תיק עזרה ראשונה

perhay

New member
תיק עזרה ראשונה

אתמול נוכחתי לדעת שנושא עזרה ראשונה מאד לוקה בחסר אצלנו. החומרים אולי נמצאים אבל לא מרוכזים.
מה כולל תיק עזרה ראשונה אצלכם?
היכן אתם מחזיקים אותו?
יש חומרים נוספים שאתם מחזיקים במקומות אחרים כמו במקרר למשל? פעם אמרו לי שצמח אלוורה יש לשמור במקרר.
ושאלה נוספת: מה הטיפול המקובל אצלכם במקרה של חתך עם סכין? הכוונה לטיפול שמצליח לעצור מהר את הדימום.

יש לנו ערכה קטנה של עזרה ראשונה, מעין נרתיק

באוטו-מאוד נוח ושימושי. קנינו בסופר פארם.
בבית- יש לנו מגירת תרופות ועזרה ראשונה- מעדכנים מידי פעם, בד"כ בעקבות גילוי בזמן אמת (למשל אחרי שהבחור נחתך ודימם ולא היה לנו תחבושת וכל מיני כאלה-הלכנו לעשות השלמה רצינית).

בד"כ כשנחתכת-שוטפת בזרם המים ומנסה לעצור עם מגבת את הדם.
יש גם ספריי עוצר דימום שהוא מעולה, ברח לי השם שלו.

Dana1246

New member
לאקס חמותי היה פיתרון לכל פציעה/פגיעה

היא היתה מכניסה את המקום הפגוע לתוך קופסת קפה
הדימום היה נעצר מיד

סמאדי

New member
לא חושבת...

בשבוע שעבר אמא שלי נחתכה ודיממה.
מאחר והיא סכרתית היה קשה להסיק את הדימום.
היא שמה קפה שחור על הפצע והדימום פסק מיד.

הוא לא שורף, איזו חמודה
השאלה אם הוא

גם עלול לגרום לזיהום

סמאדי

New member
כורכום פועל כאנטיביוטיקה טבעית.

אני ממיצה עליו למטופלים שלי בכמוסות.
על פי הרפואה ההודית שבה המקצעתי, הוא המרפא הגדול ביותר.

יש לי 2 קופסאות של תרופות ועזרה ראשונה -

תחבושות, יוד, פלסטרים, מדחום, אקמול לסוגיו השונים, פניסטיל, משחה לכויות, אלוורה, טיפות אוזניים.
אני לא מחזיקה סטוקים, רק מה שבשימוש.
כשהתינוק נולד קניתי נורופן בנרות, נובימול, אקמול בנרות, טיפות פניסטיל - הבנתי שזה מציל במקרה של.
במקרה של כל חתך שהוא שטחי ולא משהו שדורש בי"ח או רופא, אני קודם כל שוטפת היטב במים וסבון.
אח"כ שמה פלסטר (שוב בתנאי שזה שטחי).

מרים 73

New member
בבית

ערכה בסיסית ביותר שנמכרת בבית מרקחת. בחתך הכי חשוב זה לעצור את הדימום לחטא ולחבוש.
בגן יש לי ערכה מלאה וגדושה ממדא

איפה שקורות הכי הרבה תאונות

במטבח......

יש המון מוצרים לעזרה ראשונה, אפשר לראות בכל פארם במדף המוצרים ללא מרשם. משחות/ספריי נגד כוויות, קרמים וג'לים למיניהם.

לעצירת דימום טובלים את האצבע החתוכה בכורכרום,
יש גם פלסטרים עם מרכיב עוצר דימום וגם ג'ל שעוצר דימום.

sweetdreams

New member
תיק העזרה הראשונה שלי הוא שני רופאים משפחתיים

שקיבלתי מטעמו של בן זוגי.

לנו בבית אין כלום מעבר לאקמול ופלסטרים, גם הם לא בשימוש (פלסטרים זה לחלשים..
), מקסימום אם צריך משהו מתקשרים לאחד המומחים שגם גרים בקרבת מקום.

אוצה

New member
לי יש ארון תרופות מצויד ומתוחזק היטב

יש בו שני מדפים- באחד 2 סלסלות נפרדות עם תרופות לילדים ותרופות למבוגרים. אני עוברת עליהן בערך פעם בחודשיים- שלושה ומה שפג תוקף אני זורקת (לבית המרקחת- ורק שם- לא זורקת תרופות לביוב כי זה חוזר לנו במים ולא לפח הרגיל).
במדף השני יש סלסלות עם חומרי ואביזירי חבישה: פולידין, פלסטרים מכל המינים והגדלים, תחבושות (רגילות, אלסטיות). יש לי בנים, בעל פעיל ואני אישה פעילה ומידי פעם מישהו פה נוקע, נפצע, נחתך, שובר...
אני ערוכה כראוי ולא מפחדת מדם. רק לפני חודש אחי היה אצלנו ועבד עם החצי וסכין יפני החליק לו וזה נגמר ב- 3 תפרים. עצרתי לו את הדם, חיטאתי, חבשתי קלות ונסענו למיון.

הדבר היחידי שמחזיקה במקרר זה סלברול (אני חושבת שככה זה נקרא וזה נגד כוויות- כשהחצי נכווה מזפת (אל תשאלו)). זה בגדר עזרה ראשונה עד שיפוג התוקף ואזרוק.

לגבי חתך עם סכין- הכי טוב זה חבישת לחץ. תלוי בעומק החתך. בעיקרון- שמה פד ולוחצת חזק.
אח"כ חיטוי.

אני מחזיקה בסלסלה פשוטה בארון הבגדים שלי

התיק כולל: אקמול, פלסטרים, מדחום, סטרפסילס, דקסמול יום ולילה ועוד
כל השאר שלא בשימוש יומיומי, במגירה ליד המיטה שלי (נוגדי כאבים, נגד אלרגיות ועוד)
במקרר לא מחזיקה כלום
לגבי חתך עם סכין, יש לי סילוטייפ במטבח, שוטפת, מצמידה נייר לניגוב ידיים לחתך ומדביקה עם סיילוטפ טיפול ראשוני לעצירת הדם

נטאשKה

New member
אני מאוד לוקה בחסר בעניין הזה

באמת צריכה לטפל בכך. תודה על התזכורת.

למעלה