תיק צילום לטרקים

Shachrook

New member
תיק צילום לטרקים

שלום לכולם שמי שחר, ואני מחפש תיק צילום לטרקים. הסיטואציה היא - תרמיל גדול על הגב + מצלמה בהישג יד. בגלל בעיות מזג אוויר (מטייל בנפאל) אני לא רוצה להחזיק את המצלמה עם הרצועה ללא תיק (לחות, רטיבות) - ולא לאפסן אותה בתיק ולעשות מבצע לוגיסטי בכל פעם שאני רוצה לצלם. תיקים לנשיאה על הכתף / או תיקים יומיים שכולם מוקדשים לציוד הצילום - לא מתאימים כמובן. מה אתם חושבים? מישהו יכול לעזור? כרגע אני מתלבט בין Lowepro Orion AW - תיק גדול, עם Daypack שניתן להפריד וכיסוי All Weather, ובין Lowepro Orion Mini - קטן יותר אשמח לשמוע הצעות נוספות - וחוות דעת על התיקים האלו תודה רבה !

ר ו נ ן ג

New member
TOPLOAD ZOOM AW

אני משתמש בתיק הזה כבר בערך 10 שנים, מגיע עם רתמת גב ויושב על החזה. הרתמה עשויה רצועות רחבות ודקות שלא מפריעות לתרמיל על הגב. נוח והמצלמה תמיד "בשלוף".

sela v

New member
קשה להמליץ על דגם ספציפי

לי יש שני תיקים של Lowe Pro, ואני מרוצה מהם. כדאי להכנס לחנות ולבדוק מה מתאים מבחינת גודל לציוד שיש לך (סוללות, כרטיס זכרון עם זה דיגיטלי, מבזק-פלאש, חצובה ועוד).

kogawa

New member
קשה להמליץ בלי לדעת איזה ציוד

אני מסתובב עם שלוש מצלמות וארבע עדשות וחצובה כך שתיק שלי לא מתאים למצלמת פוקט. אבל בניגוד למנהגי לא לפרסם, המובילים במארזים לצילום הם יוצאי יחידה מובחרת ישראלית שמתכננים את תיקי KAYA אגב, בנפאל בטרק מעטים צילומי החתף, ומרבית הצילום נעשה בזוית רחבה ואין בעיה לעצור לצילום.

Shachrook

New member
KAYA?

חיפשתי ב Google וב ZAP ולא מצאתי את התיקים האלו - תוכל לצרף קישור?

sela v

New member
חבל

אז נשארנו עם שתיים וחצי חברות שמייצרות ציוד לתרמילאים בארץ?

natyh

New member
מצטרף לעזור

מאחר ויש לי ניסיון מסוים בעניני תיקים אז ככה : אף פעם לא תמצא באמת את מה שאתה צריך ולכן פיתרון פשוט וזול הוא להכין לבד . רצועת גומי לשימושים צבאיים רוחבה שני ס"מ 2 מטרים על מטר עולה בסביבות 100 ומשהו שקלים . אתה חותך וונה ומדביק עם דבק מגע לפי הצורך . כמו כן קנה ריפוד סקאי ותדביק אותו על התיק המוגמר . עם מצלמת הוידיאו שלי EVW300 מצלמה 8 מ"מ גדולה של סוני הסתובבתי כמעט שנה בדרום אמריקה כולל טיפוסים, והיא היתה תמיד בשלוף . למהדרים ניתן לתפור ריפוד חיצוני נגד מיים שם או לקנות את הכיסויים של קאטא : נמצאים ליד תחנה מרכזית ירושליים או שאל אצל אחים יוגנד . נראה לי שיצא לך זול יותר והרבה יותר שימושי לבנות לבד אבל זה כאמור דורש השקעה . אפשרות נוספת והכי פשוטה קנה מצלמה דיגיטלית של פנטקס אופטיו WP עמידה למיים כולל צלילה ונסגר הסיפור נתי

Shachrook

New member
עם איזה ציוד אני בעצם מטייל?

