תיקתוק בxr600

yair12342000

New member
תיקתוק בxr600

אהלן,
החלפתי אטם במכסה ראש מנוע, וכשהנעתי לאחר מכן] גיליתי שיש תיקתוק, איפשהו מהמנוע העליון. לא ייחסתי לזה יותר מדי חשיבות מאחר וכבר הרבה זמן לא שמעתי את המנוע עובד ויצאתי לסיבוב קצר.
כשראיתי שהאופנוע לא מתפקד כמו שצריך, הבנתי שהייתי צריך לכוון שסתומים לאחר החלפת האטם, במיוחד מפני שהחלפתי מאטם מתכת דקיק, לאטם נייר עבה יותר.
כיוונתי את השסתומים והם באמת היו מאוד לא מכוונים, אך התיקתוק עדיין קיים.
מדובר בתיקתוק שנשמע לא בריא והחלטתי שלא להניע שוב עד שהבין במה מדובר.

האם מישהו כאן התנסה בתופעה כזאת, או לחילופין - מכיר את המנוע הזה כל כך שהוא יכול לנחש מזה?

תודה מראש לעונים!

שאלה נוספת, האם מתקנים בימינו CDI?

DAN TAL

New member
מה כל כך קשה לשים אטם מקורי מפח כפי

שיצרן המנוע החליט שצריך לשים?
או למה אתה חושב שתתקין חלקים סוג ז' שהושקע בהם -0 זמן תכנון והמנוע יתפקד כמו שהיצרן התכוון שיהיה.

לא עניתי לך ספציפית,על-אף שאני יודע בדיוק מה סיבת התקתוק הזה,כי התשובה לא תעזור לך להבין מה הבעיה העקרונית עם הגישה שלך לבעיה וזה הרבה יותר חשוב מהסיבה לתקתוק הנ"ל.

yair12342000

New member
שאלה קשה

תשמע אני כבר כמה שנים טובות כותב בפורומים, ובפורום אופנועים בפרט.
האופנוע הנ"ל לא הרבה זמן אצלי ואני לא מכיר אותו כמו שהייתי רוצה.
האופנוע הגיע אלי עם נזילה רצינית מאטם המדובר והחלטתי להחליף אותו.

עד כאן כיבדתי אותך בתשובות, על אף שלא ממש מגיע לך הכבוד הזה, בדיוק כמו שלא מגיע לך השם האדום בעיניי.

למה החלטתי להחליף את האטם לאטם נייר? תשאל מיליוני אנשים ברחבי העולם, לא כולם אוהבים את אטמי הפח.

אתה יודע מה סיבת התקתוק אבל אתה לא רוצה לשתף אותי ולעזור לי להשתפר? מצידי שהאופנוע יישכב לי בחניה גם עוד חצי שנה ושאחד כמוך לא יעשה לי טובה.

אתה מדבר איתי על גישה? יש לך עוד הרבה ללמוד.

זה כי אטם עולה 80 דולר

מצד שני , גם אני החלפתי שוב ושוב ושוב אטמים מנייר עד שהתייאשתי וקניתי מקורי , שווה לך.
התקתוק יכול להיות נובע מהקאמשפט או משרשרת טיימינג\המותחן שלה.
חלקים לא זולים , אבל המנוע מפצה באמינות.
שלי בינתיים עובד כמה שנים וחוץ משמן פילטר כל 1000 וטיימינג כל 5000 לא נגעתי במנוע.

yair12342000

New member
אין לי בעיה להשקיע כסף

אבל השאלה היא, למה מיד אחרי החלפת האטם התחיל התקתוק...?
כשאתה אומר אטם מקורי אתה מתכוון לאטם פח? עדיין יש לי אותו והוא במצב טוב, פשוט לי אין ניסיון טוב איתו ולכן החלפתי לאטם נייר, אפילו כדי לראות אם הוא פותר את בעיית הנזילה.
חשוב לציין שהאופנוע הגיע אליי אחרי שעמד שנתיים ואני משלם על כך כבר כמה חודשים שהוא אצלי, ובנתיים אני רק עובד עליו, מכוון, מחליף חלקים ובעיקר מוציא עליו הרבה כסף.
אני נהנה מכל זה פשוט שלא לכל הבעיות שהגיעו איתו אני מוצא פתרונות.

האטם פח שפירקת במצב טוב? וואלה.

אתה רוצה מנוע אמין שעובד טוב : תעבוד עם חלקים מקוריים ולפי הספר.
אתה רוצה לשאול שאלות ולחוד חידות ולתהות תהיות? תמשיך לעשות ניסויים.

ולגבי הגישה של דן-טל, מכיר את הסיפור עם האפרוח שנפל לשלג ופרה חירבנה עליו שילשול חם ומסריח שחימם אותו והציל אותו ואז זאב בא והוציא אותו מהחרא וטרף אותו? : לא כל מי שמחרבן עליך רוצה ברעתך ולא כל מי שמוציא אותך מהחרא רוצה בטובתך.

yair12342000

New member
אוקיי תודה

אני בדרך כלל קונה רק מקורי, יש לי ניסאן טראנו שמקבלת רק חלקים ושמנים מקוריים למרות שזה קצת קורע אותי.
בכל מקרה אתה אומר שהאטם נייר הוא מה שגרם לבעיה (שאני עדיין לא יודע מה היא...)?

