תירוקסין והרזייה

• פותח הנושא tully
  • פורסם בתאריך

tully

New member
תירוקסין והרזייה

ד"ר תורג'מן שלום, אני כותהת פה שאלה שכבר הפניתי לאנדוקרינולוג בפורום אחר ואני מעוניינת לשמוע עוד חוות דעת בנושא: אני בחורה בריאה בת 23 שסובלת מדיכאון ומטופלת בציפראמיל.אני מטופלת כ4- חודשים ומצבי היום טוב מאוד. בעקבות הדיכאון עליתי 17 קילו שאותם אני מנסה ללא הועיל לרדת. אני הולכת לדיאטנית, עושה פעילות גופנית מאומצת יום יום כך שאני מבצעת כל מה שצריך. העלייה במשקל נעצרה אגב, בעקבות בטיפול בדיכאון. אך אחרי חודשיים של ניסיונות לרדת במשקל אני מתחילה להישבר. הפסיכיאטרית שלי אמרה שיכול להיות שהציפראמיל גורם לי לעצירה בירידה ולכן התחלתי לחפש על כך חומר. קראתי שמנסים היום לתת תירוקסין לחולי דכאון יחד עם הטיפול של תרופות פסיכיאטריות כדי לשפר את מצבם הנפשי. שאלותי הן: מה דעתך בעניין? האם יש לך מידע יותר מדויק? האם יש מניעה לתת טירוסין למי שאין לו תת פעילות בתירואיד? תודה אני מצרפת גם קישור לתשובתו של הרופא

זה נקרא אוגמנטציה

שלום טולי, העליה במשקל שהופיעה עם הדכאון דווקא לא אופיינית, בד"כ העליה במשקל קשורה בתרופות שנותנים לדכאון. הגישה שאת מזכירה לא נועדה לבלום עליה במשקל או לעזור למטופל/ת לרזות אלא השילוב של הורמון התריס (T3 דווקא ולא T4 שהוא התירקוסין)עם הטיפול האנטידפרסנטי נועד לשפר את תוצאות הטיפול הנפשי. ישנן עדויות שתוספת של T3 משפרת את התוצאות, ולתהליך הזה קוראים אוגמנטציה. על מנת לקבל את התכשיר, תצטרכי לקבל אישור מיוחד ממשרד הבריאות, אותו הפסיכיאטר/ית שמטפל/ת בך י/תצטרך לבקש עבורך. האם זה יעזור לך גם בהרזיה? אייני יודעת. אני מהמרת שלא ממש. ולשאלתך האם אדם שאין לו תת תריסיות יכול לקבל T3 לאוגמנטציה התשובה היא כן.

tully

New member
תודה על התשובה המהירה

למזלי הטיפול לא גורם להשמנה, ואני אוותר בשלב זה על התערבות הורמונלית ואנסה להמשיך לנסות לרדת בכוחות עצמי.

נטע234

New member
איך T3 למי שאין תת-תריסיות לא יזיק

שלום רב, כזכור גם אני מטופלת בפרוזק, והפסיכיאטר המליץ על אוגמנטציה עם ציטומל. אודה מאד אם תוכלי להרחיב מדוע תירוקסין יזיק לאדם שאין לו תת תריסיות ו T3 לאוגמנטציה לא יזיק. מה ההבדל בין T3 לבין תירוקסין? אצלי התוצאות הן: TSH=3 T3 total=1.74 0.9-2.8 T4- FREE =14.7 10-20 שאלה נוספת. האם יש בארץ בדיקה לfree T3? ושאלה אחרונה, האם התוצאות שלהלן תקינות לבחורה בת 33 שלא ילדה? FREE ANDROGEN INDEX=2.5 0.02-6 SHBG=72 20-130 המון תודה נטע

למעלה