תיק

oOo0oOo

New member
תיק

אנו מכינים תיק לידה (תיק שיהיה איתנו כשניסע לבית החולים ללדת) שיהיה בהיכון
ראינו לא מעט רשימות וכתבות לגבי תכולת התיק, להלן מספר פריטים, נשמח לדעת האם אכן יש בהם צורך לתיק הלידה. חומר חיטוי לטבור התינוק - צריך להביא ? אין בבית החולים ? רסקיו רמדי, אדוויל ג'ל, אוטפלגין + טיפות - צריך ? בשביל מה ? תמצית קלנדולה 55cc לשטיפת פרינאום (יחד עם כמה טיפות רסקיו רמדי) - כדאי ? שמן תפוז - מפתיחה 5 לעזרה בפתיחה וקידום צירים - כדאי ? עלי נענע ומנטה לזמן הצירים - מה עושים עם זה ? משחה לטחורים ותפרים - כדאי ? מגנזיום גופרתי / פד / תרסיס להקלה על כאבים באיזור החיץ- כדאי ? תודה !

דנה1978

New member
אצלינו שום דבר מהאמור

אבל אני עברתי קיסרי אז לא הזקקתי לכל המשחות וכד' בהצלחה ולידה קלה

אילתית 2

New member
שיהיה בהצלחה ובקלות ../images/Emo57.gif

אצלי לא היה שום דבר ממה שכתוב כאן ברשימה

תיק

חומר חיטוי לטבור לא צריך. יש אלכוהול בבית חולים. רסקיו רמדי ומשככי כאבים. משעשעת אותי השאלה למה צריך. אתה כל כך גבר. כנראה שלא סיפרו לך - לידה זה כואב וההחלמה אחרי לידה כואבת גם היא. יש משככי כאבים בבית חולים ואין בעיה לקבל אותם. אבל הם מקפידים על מינונים ולא יתנו משכך כאבים אם לא עברו 4 שעות מהמנה הקודמת. יש נשים שמעדיפות גיבוי ולא להיות תלויות בחסדי האחיות. לא שזה כל כך מומלץ כי האחיות לא סתם מחכות 4 שעות - הן מפחדות ממנת יתר. רסקיו זה נעים ומרגיע ועוזר לישון. לא יזיק שיהיה בתיק אם אשתך משתמשת בזה באופן כללי. אכן כדאי לבצע שטיפות קלנדולה. במיוחד אם יש חתכים / קרעים. שמן תפוז אני בכלל לא הצלחתי להשיג. כדאי רק בתנאי שהולכים על לידה טבעית אחרת אין צורך. עלי נענע ומנטה הם כנראה ללעיסה. פשוט שיהיה נעים בפה. לא מכירה, לא השתמשתי. נענע מייבשת חלב. משחה לטחורים כדאי, למרות שאפשר לקבל בבית חולים פדים עם מגנזיום אפשר לקבל בבית חולים. תרסיסים לתפרים נחמד שיהיה. את כל הדיון הזה צריכה לנהל היולדת ולא אתה. היא זאת שמכירה את הגוף שלה ומתכננת את הלידה שלה ומבינה מה חשוב לה ומה לא. יש המון רשימות בפורום הריון ולידה. שלח אותה להתייעץ שם.

נושקולה

New member
אחרי אופטלגין אסור להניק

אחרי אדויל מותר אם אתם מתכוונים להניק (כפי שהבנתי משאלות קודמות) עדיף אדויל בכל מקרה יש הכל בבית חולים מיותר לרכוש לפני, וגם אם יהיה חסר יש מלא בתי מרקחת שעובדים רוב שעות היום. ממליצה מאוד על פורום הריון ולידה