תודה רבה על התגובות אתם צודקים - לא רשמתי עם איזה ציוד אני נוסע. אני נוסע עם Canon EOS 300D ועדשת Sigma 18-200, חצובת שולחן - וזהו. שאר הציוד (כרטיסי זכרון, סוללה נוספת, כבל חיבור למחשב, מטען) - אם יש מקום - אחל'ה, אם אין - יכול לשבת גם בתרמיל הגב. לכן מארז צלילה - שמסדר את הכל למצלמות קומפקטיות יותר - לא מתאים. חשבתי על אופציית Top Load עם רתמות לחזה - פתרון טוב לטרקים, אך בשאר הטיול במזרח ובחזרה לארץ יהיה פחות נוח ויותר ימשוך תשומת לב עוד הצעות / נסיון נוסף? תודה

sela v

New member
כמו שאמרתי

לא מכיר דגמים ספציפים עכשוים. במזרח יש פחות בעיה של ימשוך תשומת לב. לגבי החצובה אם אתה באמת רוצה להשתמש בה, כדאי שהגישה תהיה נוחה, ושהיא לא תשב עמוק עמוק בתיק, וככה זה יהיה משימה שבטרק לא תרצה לעמוד בה כל פעם שתרצה לתצלם. אם אתה מתכוון לקחת סבלים בטרק, ולהתרכז בצילום, הייתי מחפש תיק צילום שתוכל לשים בו גם את החצובה, ועוד כמה דברים קטנים. ככה שתטייל רק עם תיק אחד בטרק. למרחקים קטנים אפשר להסתובב עם שני תיקים בטרק לא כזה נוח לטעמי, אלא אם התיק השני תיק מצלמה פצפון.

Shachrook

New member
חצובה

בתיק אני מעוניין לשים חצובת שולחן - קטנה ולא תופסת הרבה מקום. בעיקר לצילום עצמי / בגובה הקרקע. את החצובה הגדולה יותר אני מחבר לתרמיל גב - יש כיס חיצוני ורצועה לכך. אז מבחינתי - תיק לחצובה מלאה כבר מחטיא את המטרה שלי. תודה לכולם על שפע התגובות :)

ר ו נ ן ג

New member
לציוד שהזכרת ויותר ה TOPLOAD הוא

כל מה שתצטרך, שים לב שהתיק מגיע גם עם רצועה רגילה לתלייה על הכתף לשימוש כשאינך בטרק, שוב, מנסיון של לא מעט שנים - מעולה.

Shachrook

New member
KATA ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif

לא האמנתי שחברה ישראלית "תעקוף בסיבוב" חברה בינלאומית מקצועית כמו Lowepro... לכן הופתעתי לגלות חברה עם מוצרים מקצועיים שפוגעים בדיוק במטרה. יש להם מוצרים מעולים, עם דגש על נוחות שימוש ונשיאה וארגונומיה, כמעט ונזכרתי בשיפצורים ומנשאים צבאיים לציוד קצת שונה
אחרי ההקדמה המרגשת, אני חושב שמצאתי בדיוק מה שרציתי: יש להם מנשא (T-212) הנתלה באלכסון לאורך החזה וכנראה מסוגל להכיל מצלמת SLR ועדשת ZOOM - יש להם 3 חנויות בירושלים ובת"א - ובהחלט אני מתכוון לקפוץ ולנסות אותם עם הציוד. באותה הזדמנות מצאתי גם כיסויים לצילום בתנאי גשם (KT-E 690) - ואולי פתרו לי עוד חוסר לקראת הנסיעה. סחתיין יובל - תודה רבה !

kogawa

New member
האמת היא שאני סוחב בטיולים

רק ציוד של lowepro אבל מארז C-58 של KATA שאינו עמוק דיו למצלמת 300D עם עדשת 75/300IS יכול להתאים היטב ל-300D ו-28/200

למעלה