DAN TAL

New member
לא זה לא האטם שגרם לבעיה.אבל אל תתחיל לחפש

את הבעיה,לפני שתחליף לאטם פח מקורי חדש ותוודא שכל ההברגות במכסה הגדול תקינות.

yair12342000

New member
לגבי ההברגות

סגרתי את כל ההברגות עם ידית מומנט (של חברת kraftwerks לצורך העניין), אבל יש לי חשד שההברגות באיזור שממנו היתה הנזילה, לא בדיוק תקינות.
האם אפשר להבריז בבית ולעבור לבורג גדול יותר או שאני צריך לשלוח את הראש לתיקון ההברגות?

yair12342000

New member
בנוסף

התקתוק הגיע עם החלפת האטם, אז איך זה לא קשור?

חוץ מזה אולי צריך לציין, כשבאתי להניע את האופנוע לאחר ההחלפה של האטם, נתקלתי בבעיה חשמלית, שהתבררה כקויל מקולקל, והחלפתי לקויל מקורי משומש.

אני אסביר לך בקצרה את הסיפור :

במנוע הזה לאטם מכסה השסתומים תפקיד קריטי - הוא אוחז את הקאמשפט. זה לא סתם מכסה כמו במנועים אחרים שדואג שהשמן לא יברח ואבק לא יכנס.
לעובי האטם שם תפקיד מאוד-מאוד חשוב - לדאוג שעל הקאמשפט יהיה הלחץ הנכון. לכן חשוב לעבוד עם אטם מ-ק-ו-ר-י וחדש בלבד אחרת הלחץ על הקאמשפט יהיה גדול\קטן מידי ומשם הדרך עד לקניה של ראש+מכסה חדש מאוד קצרה.
יכול להיות אגב שהנזק כבר נעשה.

לגבי ההברגות - צריך סט הליקויל על ידך ועצבי ברזל כשסוגרים את הראש בXRים כי הברגות מתקלקלות שם כל הזמן ולפי חוקי מרפי מתקלקל לך תמיד ההברגה של הבורג האחרון וזה אומר שצריך לפתוח הכל מחדש, לתקן את ההברגה ולסגור שוב. כיף קטן מאוד.

בקיצור-אם אתה רוצה שזה יעבוד בסוף, קח את האופנוע למכונאי טוב שמכיר את הדגם הזה היטב.
אם אתה סתם רוצה ללמוד ולא אכפת לך לקלקל אתה יכול להמשיך לעשות ניסויים.

yair12342000

New member
מצוין, תודה

על ההסבר.
לגבי מכונאי, לא בא בחשבון.. אני רוכב כבר כמה שנים טובות ובחיים לא נכנסתי למוסך עם אופנוע.. אני לא מקלקל בדרך כלל. ואם אני אשלח את האופנוע למוסך אני לא אלמד שום דבר.

תודה.

yair12342000

New member
אגב

אוקיי נניח שפתחתי את המכסה, החלפתי את האטם לאטם פח ותיקנתי את כל ההברגות, מה אני אמור לחפש עכשיו? או זה שאני אחזיר את האטם פח עשוי להחזיר את המצב לקדמותו?

הבנתי את ההסבר לגבי הקאמשפט, השאלה היא מה הנזק שמדובר עליו, שיכול להיות שנגרם?

2 תשובות :

1- הנזק שיכול להיגרם הוא שחיקה של הראש ומכסה השסתומים, מה שמחייב החלפה שלהם בחדשים. רק ראש לבד זה באזור ה550$.
2- אני לא מכשף ואין לי כדור בדולח. אני לא יודע מה הסיבה לתיקתוקים שלך. תיקתוקים הם בד"כ ביטוי לחופש מסויים. החופש יכול להגיע מהמון מקומות. מה אצלך מתקתק צריך לבדוק בשביל לומר.

אני אומר שוב את מה שכבר אמרתי : חלקים מקוריים ולקרוא היטב את ספר המכונאות ואתה בכיוון הנכון אם אתה רוצה ללמוד לפתור בעיות לבד.
אם אתה רוצה פתרונות בלי לחשוב גש למוסך.

בכל מקרה מקריאה בלבד אף אחד לא יכול לומר לך מאיפה הרעש ומה הסיבה לו, יש במנועים האלה כל כך הרבה טריקים, כל כך הרבה יכול להשתבש בגלל חוסר ידע\תשומת לב שכל מה שאפשר לעשות זה רק לנחש.

DAN TAL

New member
לא שאלתי שאלות כך שלא ציפיתי לתשובות.

זה היה רטורי לגמרי ואתה ממשיך לא להיות בכיוון.

למעלה