תירוגלובולין

ofor

New member
תירוגלובולין

היי, אני אחרי כריתה מלאה, (בשני ניתוחים), באונה ימנית פפילרי עם אקסטנשן מינמאלי ו-15% tallcell בשמאלית ממצא מיקרוסקופי. אני אחרי טיפול ביוד - 100 : ממצאים יודופיליים בצואר אמצעי (באזור אונה פרימדילית) ובעוצמה נמוכה בהרבה במיטת הבלוטה משמאל ובמידה קלה גם מימין (שרידי הבלוטה) אין ממצאים יודופיליים נוספים.
בבדיקת דם שנעשתה לפני המיפוי (25.11.13) רמת תירוגלובולין קטן מ-0.20 ואין ערכי נורמה, בדיקת דם מה-20.12.13 (לפני ביקורת) תירוגלובולין 2.43 כאשר ערכי הנורמה הם 0.8-55 ,
1. האם יש סולמות ערכים שונות במעבדות שונות או שאכן יש משמעות לרמת התירוגלובולין??
2. האם הממצא באיזור האונה הפרימדילית מאשר אונה כזו? מה משמעות הדבר מבחינת הסרטן? בכל ה-U.S הקודמים לא אוזכרה אונה פרימדילית.

ofor

New member
הפכתי את האונות הממצא העיקרי בשמאלית,

המקרוסקופי בימנית, לא ממש משנה לגבי השאלות. תודה..

נכון לא משנה

כמה זמן אחרי הטיפול ביוד. מה היה ה-TSH ב-2 הבדיקות. לא אין סולמות שונים. כל המעבדות בארץ משתמשות באותו תבחין, משום מה יש כאלה שמעדיפות לתת כגבול תחתון 0.9, ואחרות 0.2, אבל זו אותה משמעות , לעניות דעתי. תני יותר פרטים, אמנם אני מזהה את הניק, אבל יש פה כל כך הרבה גולשים עם סיפור של סרטן בלוטת תריס.
בכל מקרה, לרמות שלא הייתי נכנסת להיסטריה, את צריכה להיות מודעת לכך שה-tall cell נחשב לסימן יותר רציני ולכן סביר שיקפידו איתך על כל השלבים הקפדה יתרה.

ofor

New member
הטיפול ביוד

היה ב-26 נובמבר (לפני 3 שבועות), ב-24 נוב' תירוגלובולין לא היה לא מדיד, TSH נבדק ב-4 נובמבר והיה 15.98, ב-19 דצמ (לאחר שהועלה מינון של אלטרוקסין) TSH 0.11 ותירוגלובולין הוא 2.43.
אשמח אם תתייחסי גם למה המשמעות של קליטת יוד באיזור האונה הפרמידלית.
הניתוח האחרון היה בתחילת אוגוסט.
תודה

למעלה