תיק למסעות

דף חלק

New member
תיק למסעות

מה המשקל היחסי שבן אדם יכול/ צריך לסחוב במסע רגלי של מספר ימים? (ואני לא מדבר על מסעות בצבא, אני רוצה גם להינות מהטיול).. ואיפה צריך לרכז את מירב המשקל? בתחתית התיק? זה באמת קריטי אם מדובר ב"תיק-שק" או בתיק עם רוכסן לכל אורכו? תודה מראש

HelloweeN

New member
משקל מקסימלי של תרמיל לא יעלה

על 20% ממשקל הסוחב אותו. אם תגיע ל-15% זה אפילו עוד יותר טוב. פיזור משקל אופטימלי זה נושא כאוב ושנוי מאוד במחלוקת, וכל אחד דוגל בשיטה אחרת בהתאם לתנאי השטח. אני בכל אופן אוהב פיזור של חצי תרמיל-חלק תחתון, קרי שק"ש, מזרון ואוהל (בד בלבד) בחלק התחתון של התרמיל, ובגדים בחלקו האמצעי. שים לב אגב שתרמיל טוב, שמכוון טוב, רוב המשקל ניסחב על המותניים ולא על הגב. לתיקי שק יש טכנולוגית גב הרבה יותר טובה מאשר תיקי מזוודה למיניהם, והוא הרבה יותר נוח לסחיבה.

jeshu

New member
זה לא כזה מסובך מרכז הכובד של הגב נמצא קצת מתחת לכתפיים,כלומר מה שכבד צריך להיות שם ומה שקל למטה.

דף חלק

New member
בשורה התחתונה...

אם אני שוקל בין 60 ל- 70 ק"ג, לא לסחוב יותר מ- 12 ק"ג... יש המלצות לדברים מיותרים שאנשים תמיד מעיפים מהארץ עד לסוף העולם ובסוף סתם נסחבים איתם?

HelloweeN

New member
אל תעבור את ה-15 ק"ג

לפי דעתי משקל מיותר זה בד"כ בגדים, אבל זה מאוד מאוד דינמי ותלוי ביעד, אופי הטיול וכד'.

kogawa

New member
במרבית הטרקים

ימצא סבל (או גמל או יאק או סוס) שבמעות בודדות יסחוב את הציוד מעל 15 קילו זה מסע השרדות או הפגנת גבריות מיותרת. המשקל על המותניים ולא על הכתפיים, ורצועת החזה מהודקת, אבל מרכז כובד גבוה דורש פחות כפיפה קדימה ופחות כאב גב תחתון, ויש פיתרון מועדף עלי וזה לתלות על הווים הקדמיים את התרמיל הקטן ולאזן משקל - נראה פחות נוח אבל כשמתרגלים זהו האיזון האידאלי. בקיצור: משקל למעלה ותיק קדמי עם רצועות ומחברים מהירים לטבעות קדמיות

tkremer

New member
קבל קישור..

לזיווד התיק.... מקווה שעזרתי..

למעלה