תיקי הוצל"פ

ranel

New member
תיקי הוצל"פ

שלום לאחותי תיקי הוצל"פ רבים. היא לעולם לא התגוררה עם אימא וגם במשרד הפנים לא היתה רשומה על כתובת של אימי - אך משום מה הכל מגיע לכתובת של אימא (היה להן אותו שם משפחה). למה לא ידוע לי ולא מעניין(תתקנו אותי אם אני טועה) למרות שכמה פעמים הודענו להוצל"פ על כך, וגם מסרנו כתובת של אחותי, אימא עדיין מקבלת מכתבים, בין היתר בתיק שבעבר עו"ד שלו טרח להתיחס לכתובת אחרת בה התגררה אחותי וישנה התכתבות ביניהם באותה כתובת. לאחר זמן מה "חזר עו"ד בו" ומציק שוב פעם לאימא. מה עלינו לעשות - למי להודיע שיעזבו את אימא במנוחה - גם עו"ד וגם בהוצל"פ תודה על תגובתכם - יעזור מאוד

igalgolan

New member
תשלום עבור העברת דואר.

העברת דואר עבור עורך דין: כתוב לעורך הדין, שתמורת 100 ש"ח שישולמו תוך 4 ימים ממשלוח החשבון, עבור כל דבר דואר, אתה מתכונן להעביר כל דבר דואר שיגיע לכתובת א´ עבור אחותך לכתובת ב´. קבע שאחור בתשלום יחויב בדמי טיפול של 100 ש"ח נוספים. הוסף שמשלוח דואר לאחותך לכתובת א´ תחשב כהסכמה לקבלת השירות בתעריף ובתנאים שנקבעו. קבע שתחולת ההסכם מיום מסוים (4 ימים לאחר שתשלח המכתב). אם לאחר מכן יגיע דואר לאחותך לפי כתובת א´ צלם את המעטפה, שלח לכתובת ב´ ושלח חשבון לעורך הדין עם דרישה לתשלום והעתק "ההסכם". יש לי רושם שעורך הדין לא יסתכן בתביעה על הסכום שיחויב בו אם ימשיך לשלוח מכתבים לכתובת לא נכונה. יש לשאר שאם עורך הדין יתקן את הכתובת, הוא יעדכן גם את ההוצאה לפועל. יגאל גולן

תשובה

החייבת צריכה לפנות לראש ההוצל"פ בבקשה מפורשת לשינוי הכתובת לצרף תצהיר וצילום תעודת זהות שבו מופיעה הכתובת.

ranel

New member
תודה - ישנו אבל

עו"ד פנדריך - לתשובתך : מדובר בהוצל"פ בערים שונות - לכל אחד לפנות? לכל אחד להחתים עו"ד על תצהיר ולשלוח גם ליותר בטחות להוצל"פ אחרים ועדיין אין בהן תביעות? ברור שבן אדם שיש לו כל זה לא יעשה כלום אפילו למען אימו. מה צריכה לעשות אימא שלי - את אחותי אי אפשר לשנות כבר, אבל לאימי מציקים ומאיימים בעיכולים. נראה לי שישנו "מאגר" ממוחשב לשם פונים כל הלשכות מחר מישהו ימסור כתובת שלי ואני אצטרך לחפש את המוסר כדי שיעביר תצהיר? לא מדובר על לשכה אחת - מדובר על כתובת במחשב של כולם

תשובה

יש לפנות לכל לשכת הוצל"פ שם מתנהל תיק עם כתובת שגויה. אפשרות אחרת היא לבקש איחוד תיקים ולעדכן את הכתובת בתיק האיחוד.

ציפי ג

New member
איחוד תיקים יכולה לבקש

רק החייבת. אולי תפנו לרשות הדואר, ותשאלו האם אתם יכולים לתת להם את כתובתה של אחותך, כך שכל דואר שיגיע אליכם עבורה, יועבר ישירות אליה?