את יודעת, זה מאוד מעניין

כי שמעתי הרבה את מה שאמרת ועם זאת בית החולים חילק אופטלגין לכל היולדות, גם אלו שמניקות. ממה שהבנתי אופטלגין בכלל אינו תרופה מומלצת ועדיף לקחת תחליפים, אבל אין התוויית נגד ברורה דווקא להנקה. ואגב, לא את כל הדברים שברשימה הזאת יש בבית החולים ולא הכול אפשר לקנות כשצריך. אם היולדת הספציפית הזאת מאמינה שלעיסת עלי מנטה תקל עליה או ששמן תפוז יעזור לה ב"שלב השבירה", היא צריכה שיהיה לה שמן תפוז בתיק, אפילו אם לא תשתמש בו, ולו בשביל השקט הנפשי. בבית החולים בוודאי שאין, והבעל לא יוכל לצאת וללכת לקנות. גם רסקיו אין בבית החולים ולא תמיד אפשר להשאיר את היולדת לבד וללכת לקנות, במיוחד אם היא במצב שהיא צריכה רסקיו... אגב, אם יש משהו בטוח בעולם הזה זה שללידה הבאה שלי אני מביאה משככי כאבים מהבית. אני אחראית מספיק להשגיח על המינונים ולא לקחת מנת יתר, ואין לי שום כוונה לגרור את עצמי כל פעם בדמעות לאחיות, לעמוד שם כולי כואבת לחכות שמישהו יואיל בטובו להתייחס אלי ולהתחנן בשביל לקבל תרופה. אז נכון, יש בבית החולים. אז מה? גם אוכל יש בבית החולים וכשהייתי על כלכלה רכה אחרי הלידה פשוט לא היה לי מה לאכול. לא טרחו לשמור לי כשהנקתי, נגמר, וזהו. אין. אז הייתי רעבה. לא אכלתי כלום במשך כמעט 48 שעות כי מה, אין אוכל בבית חולים?

נושקולה

New member
כל בית חולים והתרופות שלו לכאבים

ילדתי במאיר ואחרי קיסרי קיבלתי וולטרן - האחיות הביאו לי כל כמה שעות ולא הייתי צריכה לרדוף אחריהן חברתי ילדה בחיפה (בקיסרי, לא זוכרת איפה) וקיבלתה אופטלגין ואמרו לה במפורש לא להניק אחרי לגבי שאר הדברים בתיק, אני בלידה ראשונה הבאתי כל מיני דברים שאח"כ נראו לי מיותרים לחלוטין וכמובן שלא הבאתי אותם בלידה השניה מה שאני הייתי צריכה זה סוכריות חמוצות ובקבוק מים עם פיית ספורט לדעתי בלבד - במידה ומעוניינים לקבל אפידורל אז מה שצריך להביא זה דברים דברים להעברת הזמן (ספר, עיתון, הבעל הביא מחשב וראינו את הפרק שהפסדנו של הישרדות...) כמובן שאני הייתי בשתי הלידות 18 שעות בחדר לידה אז היה לי הרבה זמן להעביר... אני לא יודעת באיזה בית חולים ילדת אבל באמת נשמע לא משהו...

דווקא לי אמרו שבהנקה כדאי אופטלגין...

זה אגב עובד על כאבי התכווצויות הכי טוב (והרגשתי את זה כהוגן בלידה השלישית והרביעית) וזה גם מה שנותנים בבית החולים...

gallish

New member
אני לא לקחתי כלום מאלה...

לגבי התינוק, את ממש לא צריכה שום דבר בבית החולים. בית החולים מספק לך הכל! לגבייך, הדבר היחיד שאולי תצטרכי זה ספריי לטיפול בתפרים, במידה ותצטרכי (מאחלת לך שלא!!), ואת זה יהיה אפשר לקנות לך אח"כ. מה שכן, בעיני, חשוב בשבילך זה - תחתונים מרובים להחלפה (לי היה נוח עם חד פעמיים) תחבושות עבות במיוחד (כשנגמרות אלה שנותנים לך בבית החולים) שמפו, מרכך, קרם וכל מה שגורם לך תחושה נקיה של בית וזהו לדעתי
שיהיה בהצלחה ולידה קלה

לא היה לי בתיק שום דבר מהדברים

הכתובים ברשימה (גם לא בלידה הראשונה בה הייתי יותר "היסטרית")... (כבר אמרתי פעם שכדאי שתרגעו קצת ותיהנו מהחוויה?)

יש רק דבר אחד מהרשימה ששימש אותי בשתי הלידות

גם בלידה הראשונה הנרתיקית וגם בלידה השניה אחרי הניתוח הקיסרי וזה תרסיס להקלה על כאבים - אלופירסט. הדבר הכי טוב שקניתי גם ללידות אבל גם לחיים בכלל. כשלילד יש שריטה או פצע התרסיס מקל על הכאב ומסייע להחלמה. לגבי כל השאר - לא הבאתי.

למעלה