תירס וברוקולי

טלילה3

New member
תירס וברוקולי

אני לא מתביישתלהפנות כאן שאלות דביליות, כי התשובות כאן תמיד מכל הלב. פלחי תירס - איך אני מבשלת? חטיפי ברוקולי - אני בד"כ מבשלת במים כחצי שעה וזהו, אך הבנתי שבישול ארוך הורס את הויטמנים, יש שיטה אחרת? תודה..

big mama 2

New member
היי חמודה....

קלחי תירס - אני מבשלת 7 דקות במים רותחים. למה הכוונה חטיפי ברוקולי ??. הבישול בד"כ הורס את הויטמינים.....אבל תלוי אייזה, יש ויטמינים שהם מסיסים במים .

טלילה3

New member
ענית מהר...

תירס שמים במים שהורתחו מראש? חטיפי ברוקולי אני מפרקת ברוקולי לפרחים ומבשלת במים ואח"כ אוכלת זאת כחטיפים. אני מבשלת כ40 דקות, אני הורסת כאן ויטמנים? חשוב לי ברזל +חומצה פולית +סידן.

big mama 2

New member
אני מרתיחה מים וכשהם רותחים

מוסיפה את קלחי התירס ומבשלת 7 דקות. לגבי הברוקולי - אני רק חולטת אותו.....ככה הוא נשאר פריך...ושומר על הויטמינים....

big mama 2

New member
אני אישית פשוט משהה אותו כמה

דקות במים רותחים ואח"כ מייד מעבירה אותו לקערה עם מי קרח.... ככה הוא שומר גם על הפריכות וגם על הצבע....

בלבי

New member
זה נקרא "בישול ירוק" ../images/Emo3.gif

(המי קרח שעוצרים את הבישול)

בלבי

New member
מבשלת 40 דקות ברוקלי? ../images/Emo12.gif

גמרת על הברוקלי טלילה. וודאי שכל הויטמינים נהרסים אחרי 40 דקות. ממליצה לך על אידוי. אין בכלל מגע של הברוקלי עם המים. את יכולה לקנות ממש בגרושים את ה"פרח" אידוי שמכניסים לכל סיר. חובה בכל בית. בתחתית שמים מים ומעל את הירק. והירק מתבשל מהאדים בלבד. בישול על אדים מספר דקות הינו היעיל ביותר מבחינת שמירת ערכו התזונתי של האוכל. ולגבי תירס, פשוט להכניס את הפלחים למים רותחים. לבשל נגיד 10 דקות. זה יוצא פריך וטעים. אם את אוהבת את התירס יותר רך, אפשר להוסיף עוד מספר דקות בישול (אבל לא להגזים) ולהשאיר את הסיר סגור. האדים ירככו הלאה את התירס.

טלילה3

New member
פרח אידוי?

אין הוא נראה? יש תמונה? משהו באינטרנט? אודה למשהו, הסבר, ביאור... וארוץ לקנות עכשו, חשוב לי לא להרוס ויטמנים ובכלל אני מתחילה בתזונה בריאה, חייבת...

בחנות "ששת" ניתן למצוא סיר מפלסטיק

(קטן מאוד) עם מכסה, לאידוי ירקות במיקרו לכמה דקות בודדות. המחיר 30 ש"ח. לגבי קלחי התירס, רצוי להוסיף למים גם כמה עלים של התירס, טיפ שקיבלתי מזמן ולפזר מעט מאוד מלח.

טלילה3

New member
בהמלצה הקודמת

דובר על פרח ששמים בסיר. אינני משתמשת במיקרו. אותו פרח יתאים לסיר? לא יימס אם יהיה בתוך סיר?

בלבי

New member
כן, פרח אידוי, זה השם של זה

אפשר לקנות בכל רשתות השיווק. מוצר חובה לדעתי. גם לא יקר. הפרח נפתח ונסגר ומתכוונן בהתאם לגודל הסיר. את הירקות שמים בתוך הפרח, ואלו מתבשלים מהאדים ללא מגע עם המים (יש מעט מים בקרקעית הסיר, מתחת לפרח). אחת משיטות הבישול הבריאות, היעילות והמומלצות ביותר
אשמח לענות לך עח כל שאלה שקשורה בתזונה בריאה, זו המומחיות שלי

בלבי

New member
חחחחחחחחחחחחח

נו טוב, אבל שוקולד זה באמת החטא היחידי שלי
אני לא מעשנת, לא נוגעת באלכוהול, אוכלת אורגני בלבד, לוקחת ויטמינים...וכו' אז לא מגיע לי קצת
??

big mama 2

New member
כן , כן.....לא שותה אלכוהול , לא

לוקחת סמים ולא מתעסקת עם נשים......עוד מעט יתנפלו עליי....חחחחחח] ובטח שמותר לך......מגיע לך בהחלט.... דרל אגב - שלחתי לך מסר , קיבלת אותו ???

limim

New member
אפשר גם במיקרו:

תירס - פטנט מעולה שלמדתי מאמא שלי: מניחים את קלח התירס על פיסת נייר אפייה (פרגמנט) + חתיכת חמאה או מרגרינה + מלח ופלפל. מגלגלים את הנייר מסביב לקלח, כמו עטיפת סוכריה, כשמכווץ מהצדדים (מקווה שהבנת את ההסבר). אופים בעצמה מלאה 7 דקות. זהו. ברוקולי - אני פשוט שמה פרחי ברוקולי בכלי למיקרו, עם מעט מים ומלח. מכסה ומבשלת משו כמו 5-7 דקות, תלוי בעצמת המכשיר ובכמות הירק. אפשר גם לאדות: שמה מעט מים רותחים בסיר גדול, שמה את הברוקולי במסננת (תשתדלי שלא תיגע במים!), מכסה ומבשלת/מאדה במשך משו כמו 20-30 דקות. סה-טו.

limim

New member
שכחתי עוד משו לגבי התירס:

תחכי 5 דקות לפני שאת פותחת את האריזה. אפשר כך גם לבשל במיקרו תפו"א או בטטה.

MAORBIKE26

New member
הכי בריא זה סלט חי של ברוקולי

אני תמיד עושה ,אפשר לשים לימון או חומץ ולקישוט קצת עגבניות שרי שלמות.

למעלה