif

ובאמת כמו שנירה כתבה - קלחי תירס זה להיט !!!! תנסי מרק תירס......אצלנו זה עובד

רוני ר

New member
../images/Emo41.gif טיפ לבישול קלחי תירס

להוסיף למי הבישול פיסת לימון. מזרז את זמן הבישול ונותן לתירס טעם יותר מעודן.

mikilk

Active member
קציצות / לביבות תירס הולך?

אין לי מתכון כי אצלי לא אוהבים - אבל בטוח בחיפוש תמצאי. מנסיון אצלי - הרבה תירס משימורים, הרבה קלחים ומרק תירס וזהו!

effyba

New member
והנה הפשטידה של בני סיידא

מתכון: פשטידת תירס - בני סיידא רכיבים: 600 גרם תירס משומר מסונן מיכל שמנת מתוקה 3 ביצים 3 בצלים ירוקים קצוצים 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה 3 כפות קמח תופח 100 גרם גבינה פטה מגוררת 200 גרם קשקבל מגורר מלח פלפל שחור 50 גרם חמאה מומסת 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת לזרייה אופן הכנה: מחממים תנור 180 מעלות מערבבים הכל בקערה ויוצקים לתבנית זורים מעל את הגבינה לזרייה ואופים כ- 40 דקות הערות: מקור המתכון: בני סיידא הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

ayeletba

New member
מרק תירס בקלי קלות של רות יולס

2 קופ' תירס 4 כוסות חלב שן שום כתושה מלח פלפל לבן מרסקים את התירס ללא הנוזלים ומערבבים עם שאר החומרים בסיר. להביא לרתיחה וכשרותח - להוסיף 2 כפות אבקת מרק בטעם עוף ו- 25 גר' חמאה. טעים מאוד! הערות שלי: אפשר להשתמש בחב' גרגרי תירס קפואים במקום השימורים. אני ממירה חצי מכמות החלב במים. מקור המתכון: רות יולס.

ayeletba

New member
לביבות תירס משגעות

החומרים: ‏1 כוס גרעיני תירס (אני משתמשת באלו מקופסא) ‏1 ביצה ‏1/3 כוס לבן או אשל או שמנת ‏1/3 כוס קמח תופח. קצת מלח אופן ההכנה: מערבבים מטגנים וזהו! מקור המתכון: איילת של אור - פורום הורים+ ynet.

ayeletba

New member
עוד מרק תירס

לא ממש לילדים כי הוא מלא אבקות אבל טעים טעים וקל להכנה (הוא טעים יום לאחר הכנתו). החומרים: קופסא תירס גדולה - לסנן צרור שמיר קצוץ בצל גדול קצוץ מלח ופלפל כף גדושה אבקת מרק בטעם עוף תיבולית שום פטרוזיליה ‏2 כוסות מים ‏2 כוסות חלב כף חמאה אופן ההכנה: לאדות ‏2 דקות בחמאה - בצל, תירס ושמיר להוסיף מל"פ, אבקת מרק ו-2 כוסות מים להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה רבע שעה. להוסיף ‏2 כוסות חלב, תיבולית להביא לנקודת רתיחה ומיד לכבות אש. לרסק חלקית בלבד עם ממחה ידני. טעים יותר למחרת או לפחות ‏10 דקות מתום הבישול. הולך יופי עם קרוטונים (לא ניסיתי..).

pinkli

New member
את יכולה

לבשל את המרק או גרעינים של תירס עם עוף, חצאי קישואים,גזר וכדו' כך שויטמינים יכנסו למיים והתירס שהיא כן תסכים לאכול..

למעלה