זה יעלה אבק ../images/Emo141.gif

הפנייה ללשכת ההוצל"פ תנוח על המדפים, ותעלה אבק עד שתיתנן החלטה "לתגובת הזוכה תוך ... ימים", ואח"כ שוב על המדפים. האתר של קימקא

ranel

New member
בחזרה לשאלתי

מה אחותי צריכה לעשות אני יודעת אך היא לא עושה את זה, ולא זאת השאלה שלי. אני רוצה להגן על אימא שלי - מספיק שיש לה בת כזאת ועכשיו היא צריכה להחליף כתובת? השאלה לא על אחות שלי, השאלה איך להוציא את אימא מעניין. יש כבר התכתבות אם לשכות הוצל"פ אם הודעה על כתובת אמיתית, אך מחר נפתח תיק נוסף ושוב פעם כתובת של אימי.... אנסה לנסח את שאלתי אחרת - כל פעם כאשר נפתח תיק נלקחים פרטים על חייב מאותו מקור - מה הוא ואיך משנים פרטים בו. איזה גוף מחזיק כתובות של חייבים? כמה לשכות ישנם הארץ - האם צריך לפנות לכל אחד או מספיק למישהו מסויים תודה

ranel

New member
אגב לא מדובר רק על דואר

מדובר גם על חוקרים ועיכולים לרכוש של אימא לפנות לדואר? הרי בשום מקום לא כתוב שם של אחותי בכתובת של אימא, אך הם מביאים מכתבים אליה. איך עובד דואר ידוע לכולם - "לא נדרש" - זה ה default שלהם ולח תוכיח אח"כ

ציפי ג

New member
אין לכם ברירה אלא לפנות לשכה

לשכה, תיק תיק. אתם יכולים לשלוח קודם כל מכתבים לכל עו"הד ולהודיע להם על כתובתה של אחותך, תוך הודעה שאם תאלצו לפנות להוצל"פ לשנות את הכתובת, תבקשו הוצאות. אתם יכולים גם להגיש בקשה לצו הצהרתי במסגרת בית משפט השלום, שיצהיר כי אחותך לא גרה עמכם, כאשר המשיבים יהיו כל הנושים, כל לשכות ההוצאה לפועל, ורשות הדואר. אין מאגר ארצי לכל כתובות החייבים. האם בדקתם במשרד הפנים שהכתובת שם אינה כתובתכם?

ranel

New member
כן ציפי.

הוצאנו רישום ממשרד הפנים - כתובת של אימא לא היתה שם אף פעם מאיפה צצה הכתובת? פתחו דפי זהב ומצאו שם משפחה?

פסק דין הצהרתי

עליכם להגיש בקשה לפסק דין הצהרתי נגד הנושים של אחותך ובכללם אחותך בבקשה עליכם להצהיר כי הרכוש בכתובת זו שייך לכם בלבד ולפיכך אינו בר עיקול בגין כל חוב שאינו חובכם . לגבי פרטי הנושים של אחותך ניתן להוציא ע"פ ת.ז של אחותך מכל לשכת הוצל"פ פלט מחשב אם עדיין מתקשה בכך צור עימי קשר ואשמח לעזור גם אם לאחותך יש בעיות ניתן לעזור לה

...או עתירה לבג"ץ, אבל ... ../images/Emo141.gif

...או עתירה לבג"ץ, אבל נגד הנהלת בתיהמ"ש, האחראית לכל לשכות ההוצל"פ. הבעייה היא שכל יום יכולים לצוץ נושים חדשים של האחות, וגם הנושים הידועים שלה יכולים לפתוח תיקים חדשים, ולנהל אין-ספור התמודדויות כאלה, זה לא עניין שאם זקנה יכולה להתמודד אתו, מה גם שכל פנייה ספציפית, כפי שהסברתי לעיל, תיתקל בסחבת, והאם תמשיך להיות מוטרדת. לדעתי צריך לפנות אל הנהלת בתי המשפט, שהיא האחראית לכל לשכות ההוצל"פ, ולדרוש ממנה להורות, מינהלית להפסיק להטריד את האם. אם זה לא יעזור - לעתור לבג"ץ. אני לא בטוח אם שופטי הבג"ץ יאהבו את זה, אבל זהאמור להיות יותר יעיל ומיידי מאשר פס"ד הצהרתי. ומכל מקום: רשויות ההוצל"פ הן, לדעתי, הכתובת ה"כללית" הנכונה. רצוי, כמובן, לצרף את הנושים הידועים של האחות, אבל האם אינה חייבת לדעת מי הם. א-פרופו בג"ץ: האם לפזר את המוסד הזה?

למעלה