תיק טיולים מקצועי

שא1983

New member
תיק טיולים מקצועי

שלום לכולם! בקרוב אני טס לטיול אחרי הצבא (משלחת) לארה"ב לתקופה שבין 3 ל-5 חודשים. לאחר מכן (בסביבות החגים) אני רוצה להתחיל לעשות את שביל ישראל מהצפון לדרום בעזרת 2 רגליי הנפלאות... אני מתעניין בימים אלו בתיק טיולים מקצועי, המחירים שראיתי בריקושט ולמטייל ברוך השם מרקיעי שחקים, התקציב שלי הוא בערך 1000 שקל פלוס מינוס. עפ"י איזה קריטריונים כדאי לי לבחור תיק? איך אני יכול לדעת שהתיק לא "יבגוד" בי ובגב שלי במהלך הטיולים? יום סבבה לכולם!

sela v

New member
עוד על תיקים

יש בראש פינה את אדם, שמכין בסדנא תיקים בעצמו. בזמנו תיק עלה כ-1500 שקל. אין לי מושג מה המחיר שהוא גובה כיום. מה שכן הוא אמר לי בזמנו, שלא תמיד יש לו את כל החומרים הכי מתקדמים, אבל הוא מעצב לך את התיק שיתאים בדיוק לך. עכשיו לגבי תיק לצרכים שלך. חוצה ישראל אמנם ארוך, אבל אין פה תנאים קיצונים אותו דבר לגבי המשלחת לארה"ב. ככה שאני לא בטוח אם אתה צריך משהו סופר דופר מקצועי אם אתה לא רוצה לבזבז הרבה כסף.

kogawa

New member
תגדיר "תיק מקצועי"

אתה מטייל מקצועי? לי יש "לואה" מזוודה 65 ליטר שעבר במהלך 20 שנה כעשרים טיולי תרמיל בזמן מצטבר של 5-6 שנים ושימש בנאמנות. זה תיק מקצועי? לא יודע! לשביל ישראל יספיק תרמיל 45 ליטר, לטרק בהרים עדיף תרמיל צר וארוך, לכל גובה של אדם מתאים תיק אחר, ונוחות? עד שלא תנסה לא תדע.

pako27

New member
מה הוא מיקצועי ?

תרמיל מיקצועי הוא משפט ששגור בפי אנשי ציוד המטיילים (אני בינהם)על מנת לעשות הבדל בין תרמילים פשוטים יחסית (ארגים ,תפירה ,מערכת הגב )לבן תרמיל המיועד לטיול עם משקל על הגב לאורך זמן ומרחק להלן טיול תרמילאי, הרי אין מיקצוע שהוא מטייל כך שמיקצועי הוא בגדר הגדרה שעושה את הבדל , ניתן לטייל עם כול תרמיל או שק קשור על מקל אך יש הבדל מהותי בן תרמיל שמתאים למבנה הגוף (הגב והגובה )לאכות ומשקל האריגים ,לסוג התפירה והרוכסן ותרמיל כזה לרוב יהיה יקר יותר מתרמיל פשוט כמו שאנחנו מכירים מהצבא , איכות + נוחות = כסף..... יש דגמים רבים ומחירים שונים אך ראישית יש תמיד לדעת מה השימוש הנדרש, להתאים לגב ,לבדוק אם אופציות התרמיל (כיסים וכו')אם הוא מתאים לדרישות והמחיר , תרמיל ממותג אכותי נע בין 650 ש"ח ל 1350 ש"ח (לרוב מתאים למטייל הממוצע ואף יותר מכך )ויש כיום מבצעים רבים (מפורסם מבצע שאני מעניק אחת לחודש בקמונה להישרדות וספורט אתגרי - פה בתפוז (אצל נתי )), ושוב זה לא פוסל אף תרמיל אחר ! תבלה .

natyh

New member
תיק מקצועי

זה התיק שמטייל בשבילך .... אם גם אתה מצטרף לטיול אז לא צריך מקצועי .... לוא אלפין סגור ענין , דרוש שני תאים עליון בגדים תחתון לשק שינה סדינים ומעיל , ועוד דברים לשליפה מהירה כיסי צד ורצועות לצורך בנזניה , מערכת גב צריכה להיות קשיחה ונוחה חלוקת משקל מתאימה כך ששבעה עשר ק"ג ילקחו בנוחות גם בעליות תלולות . חוץ מזה כדאי גם שיהיו לך מקלות הליכה.

jeshu

New member
למה שני תאים ? אף פעם לא הצלחתי להשתמש באופציה הזו ביעילות.

natyh

New member
מאד נוח

מה בלילה תתחיל להוציא את כל הבגדים כדי להגיע לשק שינה ולאוהל ? ובו נחדד את הענין ונגיד שיורד גשם זלעפות באותו זמן ?

jeshu

New member
אה התכוונתה שני פתחים. שיכולים להוביל לאותו תא "שק" גדול.

natyh

New member
נראה לי

שמדובר בשני תאים היכולים להתמזג ולא בתא אחד שיכול להתחלק ....

hanna1987

New member
חחח...

התיק שמטייל בשבילך... צחקתי! לא רוצה תיק כזה, זה בטוח! שיבוא איתי בכיף, אבל... לא יותר מזה!

שא1983

New member
תודה רבה...

עזר לי ... בקרוב אני אחליט מה לעשות... עוד שאלה: האם כדאי לי לקנות תיק כזה בארץ (למטייל וכד') או לקנות אחד בארה"ב (בקרוב אני טס). יום טוב

natyh

New member
רק בארץ

כי בארץ מהמסים שתשלם ישלמו לנתניהו פנסיה של שגריר פנסיה של ראש ממשלה , יהיה כסף למאבטחים של נתניהו ויהיה כסף לפנסיה של שר אוצר , הפנסיות לא חופפות אגב . ואם תקנה בארה"ב נתניהו המסכן לא יקבל כלום .... ולכן אם הוא יהיה שר אוצר שוב הוא יצטרך לקצץ מהחד הוריות כדי שיהיה למדינה מספיק כסף בשביל לשלם עשר פנסיות של נתניהו .... קנה רק בארץ .

שא1983

New member
שאלה של תקציבה

האם להתפשר על המחיר???? התקציב שלי עומד על 1000 שקל בערך...... האם לקנות בחנות פרטית או שעדיף ברשת ??

למעלה